Harta condițiilor de călătorie

29 iunie 2020

Lituania și Slovenia reimpun cerința de autoizolare pentru cetățenii români.

Tunisia a anunțat că își va deschide granițele pentru cetățenii mai multor țări din întreaga lume, inclusiv România. Pot intra în țară doar călătorii care au făcut un test COVID-19 cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

23 iunie 2020

Italia, Franța, Irlanda, Finlanda și Estonia intră pe lista verde a țărilor pentru care nu se impune izolarea la domiciliu la intrarea în România.
Se reiau zborurile spre Italia și Franța.

16 iunie 2020

Austria își deschide granițele pentru turiști.

Călătorii români care intră în Ungaria nu vor mai fi obligați să rămână în izolare la domiciliu.

15 iunie 2020

Cetățenii care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia sau Ungaria nu mai sunt obligați să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Lista se va actualiza săptămânal. Detalii aici.

Se reiau zborurile spre Austria și Germania.

13 iunie 2020

Polonia își deschide granițele pentru turiști.

8 iunie 2020

Marea Britanie introduce obligativitatea izolării timp de 14 zile pentru toți pasagerii care vin în țară dintr-o călătorie internațională.

5 iunie 2020

Elveția anunță deschiderea granițelor pentru toți cetățenii UE.

3 iunie 2020

Italia anunță își deschide granițele pentru cetățenii străini. Cei care intră în țară nu vor fi obligați să rămână în izolare.

29 mai 2020

Românii pot intra în Bulgaria fără să rămână în izolare timp de 14 zile.

15 mai 2020

România renunță la carantină instituționalizată. Toți pasagerii care vin dintr-o călătorie internațională rămân în auto-izolare la domicilu timp de 14 zile.

13 mai 2020

Comisia Europeană prezintă un plan pentru redeschiderea turismului la nivel european. Protocolul presupune și o serie de măsuri de precauție, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii pe durata călătoriei cu avionul.

Decizia de a deschide granițele este luată de autoritățile locale din fiecare țară în parte.