Skip to content

Când spui Hawaii, spui direct relaxare. Spiritul „aloha” te cuprinde, auzi o muzică ambientală exotică și vizualizezi un peisaj paradisiac, cu palmieri care umbresc puțin dintr-o plajă întinsă, cu nisip fin și apă cristalină. Deja ai început să cauți bilete de avion, nu-i așa?

Hawaii este un arhipelag compus din 137 de insule, dintre care doar șapte sunt locuite: Big Island (Hawaii), Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Lanai și Niihau.

Majoritatea călătorilor încep vacanța cu Big Island, dar se aventurează și spre Maui sau Oahu, acolo unde se află și capitala Honolulu. Îți vom povesti tot ce trebuie să știi, așa că vei putea să-ți faci cel mai bun itinerar.

Care e cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Hawaii?

Dacă vrei să te bucuri de vreme bună și o atmosferă relaxată, organizează-ți vacanța în Hawaii în lunile aprilie, mai sau septembrie. Este perioada perfectă, aproape de sezonul turistic, dar suficient de departe încât să nu simți aglomerația specifică. Temperaturile se situează, de obicei, între 23°C și 30°C.

În afara perioadei aprilie-septembrie, temperaturile scad ușor, ploile apar mai des, iar apa oceanului poate fi mai agitată.

vacanta in Hawaii

Ce să faci într-o vacanță în Hawaii?

Explorează natura incredibilă, vulcanii și plajele

Insulele Hawaii sunt locuri unde vulcanii se găsesc din plin, iar Parcul Național de pe insula principală (Big Island) este locul perfect din care să începi explorarea. Acolo poți vedea relieful vulcanic divers sau, dacă ai noroc, chiar un spectacol live al unui vulcan erupând lavă fierbinte.

Plajele sunt un alt punct forte al Hawaii, așa că indiferent de insula pe care te afli, asigură-te că petreci măcar câteva zile pe plajă și în apa oceanului. Cele mai frumoase plaje din Hawaii, cu nisip fin și auriu, se găsesc pe insulele Oahu și Maui.

Experimentează atmosfera locală cu un masaj hawaian Lomi-Lomi

După o zi de explorat insula pe care te afli, cu siguranță ai nevoie de un masaj relaxant. Dacă tot ești în această zonă a lumii, încearcă un masaj Lomi-Lomi, care este un masaj hawaian caracterizat de mișcări ample și fluide pe tot corpul.

Lomi înseamnă a frământa, a presa, așa că te vei bucura de atingeri ferme, ritmice, dar și blânde, care imită dansul valurilor oceanului. Pe lângă relaxare profundă, vei simți cum tensiunile emoționale dispar și ele. Dacă vrei să beneficiezi de acest fel de masaj, te poți pregăti de vacanța în Hawaii cu un masaj Lomi-Lomi la ThaiCo Spa în București.

masaj hawaian lomi-lomi

Mergi pe drumul către Hana

Road to Hana este un traseu faimos din Hawaii, pe care îl poți parcurge cu o mașină închiriată și te poți bucura de cele mai frumoase peisaje ale insulei Maui. Drumul merge pe coastă, dar și prin păduri, trecând pe lângă cascade, peste poduri și prin parcuri naturale superbe, unde te poți opri pentru o drumeție, un picnic sau câteva poze cu peisaj exotic.

Încearcă o oră de surf

Surfingul este un sport celebru în Hawaii – această destinație este printre cele mai bune din lume pentru cei care doresc să prindă primul lor val sau să își perfecționeze tehnica pe cele mai provocatoare valuri.

Insula Oahu are plaje potrivite pentru orice nivel. Dacă ești începător, mergi la Waikiki Beach, iar dacă vrei să experimentezi valuri interesante pentru un nivel avansat, îndreaptă-te către coasta de nord – Pipeline, Sunset Beach și Golful Waimea.

Mergi în larg pentru a vedea balenele și încearcă o sesiune de snorkeling

O altă activitate de neuitat în insulele Hawaii poate fi o excursie organizată de ghizii locali, pentru a vedea balenele în habitatul lor natural, iar dacă vrei să descoperi viața acvatică mai de aproape, rezervă o sesiune de snorkeling. Ambele sunt experiențe speciale, care îți vor rămâne în memorie pentru multă vreme.

Cât timp să îți rezervi pentru o vacanță în Hawaii?

Dacă vrei să explorezi doar o insulă, rezervă-ți o săptămână, pentru a avea suficient timp și pentru relaxare pe plajele superbe de pe care nu vei mai dori să pleci. Iar în cazul în care vrei să faci excursii pe mai multe insule, rezervă-ți ce puțin zece zile sau, cel mai bine, două săptămâni.

Condiții de călătorie în Hawaii

Condițiile de călătorie pentru Hawaii sunt aceleași ca pentru restul Statelor Unite ale Americii. Vei avea nevoie de o viză, așa că folosește ghidul nostru pentru a obține viza potrivită pentru tine.

Cum ajungi în Hawaii?

Din România, nu există zboruri directe spre Hawaii, dar poți rezerva pe Vola.ro bilete de avion cu escală către Honolulu (pe insula Oahu), zboruri către Maui sau zboruri spre Kona (Big Island).

Dacă nu știi exact ce să alegi, contactează-ne și te vom ajuta să rezervi cele mai bune zboruri pentru călătoria ta.

Unde să rezervi cazare în Hawaii?

Majoritatea călătorilor care ajung pentru prima oară în Hawaii aleg o cazare pe insula principală – The Big Island. Aceasta oferă cea mai mare diversitate în ceea ce privește peisajul și activitățile, însă și Oahu sau Maui pot fi opțiuni bune, mai ales pentru o a doua vizită.

Transportul local în Hawaii

Închirierea unei mașini este o idee excelentă indiferent de insulă, căci vei avea flexibilitate totală și vei putea explora pe îndelete natura fascinantă. Pe insulele mai mari circulă autobuze - Oahu, de exemplu, este deservită de o rețea complexă de autobuze pe care te poți baza. Multe feriboturi au fost interzise deoarece afectau viața acvatică, așa că transportul între insule este făcut de regulă cu avionul. Cu toate acestea, încă există feribot între Maui și Lanai sau Molokai.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să explorezi unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă, rezervă-ți o vacanță în Hawaii și începe explorarea cu insula principală, Big Island, Oahu sau Maui. Biletele de avion sunt deja pe Vola.ro, așa că poți începe deja planificarea!