Harta condițiilor de călătorie

27 iulie

Romania a revizuit lista tarilor din zonele galbene si verzi: Turcia, Portugalia, Suedia, Emiratele Arabe Unite trec pe lista verde: fara restrictii de calatorie.

Tari pe lista galbena: Serbia, Muntenegru, Qatar, Rusia, Singapore, Moldova, iar singura tara din UE care continua sa fie galbena este Luxemburgul.Lista completa este aici.

24 iulie

Autoritatile italiene anunta obligativitatea carantinei de 14 pentru cetatenii romani care intra pe teritoriul Italiei. Cetatenii care vin dinspre Italia in Romania, nu au restrictii.

17 iulie

Malta ridica interdictia de calatorie pentru Romania, cetatenii romani pot intra in Malta fara test si fara auto-izolare.

15 iulie

Ungaria reimpune masura obligativitatii auto-izolarii pentru cetatenii romani.

10 iulie

Lituania inchide accesul calatorilor din Romania.

9 iulie

Olanda “recomanda ferm” auto-izolare timp de 14 zile, dar nu impune obligativitatea legala.

8 iulie

Calatorii care vin din Romania in Austria sunt obligati sa intre in auto-izolare 14 zile sau sa prezinte un certificat de testare COVID nu mai vechi de 72 ore. Zborurile sunt suspendate.

7 iulie 2020

Calatorii din Spania, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Belgia si Danemarca pot intra fara recomandarea de auto-izolare in Romania. De asemenea, pot intra fara recomandarea de auto-izolare si calatorii din: Georgia, Canada, Uruguay, Maroc, Algeria, Tunisia, Rwanda, Japonia, Coreea de Sud, Thailanda, Australia si Noua Zeelanda.

Zborurile spre Spania, Olanda si Belgia se reiau, precum si spre cele spre Marea Britanie: obligativitate la auto-izolare.

1 iulie 2020

Acces nerestrictionat pentru calatorii romani care intra pe teritoriul Muntenegrului.

30 iunie 2020

Danemarca ridica obligativitatea de autoizolare pentru Romania.

29 iunie 2020

Lituania și Slovenia reimpun cerința de autoizolare pentru cetățenii români.

Tunisia a anunțat că își va deschide granițele pentru cetățenii mai multor țări din întreaga lume, inclusiv România. Pot intra în țară doar călătorii care au făcut un test COVID-19 cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore.

23 iunie 2020

Italia, Franța, Irlanda, Finlanda și Estonia intră pe lista verde a țărilor pentru care nu se impune izolarea la domiciliu la intrarea în România.
Se reiau zborurile spre Italia și Franța.

16 iunie 2020

Austria își deschide granițele pentru turiști.

Călătorii români care intră în Ungaria nu vor mai fi obligați să rămână în izolare la domiciliu.

15 iunie 2020

Cetățenii care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia sau Ungaria nu mai sunt obligați să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Lista se va actualiza săptămânal. Detalii aici.

Se reiau zborurile spre Austria și Germania.

13 iunie 2020

Polonia își deschide granițele pentru turiști.

8 iunie 2020

Marea Britanie introduce obligativitatea izolării timp de 14 zile pentru toți pasagerii care vin în țară dintr-o călătorie internațională.

5 iunie 2020

Elveția anunță deschiderea granițelor pentru toți cetățenii UE.

3 iunie 2020

Italia anunță își deschide granițele pentru cetățenii străini. Cei care intră în țară nu vor fi obligați să rămână în izolare.

29 mai 2020

Românii pot intra în Bulgaria fără să rămână în izolare timp de 14 zile.

15 mai 2020

România renunță la carantină instituționalizată. Toți pasagerii care vin dintr-o călătorie internațională rămân în auto-izolare la domicilu timp de 14 zile.

13 mai 2020

Comisia Europeană prezintă un plan pentru redeschiderea turismului la nivel european. Protocolul presupune și o serie de măsuri de precauție, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii pe durata călătoriei cu avionul.

Decizia de a deschide granițele este luată de autoritățile locale din fiecare țară în parte.