Skip to content

Te uiți în calendar și îți dai seama că vara este mai aproape decât aveai impresia. Îți spui că, în alți ani, ai fi început deja să îți planifici vacanța, dacă nu cumva deja ai fi fost în vreun city break prin Europa. Oftezi și te întorci la ce făceai înainte.

Nu te-am chemat aici ca să răsucim cuțitul în rană, ci dimpotrivă. Voiam să îți spunem că Grecia a redeschis oficial granițele pentru turiștii români. Așadar, pentru a călători spre insulele grecești în această vară, trebuie doar să fii vaccinat cu ambele doze sau să prezinți un test PCR negativ.

Iar dacă veștile de mai sus nu te conving în totalitate, îți mai oferim 3 motive pentru care organizarea unei vacanțe în Grecia poate fi o idee bună anul acesta:

1. Biletele de avion spre Grecia au prețuri mai mici ca niciodată și ai la dispoziție o mulțime de zboruri directe, care te duc la destinație în maximum două ore;
2. Izolarea la întoarcerea în România nu mai este obligatorie pentru cei vaccinați și pentru cei care au anticorpi (fapt dovedit prin test de anticorpi sau certificat medical);
3. Majoritatea hotelurilor oferă rambursare completă în cazul anulării călătoriei.

Așadar poți, în sfârșit, să-ți faci un plan concret de vacanță. Dacă nu știi încotro să te îndrepți, îți dăm noi câteva idei. Până acum, ți-am povestit despre Creta, Santorini, Mykonos și Zakynthos. În continuare, îți vom oferi un ghid complet pentru Corfu, o altă insulă ce merită din plin o vizită!

5 lucruri pe care trebuie să le vezi dacă mergi în vacanță în Corfu

1. Centrul vechi al orașului Corfu (Kerkyra)

Situat între două cetăți, orașul vechi este fascinant, iar străduțele sale pietruite pot fi străbătute pe jos, cât e ziua de lungă. Vei vedea zeci de case cu arhitectură venețiană, cu fațade în nuanțe calde, luminate superb de soare.

Orasul Vechi Kerkyra Corfu Grecia

Plimbă-te prin centru și descoperă, pe rând, vechea Biserică Sf. Spiridon și turnul ei cu ceas, imensa Piață Spianada și Liston, o stradă pietonală superbă, cu clădiri de inspirație venețiană, britanică și franceză.

2. Cele două Cetăți Venețiene

După ce ai intrat în inima orașului și ai descoperit atmosfera locală, este timpul să te depărtezi puțin de agitație și să explorezi cele două cetăți venețiene, aflate la înălțime.

Vechea Cetate Venețiană a fost construită în secolul XV, pe locul unui fost castel bizantin. Astăzi, ruinele ei pot fi vizitate intrând prin Piața Spianada. Pe lângă priveliștea superbă, poți vedea aici și Biserica Sf. Gheorghe.

Dacă vrei să vezi și Noua Cetate Venețiană, o vei găsi în vârful dealului Sf. Marc. Aceasta găzduiește și câteva expoziții de ceramică, pictură, fotografie și sculptură, așa că dacă ai o pasiune pentru artă, nu rata o vizită aici.

3. Palatul Achilleion

La sud de vechiul oraș și de cetăți, te poți îndrepta spre o bijuterie arhitecturală pe care o poți vizita și în interior. Este vorba despre un palat neoclasic dedicat Elisabetei a Bavariei, care își petrecea vacanța de vară aici.

Palatul Achilleion a fost proiectat de un arhitect Italian, în jurul temei lui Ahile. Atât interiorul, cât și grădinile pline cu opere de artă sunt spectaculoase!

4. Plaja Porto Timoni

Deși Corfu are o mulțime de plaje frumoase, aceasta este, probabil, cea mai spectaculoasă dintre ele. Porto Timoni este situată în mijlocul naturii sălbatice, în apropierea satului Afionas, așa că nu vei găsi acel tip de plajă supraaglomerată, plină cu șezlonguri, ci o oază de relaxare, în care apa e perfectă pentru înot și snorkeling.

Pro tip: Pe drum spre plajă, nu rata punctul de belvedere, pentru o priveliște absolut divină asupra întregii zone!

5. Capul Drastis

Dacă ajungi la Porto Timoni și ești fascinat de peisaj, vei fi la fel de fericit să descoperi și Capul Drastis, aflat în apropiere. Stâncile înalte și priveliștea asupra mării sunt excelente, iar apusul pe care îl vei vedea îți va rămâne întipărit în memorie foarte mult timp.

Capul Drastis Corfu Grecia

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva dintre locurile care merită o vizită atunci când ajungi pe insulă.

Experiențe de neratat în Corfu

Vizitează insulele Paxos și Antipaxos

Paxos și Antipaxos sunt două insule mai mici decât Corfu, situate la sud de aceasta. Poți ajunge pe ele cu barca, rezervând un tur de grup. Odată ajuns în zona lor, vei putea admira grotele albastre, vegetația sălbatică și plajele absolut superbe, luxuriante și apa de un turcoaz aproape ireal.

Este o mini-excursie pentru care poți dedica jumătate de zi sau chiar o zi întreagă, pentru a te bucura din plin de peisaj.

Plimbă-te prin livezile cu măslini și descoperă moara de ulei de măsline

Dacă nu am vorbit deloc despre gastronomie până acum, este momentul să îți propunem o experiență unică pe insulă. Vizitează livezile străvechi cu măslini, află cum funcționează o moară pentru producerea uleiului de măsline și degustă specialități locale, alături de uleiuri aromate, produse de la zero în Corfu.

Cum ajungi în Corfu?

Spre deosebire de alte insule grecești care sunt situate în largul mării, Corfu este la o distanță mică față de partea continentală, foarte aproape de coasta Albaniei.

Chiar dacă ai putea să conduci până foarte aproape de Corfu, zborul cu avionul rămâne cea mai avantajoasă, cea mai rapidă și cea mai confortabilă opțiune.

În această perioadă, vei găsi bilete de avion mai ieftine ca niciodată. În plus, ai la dispoziție zboruri directe cu plecare din București și Sibiu, care aterizează pe aeroportul de pe insulă în mai puțin de două ore.

Cazarea în Corfu

Corfu nu este extrem de mare, așa că poți călători destul de ușor dintr-o parte în alta a insulei. Totuși, îți vei dori să găsești cazare în Corfu cât mai aproape de punctele tale de interes.

Astfel, dacă adori ideea de a te plimba cât e ziua de lungă prin centrul vechi și vrei să fii aproape de Cetatea Veche, găsește-ți o camera în Kerkyra. Dacă, în schimb, vrei să ai un sejur relaxant și să ai mereu la dispoziție o plajă confortabilă, cazează-te în zona Paleokastritsa. Iar dacă liniștea excesivă te plictisește și ești în căutare de distracție, cazarea în Sidari poate fi o idee mult mai bună.

Oriunde ai alege să te cazezi, asigură-te că explorezi Corfu cât de mult poți. Este o insulă superbă, unde vei găsi, fără îndoială, cel puțin un loc de care te vei îndrăgosti!

P.S.: Dacă vrei să fii mereu în siguranță, îți recomandăm să-ți iei, pe lângă biletele de avion, Vola Rambursabil și Vola Medical, două asigurări croite special pentru nevoile oricărui călător în această perioadă.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să ne adresezi orice întrebare sau ai nevoie de ajutor în planificarea vacanței, echipa Vola.ro îți stă la dispoziție oricând!