Japonia: restrictii de calatorie

Incepand de duminica, 15 martie 2020, ora 21:00 persoanele care se intorc in Romania din Japonia vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

1. Vizele emise până la 27 martie 2020 sau înainte de aceasta dată de catre ambasadele, consulatele generale și consulatul Japoniei în Bahrain, Brunei Darussalam, Congo (Rep. Dem.), Indonezia, Israel, Malaezia, Filipine, Qatar, Singapore, Thailanda și Vietnam Nam sunt invalidate.

2. Scutirea de viză pentru cetățenii din Brunei Darussalam, Indonezia, Israel, Malaezia, Singapore și Thailanda este suspendată.

3. Scutirea de viză pentru cetățenii din Vietnam, Qatar, cu pașaport diplomatic sau oficial este suspendată.

4. Scutire de viză acordată pasagerilor cu o carte de călătorie de afaceri APEC emisă de Brunei Darussalam, China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China), Indonezia, Coreea (Republica), Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda, Vietnam sau Malaezia, este suspendat.

5. Pasagerii care au fost în provincia Hubei sau provincia Zhejiang (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să intre în Japonia.
– Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei;
– Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Japonia dacă aceștia pot dovedi acest lucru.

6. Pasagerilor care au fost în județul Cheongdo sau în orașul Daegu din Coreea (Republica) în ultimele 14 zile nu li se permite să intre în Japonia.
– Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei;
– Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Japonia dacă aceștia pot dovedi acest lucru.

7. Pasagerii care au fost în Gyeongsan-si, Andong-si, Yeongcheon-si, Chilgok-gun, Uiseong-gun, Seongju-gun sau Gunwi-gun în Gyeongsangbuk-do în Coreea (Republica) în ultimele 14 zile sunt nu are voie să intre în Japonia.
-Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei.
-Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților Japoniei dacă aceștia pot dovedi acest lucru.

8. Pasageri care au fost în Andorra, Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Islanda, Iran, Irlanda (Republica), Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Portugalia, San Marino, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția sau Orașul Vaticanului (Sfântul Scaun) nu au voie să intre în Japonia.
– Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei.
– Acest lucru nu se aplică soților sau copiilor resortisanților din Japonia dacă aceștia pot dovedi acest lucru.

9. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei sau provincia Zhejiang (Republica Populară Chineză) nu au voie să intre în Japonia.
– Acest lucru nu se aplică atunci când pasagerii pot dovedi că nu au fost în provincia Hubei și provincia Zhejiang în ultimele 14 zile.

10. Pasagerilor care se aflau în nava de croazieră „Westerdam” nu li se permite să intre în Japonia. – Acest lucru nu se aplică resortisanților Japoniei.

11. Vizele emise până la 8 martie 2020 sau anterior de ambasade, consulate generale și consulatul Japoniei în China (Republica Populară), Hong Kong (SAR China) sau Coreea (Republica) sunt invalidate.

12. Scutirile de viză pentru pasagerii cu pașaport național britanic (de peste mări), pasagerii cu pașaport din Hong Kong (SAR China), pasagerii cu pașaport Macao (SAR China) și resortisanții Coreei (Republica) au fost suspendate până la 30 aprilie 2020 .

13. Vizele emise până la 20 martie 2020 sau anterior de ambasadele, consulatele generale și consulatul Japoniei în Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Cipru, Danemarca, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Iran, Irlanda (Rep.), Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Statele Unite Regatul sau Cetatea Vaticanului (Sfântul Scaun) sunt invalidate.

14. Cetățenii din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Cipru, Danemarca, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Iran, Irlanda (Republica), Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Orașul Vaticanului (Sfântul Scaun) și pasagerii cu pașaport britanic nu mai sunt vizate scutite de Japonia până la 30 aprilie 2020.

15. Pasageri care sosesc din Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Iran, Irlanda (Republica), Italia, Letonia, Liechtenstein , Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, Cetatea Vaticanului (Sfântul Scaun) sunt solicitate să rămână la locația desemnată de un șef de stație de carantină timp de 14 zile și să nu folosească transportul public în Japonia.

16. Pasagerilor care sosesc din SUA li se cere să rămână în locația desemnată de un șef de stație de carantină timp de 14 zile și să nu folosească transportul public în Japonia.

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.