Skip to content

După ce ți-am povestit o mulțime de lucruri despre Thailanda și Indonezia, te invităm să descoperi o a treia destinație excelentă pentru un concediu complet în Asia. Ce spui de o vacanță în Japonia?

Cultură cât cuprinde, natură superbă, ritualuri deosebite, orașe futuriste și sate tradiționale. Japonia are infinite atracții de oferit, așa că te invităm să o cunoști puțin mai bine și să o pui pe lista cu locuri de văzut măcar o dată în viață.

Care e cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Japonia?

Primăvara, cu precădere lunile martie, aprilie și mai, reprezintă cea mai bună perioadă dacă vrei să asiști la spectacolul sezonului. Faimoasele flori de cireș sunt înflorite peste tot, oferind oricărui peisaj un plus de magie – în orașe sau în mijlocul naturii. În plus, vremea este blândă, numai bună pentru explorat cât e ziua de lungă.

Și toamna este o perioadă bună pentru o vacanță în Japonia. Din septembrie până în noiembrie, vei avea parte de vreme plăcută și farmecul culorilor vii ale frunzelor de arțar.

În afara acestor perioade, vremea nu va fi la fel de bună, natura nu la fel de fascinantă, însă te vei bucura de prețuri mai mici și de mai puțină aglomerație.

Ce să faci într-o vacanță în Japonia?

1. Explorează natura impresionantă și fă o „baie de pădure”

Chiar dacă turiștii se grăbesc să viziteze Tokyo și să intre direct în inima celor mai mari orașe, noi îți recomandăm să începi explorarea cu natura impresionantă a Japoniei.

Muntele Fuji, cel mai înalt vârf din Japonia, este o destinație emblematică pentru iubitorii de drumeții. Poți urca spre vârf sau te poți bucura de peisajul din jurul său. Japonezii adoră să facă „baie de pădure” (Shinrin-yoku), adică să intre în inima pădurii și să își lase simțurile să fie pătrunse de miresmele, sunetele și culorile naturii. Încearcă și tu, măcar pentru câteva minute!

Iar dacă vrei să ajungi într-una dintre Zonele Albastre ale planetei, acolo unde oamenii trăiesc peste o sută de ani, vizitează insula Okinawa. Plajele superbe și ritmul vieții de aici te vor relaxa în profunzime, chiar dacă de obicei ai un stil de viață agitat.

2. Experimentează câteva zile la un spa termal

Japonia este cunoscută și pentru izvoarele sale termale naturale, numite onsen. Acestea sunt răspândite în întreaga țară și pot fi găsite în zonele montane sau în stațiuni termale. Poți alege să te relaxezi complet într-un ryokan tradițional care oferă acces la băi termale și să te bucuri și de un masaj Ashiatsu, o experiență de masaj în care terapeutul folosește picioarele pentru a aplica presiune pe corp și pentru a trata problemele și durerile musculare.

masaj ashiatsu

Masajul Ashiatsu este o tehnică străveche, pornită din India antică și China, care s-a răspândit apoi în Japonia și alte țări asiatice. Vei găsi, în vacanța ta în Japonia, numeroase ocazii să-l încerci. Dar până pleci, încearcă un masaj Ashiatsu la THAIco SPA, într-una din cele 3 locații din București (Piața Victoriei, Hotel Radisson București, Hotel Novotel), unde terapeuții asiatici îți vor oferi o experiență autentică de relaxare profundă.

3. Vizitează templele Zen și meditează

Templele japoneze reprezintă o parte importantă a culturii și istoriei locale. Templele Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) și Ginkaku-ji (Pavilionul de Argint) din Kyoto sunt două dintre cele mai cunoscute și frumoase temple din Japonia, dar nu ezita să vizitezi orice templu îți iese în cale. Indiferent de zonele vizitate, cu siguranță vei vedea o mulțime de construcții cel puțin interesante. În plus, în unele temple poți învăța câte ceva despre meditație și despre spiritualitate.

4. Asistă la ceremonia ceaiului și gustă o cană de matcha

Ceremonia ceaiului (numită „chanoyu”) este extrem de importantă în cultura japoneză. De regulă, ceremoniile au loc în case tradiționale cu grădini superbe, așa că vei avea parte de o experiență completă. Observă arta servicii ceaiului, gustă mixurile de plante locale și nu pleca din vacanța în Japonia fără să fi încercat ceaiul verde specific zonei în care te afli. Pe numele său, matcha, este extrem de sănătos și te va revigora instantaneu!

ceremonie ceai

5. Savurează bucătăria japoneză autentică

Sushi, ramen, tempura, yakitori, sashimi... Fie că aceste denumiri îți sunt cunoscute sau nu, trebuie neapărat să încerci specialitățile japoneze. Arta culinară de aici este unică în lume, iar gusturile te vor impresiona fără îndoială, fie că încerci un restaurant de lux sau o piață cu street food.

Cât timp să îți rezervi pentru o vacanță în Japonia?

Dacă vrei să vizitezi unul sau două orașe sau o regiune anume, îți recomandăm să-ți rezervi o săptămână pentru vacanța ta în Japonia. Astfel, vei avea timp să iei contact cu noutatea locului în care te afli, să cunoști cultura și să vizitezi cele mai importante și faimoase obiective turistice.

Dacă vrei să faci un tur extins și să aprofundezi frumusețile acestei țări, un concediu de două săptămâni poate fi perfect!

Condiții de călătorie în Japonia

Cetățenii români pot călători în Japonia fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile, în scop turistic, de afaceri sau pentru a vizita familia/prietenii. Vei avea nevoie, totuși, de un pașaport valabil, unde vei primi o ștampilă. Te sfătuim să vizitezi site-ul MAE pentru informații înainte să pleci.

Cum ajungi în Japonia?

Deși nu există zboruri directe către Japonia, poți găsi pe Vola.ro variante de zboruri avantajoase cu escală, operate de mai multe companii aeriene. Caută pe site bilete de avion către Japonia și vei putea vedea toate variantele disponibile, fie că vrei să ajungi în Nagoya, Tokyo, Osaka, Sapporo sau alt oraș mare.

padure japonia

Unde să rezervi cazare în Japonia?

Hostel, hotel sau un ryokan tradițional pentru o experiență autentică? Indiferent ce preferi, în Japonia le vei găsi pe toate. Noi îți recomandăm să-ți începi vacanța în Japonia cu o cazare confortabilă, într-o zonă accesibilă, precum un hotel în Tokyo.

Apoi, dacă ai timp să explorezi mai mult, încearcă să rezervi pentru câteva nopți și un ryokan, o casă tradițională cu mobilier tipic țării, unde vei putea dormi pe un pat foarte jos (numit futon) și să stai pe tatami, precum localnicii.

Transportul local în Japonia

Transportul public în Japonia este extrem de eficient și bine dezvoltat. Poți călători cu trenul de mare viteză Shinkansen pentru a ajunge rapid între orașe și pentru a trăi această experiență unică, iar în orașe, vei avea la dispoziție o rețea vastă de metrou și de autobuze.

Așadar, o vacanță în Japonia poate fi o idee excelentă – deși este o destinație îndepărtată, vei avea parte de confort și vei putea călători cu lejeritate. Vei putea alterna activitățile relaxante cu cele pline de aventură, iar fiecare zi într-un oraș japonez nou te va impresiona, fără îndoială.