Skip to content

Când spunem Toscana, spunem apusuri superbe, podgorii nesfârșite, vinuri aromate, artă renascentistă și arhitectură impresionantă. Dacă ți-e dor de o vacanță plină de răsfăț, această zonă a Italiei este tot ce ai nevoie, iar Florența este punctul din care să începi explorarea.

De curând, prim-ministrul Italian Mario Draghi a declarat că turismul va fi reluat până la începutul lunii iunie, pe baza .

Prin urmare, acum îți poți organiza, în sfârșit, călătoria, iar noi suntem aici să-ți oferim cele mai bune idei pentru vacanță. Dacă deja am discutat despre Milano și Roma, acum este momentul să vorbim puțin despre Florența.

Cum ajungi cel mai ușor în Florența?

Fără îndoială, cea mai rapidă, avantajoasă și simplă cale de a ajunge la destinație este de a rezerva bilete de avion către Florența, pe care le poți găsi la cele mai mici prețuri în această perioadă. Fie că vrei să pleci peste o săptămâna sau peste o lună, poți beneficia de tarifele reduse rezervând zborurile încă de acum.

Pe Vola.ro ai la dispoziție rute directe cu plecare din București, dar și alte zboruri cu escală, din alte orașe ale țării.

Unde te cazezi în Florența?

Când cauți cazare în Florența, vei fi tentat să faci rezervare cât mai aproape de centrul orașului. Într-adevăr, dacă vrei să ajungi cât mai repede la obiectivele turistice, aceasta e cea mai bună alegere.

Dacă, totuși, agitația nu este pe gustul tău, poți găsi cazare în cartierele din jurul centrului, fie că este vorba de Sant’Ambrogio, cu localuri și piețe autentice, San Frediano & Santo Spirito, cu aerul său boem sau Santa Maria Novella, cu hoteluri luxoase și zone numai bune pentru shopping.

Orice zonă ai alege, te poți mișca ușor prin Florența, mergând pe jos. Plimbările, indiferent de destinație, vor fi întotdeauna o plăcere!

7 lucruri pe care să le vezi în Florența

1. Statuia lui David, la Galeria Accademia

Când mergi în vacanță în Florența, este imposibil să ratezi una dintre cele mai faimoase sculpturi din lume. Este vorba despre statuia lui David, realizata de Michelangelo, pe care o poți vedea la Galleria dell’Accademia di Firenze, alături de alte opere neterminate ale aceluiași artist, dar și obiecte semnate de Botticelli.

Michelangelo l-a sculptat pe David într-o bucată de marmură considerată imposibil de utilizat, spunând că personajul era deja acolo, iar el doar l-a scos la lumină. Rezultatul este remarcabil, așa că fă-ți drum până la Accademia!

2. Galeria Uffizi

Dacă ești fan al artei renascentiste, Uffizi este locul în care te vei simți ca în paradis. Inițial, clădirea superbă a servit drept birou pentru familia Medici, însă ulterior a fost transformată în muzeu.

Este vorba despre o galerie imensă, care conține o colecție impresionantă de opere, printre care și Nașterea lui Venus, semnată de Sandro Botticelli.

3. Ponte Vecchio

Așa cum sugerează și numele, vorbim despre un pod extrem de vechi, care datează din 1345 și traversează râul Arno.

Ponte Vecchio Florenta Italia

De la mijlocul podului poți admira o priveliște superbă, iar arhitectura propriu-zisă a acestuia este absolut minunată. Interiorul podului adăpostește și o mulțime de magazine, așa că poți cumpăra un suvenir chiar de acolo.

4. Domul din Florența

Domul din centrul orașului este un must see pentru orice turist și, de fapt, nici nu ai cum să îl ratezi, fiind vizibil cam din orice punct al Florenței.

Il Duomo Florenta Italia

Arhitectura este impresionantă, iar interiorul este la fel de frumos. Construcția imensă mai poartă și numele de Catedrala Santa Maria del Fiore, însă aproape toată lumea folosește denumirea de Il Duomo.

5. Pallazzo Vecchio și Piazza della Signoria

Dacă Domul este cea mai importantă clădire cu valoare religioasă, Pallazzo Vecchio este cea mai importantă clădire administrativă a Florenței.

Palazzo Vecchio Florenta Italia

Pe lângă faptul că turnul crenelat al palatului și construcția impunătoare formează o priveliște unică, și piața din fața acestuia este plină de clădiri superbe și statui care îi înfățișează pe Hercules și pe David.

6. Palatul Pitti

Fosta reședință a familiei Medici este un exemplu perfect de arhitecură renascentistă. Palatul Pitti a fost construit în anii 1400, iar în prezent găzduiește o mulțime de expoziții și galerii de artă. Aici poți vedea operele lui Caravaggio, Rubens, Raphael și Titian.

7. Grădinile Boboli

În apropiere de Palatul Pitti se află Grădinile Boboli. Imense și extrem de frumoase, acestea include fântâni, statui și o colecție impresionantă de copaci, flori și alte plante.

Așadar, când explorarea orașului te obosește, fă-ți drum spre Boboli. Plimbă-te pe aleile boeme sau stai pe o bancă, admirând priveliștea plină de verdeață.

Excursii de o zi din Florența

Florența este centrul Toscanei, însă nu este singurul loc care merită o vizită. De aici, poți porni în mici excursii de o zi sau două.

1. Pisa

Toscana este plină de orășele care de care mai interesante, însă dacă ai timp de o singură excursie, probabil vei dori să alegi Pisa. Această destinație faimoasă pentru turnul său înclinat și catedrala superbă merită o zi din programul tău, așa că rezervă o plimbare până acolo.

2. Siena și San Gimignano

Dacă timpul îți permite să explorezi mai mult din Toscana, încearcă o excursie către Siena, un oraș medieval de poveste, și San Gimignano, un sat pitoresc unde vei putea savura un vin delicios de Chianti.

Și dacă tot am menționat vinul, nu pleca din Florența fără să experimentezi un tur al podgoriilor și o degustare de vinuri și aperitive italienești.

3. Cinque Terre

Chiar dacă ieși puțin din peisajul toscan, regiunea Cinque Terre merită din plin o vizită. Poți rezerva un tur de o zi, în care vei vedea satele pitorești Manarola, Monterosso, Riomaggiore și Vernazza. Vei avea parte de priveliști superbe, pe care le vei ține minte toată viața!

Listă de bifat înainte de plecare:

  • Verifică atent condițiile de călătorie și asigură-te că ai toate documentele necesare pentru a intra în Italia fără complicații.
  • Ia-ți asigurarea Vola Rambursabil, pentru a-ți putea planifica vacanța fără griji. În cazul în care nu mai poți pleca, poți primi înapoi 90% din valoarea biletelor de avion.
  • Optează pentru Vola Medical, asigurarea care are grijă de tine oriunde te-ai afla și orice probleme ai întâmpina.
  • Fă-ți bagajele și uita să incluzi dezinfectant pentru mâini și măști de protecție. Chiar dacă restricțiile s-au diminuat, este recomandat să fii, în continuare, precaut.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru planificarea călătoriei tale în Florența, echipa Vola.ro îți stă la dispoziție 24/7, cu sfaturi, recomandări și cele mai bune oferte!