Skip to content

Vine un moment în care, atunci când ajungi într-o destinație, ai vrea să faci și altceva în afară de plimbări și vizitat obiective turistice.

Vrei să încerci un hobby nou sau să ai o experiență inedită, pe care acasă nu ai putea să o încerci. Din fericire, există nenumărate locuri în care poți face ceva diferit.

Iată câteva idei de activități de încercat în călătorii și destinațiile ideale pentru fiecare!

1. Surf

Ai admirat întotdeauna surferii de pe plaje și din apă, când ai călătorit într-o destinație cu ieșire la ocean? Poate că este momentul să te apropii mai mult de această data și chiar să-ți rezervi un prim curs de surfing.

Destinațiile perfecte pentru o oră de surf sunt Insulele Canare, pe care le poți vizita tot timpul anului, coasta Portugaliei, dar și Bali sau Costa Rica, dacă dorești să combini noul sport cu o vacanță exotică.

surf in costa rica

 2. Scufundări și snorkeling

Rămânem în apă, însă la o activitate care presupune mai puține valuri. Scufundările și snorkelingul sunt activități minunate pentru iubitorii de apă, de faună și de vegetație subacvatică.

Dacă ești începător, poți rezerva o experiență de snorkeling în Europa, în Grecia, Malta sau sudul Franței. Iar dacă îți plac experiențele cât mai neobișnuite, rezervă-ți o sesiune de snorkeling în Islanda, în Parcul Natural Thingvellir, în fisura Silfra, care desparte două plăci tectonice principale.

3. Drumeții

Dacă nu te simți confortabil cu sporturile și activitățle pe apă, dar cauți totuși activități de încercat în călătorii, poți alege un traseu de drumeție. Ai la dispoziție o mulțime de rute cu peisaje extraordinare, atât în Europa, cât și în afara ei.

Câteva idei bune cu care poți începe sunt drumețiile din Parcul Național Teide din Tenerife, cu vulcanul în fundal, Drumul Zeilor de pe Coasta Amalfitană sau chiar drumul dintre Fira și Oia, pe insula grecească Santorini. Toate îți vor oferi o experiență nouă, aproape de natură, și un view incredibil pe tot parcursul hikingului.

drumetie Drumul Zeilor Amalfi

4. Schi și snowboard

Dacă îți place să călătorești iarna și să te bucuri de zăpadă oriunde ai merge, îți recomandăm să încerci o vacanță la schi sau snowboard. Nu contează dacă ai experiență sau nu – important este să faci ceva nou și să te distrezi.

Cele mai frumoase destinații sunt Franța, Italia, Austria și Elveția; toate oferă o selecție uriașă de pârtii pentru toate nivelurile. Iar dacă vrei mai multe detalii, ți-am povestit pe blog și cum să-ți organizezi vacanța în Alpi cât mai simplu și mai ieftin.

5. La vânătoare de Auroră Boreală

În unele părți ale lumii, vânătoarea de Auroră este un adevărat sport. Atât localnicii pasionați, cât și turiștii, pleacă în serile cu cer senin în locuri cât mai îndepărtate de orașe, acolo unde fenomenul natural poate fi observat cel mai bine.

Poți rezerva o excursie cu ghizi specializați, atât în Islanda, cât și în Finlanda, Norvegia sau Suedia. Singura condiție este să călătorești între lunile septembrie și martie și să mergi în locurile recomandate.aurora boreala

6. Workshopuri culinare

Dacă ești gurmand sau pasionat de gătit trebuie, măcar o dată în viață, să intri într-o bucătărie locală atunci când călătorești.

Poți găti alături de chefi și poți învăța să prepari mâncare specifică zonei, fie că este vorba despre un curs de făcut paste și tiramisu de la zero în Italia, un atelier de pasteis de nata în Portugalia sau un workshop de pregătit paella în Spania.

7. Workshop de preparare a propriului parfum

Știai că, în multe destinații turistice, poți participa la clase de preparare a propriului tău parfum? Ei, bine, da! Franța este destinația ideală pentru parfumuri, mai ales pentru cei care vor să își creeze mixul personal de arome. Călătorește în Grasse, așa-numita capitală a parfumurilor, sau chiar în Paris, pentru această expriență unică.

Orice ai alege, data viitoare când pleci într-un loc nou, te încurajăm să-ți rezervi biletele de avion din timp de pe Vola.ro și să adaugi și o asigurare de călătorie potrivită. Astfel, pleci fără griji și te bucuri din plin ce tot ce trăiești la destinație!