Skip to content
Actualizat in: 07/06/2024

Distribuie pe:

Dacă amintirea ultimului city break în care ai fost a început deja să se estompeze, e timpul să-ți rezervi o nouă vacanță. Știm că îți este dor să pleci, chiar și pentru câteva zile, într-un loc nou pe care să-l explorezi cu tot entuziasmul din lume.

Începând cu luna iunie sau chiar mai devreme, Italia urmează să își redeschidă porțile pentru turiști, așa că dacă vrei un city break sau o vacanță mai lungă de vară, aceasta poate fi o idee excelentă.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că Italia va pune în aplicare un Certificat Verde național, încă din a doua jumătate a lunii mai 2021. Acesta le va permite persoanelor vaccinate să viziteze Italia.

Pentru că ne cunoști deja, știi că urmează să îți oferim cele mai bune recomandări pentru o călătorie reușită. Începem seria cu Milano, o destinație clasică, pe care o vei adora fie că este prima oară când calci pe pământ italienesc sau ai deja ceva experiență.

Cum ajungi în Milano?

Când vine vorba despre bilete de avion, Milano este una dintre cele mai ieftine destinații europene. Astfel, poți găsi zboruri către Milano la cele mai mici prețuri, cu plecare din mai multe orașe.

Poți zbura spre Milano direct din București, Bacău, Craiova, Timișoara și Cluj-Napoca, sau cu escală din alte orașe din România.

Unde te cazezi în Milano?

Milano are o rețea de transport în comun foarte bine pusă la punct, așa că îți poți rezerva cazare în orice zonă a orașului, în funcție de preferințe.

Dacă ești pentru prima oară în Milano, poți alege un hotel în centru, în apropierea Domului. Dacă vrei să stai într-o zonă accesibilă, hip și aproape de multe dintre obiectivele turistice, alege cartierul Brera. Iar dacă vrei să te bucuri din plin de gastronomia italiană, rezervă-ți o cameră în zona Porta Nuovo, plină de restaurante, cafenele și magazine cu preparate delicioase.

Top 5 locuri de neratat în Milano

1. Domul și Piața Domului

Nu putem începe lista cu altceva decât cu faimosul Dom și Piața din fața sa, situate chiar în centrul orașului. Vorbim despre o catedrală gotică superbă, a cărei construcție completă a durat aproximativ 600 de ani.

Atât interiorul, cât și fațada Domului sunt fascinante, pline de statuete, ornamente, sculpturi și detalii pe care le poți analiza ore întregi. Trebuie neapărat să începi explorarea orașului din acest punct!

2. Galeria Vittorio Emanuele II

Fie că îți place să faci shopping sau nu, vei adora Galeria Vittorio Emanuele II, situată în apropiera Domului.


Galleria Vittorio Emanuele II Milano Italia
Chiar dacă, în esență, este doar o zonă plină cu magazine de lux, arhitectura sa te va impresiona, fără îndoială. Datând din 1877, este unul dintre cele mai vechi centre comerciale din lume.

3. La Scala

După ce ai văzut Galeria, te poți îndrepta spre Piazza Della Scalla, unde vei vedea imediat clădirea teatrului La Scala. Aceasta este celebră pentru multitudinea de spectacole de operă și balet, dar și pentru designul ei unic.

4. Pinacoteca di Brera și cartierul Brera

Cu siguranță, Pinacoteca di Brera este cel mai important muzeu de artă din oraș. În interiorul galeriei poți vedea opere semnate de Raphael, Bellini sau Rubens. Chiar dacă nu ești un admirator înfocat al artei, trebuie să ajungi aici măcar pentru a vedea frumusețea Palatului Brera, care găzduiește muzeul.

Brera Milano Italia

Apoi, îți recomandăm să faci o plimbare lejeră prin cartierul Brera, la apus. Explorează străduțele pietruite, simte atmosfera locală și oprește-te la o trattoria pentru o porție de paste și un pahar de vin.

5. Castelul Sforzesco și Parcul Sempione

Un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi în Milano este și Castelul Sforzesco, o cetate medievală cu turnuri înalte și ziduri de apărare. La construcția acesteia a participat chiar și Leonardo da Vinci!

După ce explorezi cetatea, plimbă-te prin Parcul Sempione, aflat exact lângă aceasta, și descoperă fântânile, podurile și statuetele din interior.

Experiențe pe care le poți încerca în și din Milano

1. Excursie de o zi: Lacul Como și Lacul Lugano

Majoritatea celor care vizitează Milano încearcă să includă în program și câteva excursii scurte în afara orașului. Printre cele mai celebre destinații din zonă se numără Lacul Como și Lacul Lugano, cel din urmă fiind situat în zona de sud a Elveției, aproape de granița cu Italia.

Lacul Como Bellagio Italia

Dacă vrei să cuprinzi în programul tău ambele lacuri și orășelele de la poalele Alpilor, rezervă o excursie aici. Vei vizita și Bellagio, oraș supranumit și „Perla Lacului Como”, unde te vei putea plimba în voie, înainte să te întorci în Milano.

2. Clasă de gătit ravioli și tiramisu

Dacă adori gastronomia italiană (și cine nu o adoră?), s-ar putea să vrei să te întorci acasă cu măcar câteva rețete pe care să le poți replica la o cină cu prietenii.

Învață să gătești tiramisu și ravioli de la zero, de la un chef italian care te va ghida pas cu pas. La finalul clasei, vei putea să guști rezultatele muncii tale!

3. Tururi culinare cu localnicii

Dacă tot a venit vorba despre mâncare, îți recomandăm să încerci cât mai multe preparate specifice, din localuri apreciate de milanezi.
Descoperă cafenelele, brutăriile, bistro-urile și restaurantele preferate ale localnicilor, rezervând un tur special creat pentru foodies. Iar dacă te pasionează mai mult dulciurile, încearcă cele mai bune deserturi, recomandate de ghizii locali.

4. Turul nocturn al orașului

Orice oraș are altă vibrație pe timp de noapte, iar Milano trebuie neapărat vizitat și după lăsarea întunericului. Rezervă un tur cu un ghid local, ascultă povești și legende urbane și plimbă-te atât prin zonele turistice, cât și prin locuri mai puțin vizitate.

5. Descoperirea comorilor ascunse din Milano

Obișnuiești să bifezi rapid obiectivele turistice faimoase, pentru ca apoi să ai suficient timp pentru explorări urbane? Rezervă turul celor pasionați de comori ascunse! Te vei plimba prin zone mai puțin frecventate de turiști, iar ghidul te va duce în locuri pe care nu le vei găsi în niciun ghid de călătorie (nici măcar în cel de față ?).

Nu-ți uita asigurarea!

Ne dorim enorm să ai o vacanță de neuitat, însă mai mult decât atât, vrem să fii mereu în siguranță. De aceea, îți amintim să iei cu tine și Vola Medical, asigurarea care te acoperă chiar și în cazul îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Totodată, dacă vrei să îți cumperi liniștit biletele de avion, fără teama că ai putea pierde banii din cauze care nu depind de tine, optează pentru Vola Rambursabil. Aceasta îți garantează că primești înapoi 90% din sumele investite în zboruri, în cazul în care nu mai poți pleca în vacanță.

Acestea fiind spuse, acum ai toate condițiile necesare pentru a-ți planifica un city break în Milano. Alege-ți datele zborului și de restul ne ocupăm noi!