Skip to content

Vola.ro este prima companie din turism care și-a oferit ajutorul cetățenilor refugiați din Ucraina care au ajuns la granița cu România. În câteva zile, peste 300 de oameni au fost ajutați astfel:

 • Transport cu avionul din Iași, Suceava, București, Cluj către destinațiile cerute, fără costuri sau cu costuri parțiale (așa  cum ne-a fost solicitat la fiecare caz în parte)
 • Transport/cazare din zonele de graniță către orașe mari din România
 • Transport tren/autocar către destinațiile cerute
 • Cazare în București 1-5 nopți până la zborul de plecare către destinația cerută
 • Testare Covid conform condițiilor de intrare în alte țări pentru non-UE
 • Echipa noastră îi întâmpină la gară/autogară
 • Oferim masă, fructe și dulciuri copiilor
 • Oferim translator în limba ucraineană
 • Îi ghidăm către Consulat pe cei fără pașapoarte și cei care vor relocare în alte țări
 • Informații despre viză, pașaport, documente Covid
 • Orar circulație trenuri/autocare

Mai jos oferim un calendar al tuturor acțiunilor noastre de până acum.

Vom actualiza acest articol de fiecare dată când vom avea noutăți. 

16 martie 2022

În ultima săptămână, acțiunea noastră umanitară s-a bazat pe strângerea de donații organizată împreună cu Asociația The Social Incubator. Cu ajutorul fondurilor proprii Vola.ro, a partenerilor noștri precum și prin donațiile primite până acum, am ajutat peste 350 de refugiați ucraineni să își continue călătoria în siguranță.
În acest moment așteptăm fonduri din donații și suntem nevoiți să suspendăm primirea de noi cereri.
Atunci cand bugetul strâns ne va permite, vom redeschide acțiunea de ajutorare și vom anunța pe contul nostru de Facebook că vom prelua cereri noi: https://www.facebook.com/VolaRomania 

Dacă doriți să ne ajutați să continuăm, o puteți face donând ca persoană juridică sau fizică în contul Asociației The Social Incubator, prin transfer bancar sau prin plata cu cardul. Mai multe detalii aici: https://asociatiasocialincubator.org/impreuna-pentru-ucraina/

13 martie 2022

Primim în continuare mesaje de mulțumire de la cei pe care îi ajutăm în aceste zile, motivându-ne să continuăm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 martie 2022

Doar câteva zile au trecut de când anunțasem strângerea de fonduri împreună cu Asociația The Social Incubator. Prin generozitatea celor care au fost alături de noi, am reușit să strângem noi fonduri pentru acțiunea umanitară pe care o derulăm. Le mulțumim tuturor celor care au donat sau au împărtășit postările noastre. Datorită lor, putem să-i ajutăm în continuare pe cei care caută siguranța alături de cei dragi în alte țări.

Totodată am pus la dispoziție un număr limitat de bilete de avion gratuite pentru familii cu copii de cetățenie ucraineană care au posibilitatea să plece peste cel puțin 5 zile. Multe dintre cursele pe care le căutăm au locurile epuizate, însă căutăm mereu alternative rezonabile pentru a ajuta cât mai mulți refugiați.

 

5 martie 2022 - Apel către comunitatea Vola.ro

 

Pentru a ne continua misiunea și pentru a ne extinde și mai mult ajutorul, astăzi am făcut un parteneriat cu Asociația The Social Incubator și alături de ei organizăm o strângere de fonduri pentru ajutorarea refugiaților ucraineni.
Toate sumele donate vor fi folosite la achiziționarea biletelor de avion, transport sau cazare pentru refugiații ucraineni care au ajuns la granițele României și au nevoie de continuarea călătoriilor spre alte țări și către cei dragi.

Din momentul în care am anunțat că derulăm acțiunea umanitară pentru Ucraina, am primit de la voi un sprijin incredibil. Datorită vouă, mesajul postat exact acum o săptamană s-a propagat cu viteza internetului. La câteva minute dupa ce am postat ne-a contactat prima familie de refugiați, în două ore erau la noi la birou și apoi la hotel. După două zile pe drumuri, au avut parte de prima lor noapte într-un pat adevărat.

Într-o săptamână am reușit să ajutăm peste 300 de refugiați ucraineni cu cazare temporară și cu transport către alte țări pentru a se reîntalni cu cei dragi.

De atunci răspunsul a fost copleșitor: am primit ajutor de la clienții noștri care si-au oferit locuințele, donații sau plata biletelor de avion pentru refugiați. Partenerii noștri, unii vechi și alții noi, ne-au sărit în ajutor.

Ni se demonstrează astfel că ceea ce facem contează și că avem alături oameni deosebiți cu care putem face mai mult în fiecare zi. Noi ne-am oferit ajutorul din frustrare față de evenimentele care au început săptămâna trecută, însă între timp a devenit o misiune. Vrem să facem puțin bine în acest rău imens care-i afectează pe vecinii noștri.

Daca puteti sa donați, am aprecia enorm. Dacă puteți să dați un share acestui articol în așa fel încât să ducem mesajul cât mai departe, v-am rămâne îndatorați.
Noi o să continuăm sa postăm periodic, pentru a vă ține la curent cu ce facem.

Persoanele fizice sau juridice pot dona în următoarele conturi, cu mențiunea “UCRAINA - TRANSPORT”:

LEI - RO98BACX0000001002686001

EUR - RO71BACX0000001002686002

GBP - RO44BACX0000001002686003

USD - RO60BACX0000001002686006

Puteți dona și cu cardul, accesând linkul acesta, unde sunt mai multe detalii despre acțiunile noastre.

3-4 martie 2022

În urma numărului mare de solicitări primite în continuare, am decis să mai organizăm un transport pentru cetățenii ucraineni, pe ruta București-Cracovia-Varșovia.

Toate locurile au fost ocupate rapid, de aceea ne gândim să suplimentăm acest ajutor în zilele ce vor urma.

Al treilea autocar cu destinația Polonia organizat de Vola.ro și partenerii săi a plecat aseară din București. Aproximativ 60 de persoane sunt în drum spre Cracovia, respectiv Varșovia unde sunt așteptați de colegii noștri de la FRU.PL - Bilety Lotnicze.

Acest transport nu ar fi fost posibil fără ajutorul partenerilor noștri care s-au regrupat în mai puțin de o săptămână, dar și al altora noi care ni s-au alăturat cu această ocazie:

Hello Holidays - a pus la dispoziție în mod gratuit autocar și personal
AQUA Carpatica - apă, fructe
Circus Pub - sandvișuri pentru toți cei din autocar
Artesana - iaurt și produse lactate
Vandoor - dulciuri artizanale

Le mulțumim tuturor pentru sprijin!
Vom anunța când vom organiza urmatorul transfer în zilele următoare.

2 martie 2022

În 5 zile de când am anunțat că ne oferim ajutorul refugiaților din Ucraina, o echipă lucrează în fiecare zi să treacă prin sutele de mesaje pe care le primim. Alăturide partenerii care au pus umărul alături de noi, am ajutat deja peste 200 de persoane, așa cum au avut nevoie fiecare în parte: cazare, transfer, relocare cu autocarul sau cu avionul, teste covid, informații în limba ucraineană.

În continuare primim sute de mesaje pentru care continuăm să căutăm soluții și în acest moment prioritizăm familiile cu copii, dar căutăm rezolvări pentru toți.

Cele doua autocare care au plecat luni din Bucuresti si Suceava au ajuns la destinatii, iar oamenii au fost preluati si ghidati de colegii nostri de la FRU.pl, compania-sora din Polonia. Au fost asteptati cu o masa calda, cafea, ceai si le-am oferit sprijinul necesar pentru a ajunge mai departe la destinatiile lor finale. Unii au fost intampinati de familie sau prieteni, insa altii au avut nevoie cazare in Polonia, astfel ca le-am oferit si acest sprijin.

1 martie 2022

În urma mobilizării și organizării noastre, peste 130 de persoane au pornit spre Polonia unde colegii nostri de la FRU.PL i-au așteptat cu o masă caldă și ghidare spre destinațiile lor finale.

În postarea noastră de pe rețelele sociale am ales să împartașim niște fotografii, însă nu le vom arăta chipurile celor care au plecat cu aceste autocare. Le respectăm intimitatea și suferința de a fi plecat din țara lor natală împotriva voinței lor. Le mulțumim tuturor partenerilor care au răspuns apelului nostru și au făcut acest lucru într-un timp foarte scurt. Fară sprijinul lor, nu am fi reușit să facem aceste lucruri atât de repede și să ajutăm un număr atât de mare de persoane într-o singură zi: Pentru autocarul din București: Hello Holidays - ne-a pus la dispoziție în mod gratuit și imediat un autocar. Mulțumim Mădalina Balaiban. Circus Pub - 130 de sandvișuri pentru drum pentru toți cei din autocar (mulțumiri și lui Dragos de la BurgerFest) AQUA Carpatica, Kaufland Romania și Vandoor - apă și produse alimentare, pături, dulciuri și martisoare românești. Mulțumim Valentina Vesler, Andreea Velicoiu.

Pentru autocarul din Suceava: Memento Bus - ne-a pus la dispoziție în doar 30 de minute un autocar cu plecare din Suceava Partenerilor locali care au pus la dispoziție masa caldă. Multumim Gabriel Buceac - ghidul care ne-a ajutat sa organizăm acest transfer.

[gallery size="medium" ids="8294,8293,8292,8291,8290,8289,8288,8287"]

28 februarie 2022

Împreună cu partenerii Aqua Carpatica, Vandoor, Circus Pub, Hello Holidays, Go Global, Kauflaund Romania organizăm două transferuri din Bucuresti pe ruta București - Cracovia - Varșovia și din Suceava spre Varșovia. În urma mesajelor și solicitărilor primite, locurile din aceste autocare au fost ocupate rapid, astfel încât am hotărât ca zilele următoare să mai formam autocare spre Polonia, cu plecare din Suceava.

27 februarie 2022

CEO-ul Vola.ro  Daniel Truică transmite un mesaj plin de compasiune despre cum ne organizăm și cum se implică echipa noastră în aceste zile.

Un mesaj de la Daniel Truică, CEO-ul Vola.ro și Fru.pl.

"De mulți ani, compania noastră a avut o prezență în Ucraina. Peste 30 de colegi ucraineni ne susțin operațiunile din România (Vola.ro) și Polonia (FRU.PL S.A.). Pentru noi, invazia rusă din această săptămână nu a fost doar un atac asupra unei națiuni suverane, ci un atac asupra colegilor și prietenilor noștri. Am oferit suport pentru relocarea echipei noastre ucrainene în România sau Polonia și îi vom ajuta în continuare cât au nevoie. Nu toți pot părăsi țara și nu toți vor. Până la urmă, este țara lor.

La mai puțin de 24 de ore de la începutul invaziei, am oferit sprijinul nostru tuturor refugiaților ucraineni care trec în România sau Polonia. Vom plăti adăpostul și hrana pentru cât mai multe familii putem și la fel de important vom plăti și transportul pentru reîntregirea familiei. Majoritatea refugiaților din România și-ar dori să se reîntâlnească cu rudele din străinătate. Am postat anunțul cu oferta noastră de ajutor pe rețelele sociale. În câteva minute, am început să primim mesaje și apeluri telefonice.

La mai puțin de 24 de ore de la invazie, vineri, am oferit adăpost primei familii ucrainene. O familie frumoasă cu 3 copii mici. La vederea lor, inimile ni s-au frânt dar simultan ni s-a ridicat moralul. De fapt, putem face diferența.

De vineri suntem în priză continuă: am ajutat peste 20 de familii cu adăpost și mâncare, îmbrăcăminte, bilete de avion, bilete de tren. Am mutat familii la Berlin, Tel Aviv, Copenhaga, Viena, Varșovia, Istanbul, Munchen, Madrid, Frankfurt, Stockholm, Barcelona.

De vineri, avem cel puțin 3 persoane care răspund la peste 200 de mesaje de ajutor pe care le-am primit și fac aranjamentele necesare. Unul dintre acești oameni este COO-ul meu, ea care s-a ocupat de această acțiune timp de 14 ore pe zi, o mărturie a ce fel de om este.

Dacă cunoașteți refugiați care au nevoie de ajutor în România, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la [email protected] cu subiectul „Ajutor pentru Ucraina.” Avem foarte multe solicitări, știm că toate sunt importante și urgente, vom răspunde tuturor.

Partea logistică se transformă într-o presiune pentru resursele noastre, dar în același timp tot mai mulți oameni se grăbesc să ajute. Hotelieri (mari și mici), alți transportatori din turism, companii aeriene etc. Dar cea mai încântătoare reacție a venit de la clienții noștri, care ne-au trimis mesaje oferindu-ne mâncare, bani și cazare în casele lor personale. Am fost uimiți, cu adevărat! Sunteți minunați!

Mulțumesc,
Daniel."

26 februarie 2022

În urma anunțului nostru din ziua precedentă primim zeci de mesaje de la clienți sub formă de solicitări telefonice, pe mail și pe whatsapp.

Încă din prima zi, 10 familii au fost ajutate concret de către echipa noastră și alte zeci erau deja în curs de soluționare.

Cum am ajutat:

 • Relocări în alte țări cu avionul sau cu transport terestru: Polonia, Germania, Italia, Franța, Danemarca
 • Relocări temporare în România 
 • Organizarea de autocare alaturi de parteneri din Romania spre Polonia

Ce ajutor putem oferi:

 • Transport cu avionul din Iași, Suceava, București, Cluj către destinațiile cerute, fara costuri sau cu costuri partiale (asa cum ne-a fost solicitat la fiecare caz in parte)
 • Transport tren/autocar către destinațiile cerute
 • Cazare în București 1-5 nopți până la zborul de plecare către destinația cerută
 • Testare Covid pentru cei nevaccinati
 • Echipa noastră îi întâmpină la gară/autogară
 • Oferim masă, fructe și dulciuri copiilor
 • Oferim translator în limba ucraineană
 • Îi ghidăm către Consulat pe cei fără pașapoarte și cei care vor relocare în alte țări Alte cereri:
 • Ajutor cu transport/cazare din zonele de graniță către orașe mari din România și apoi transport către alte destinații
 • Informații despre viză, pașaport, documente Covid
 • Orar circulație trenuri/autocare

În același timp, mesajul nostru a ajuns la hoteluri și restaurante care și-au oferit serviciile gratuit (Hotel Cismigiu, Beraria H) sau reduceri semnificative sau servicii adiționale gratuite (Holiday Inn), precum și alți parteneri care și-au oferit ajutorul în caz de nevoie. Faptele bune sunt cele care ne unesc. Am fost sunați de clienți care și-au donat voucherele sau au donat sume de bani pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni ajunși la noi în țară. Le mulțumim tuturor!

25 februarie 2022

În urma evenimentelor din Ucraina, echipa noastră se mobilizează pentru a ajuta cetățenii ucraineni refugiați. Mesajul nostru postat pe Facebook are un impact puternic încă din primele secunde, cu sute de mesaje de mulțumire și încurajare.

 

 

Unul dintre fanii noștri observă acest mesaj în după-amiaza zilei și ne contactează pentru a oferi ajutorul unei familii de ucraineni cu 3 copii mici. Îi întâmpinăm la noi la birou și organizăm toate cele necesare pentru a-i caza la hotel. A fost un moment înduioșător pentru colegii noștri și am făcut tot posbilul să le oferim măcar un pic o stare de bine după momentele grele prin care trec.