Italia: Conditii de calatorie

UPDATE 24 iulie: Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

 

Începând cu data de 23 iunie 2020, se reiau zborurile între Italia și România. Persoanele care se întorc în România din Italia nu vor intra în izolare la domiciliu.

Aceste decizii pot fi revizuite în baza hotărârilor Institutului Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Conditii de calatorie pe teritoriul Italiei:

Toți pasagerii care călătoresc spre Italia trebuie să completeze acest formular și să îl aibă asupra lor la intrarea în țară. Pasagerii care zboară din/către Sardinia trebuie să completeze acest formular, iar pasagerii care zboară către Calabria trebuie să completeze acest formular.

Incepand cu data de 3 iunie 2020, pot intra pe teritoriul Italiei persoane din urmatoarele tari:

  • statele membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Cehia)
  • state care fac parte din spatiul Schengen (Islanda, Lichtenstein, Norvegia, Elvetia)
  • Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
  • Andorra si Monaco
  • San Marino si Vatican

Incepand cu data de 3 iunie, persoanele care vin in Italia din aceste tari nu vor fi obligate sa se auto-izoleze sub supravegherea autoritatilor timp de 14 zile. Aceasta regula nu se aplica persoanelor care au calatorit in mai multe tari cu 14 zile inainte de a sosi in Italia – aceste persoane vor trebui, in continuare, sa ramana izolate timp de 14 zile de la intrarea in Italia.

Informari oficiale

Pentru mai multe detalii, poti consulta:

Cauti bilete de avion spre Italia? Click aici.