Skip to content

Poate că Madridul nu îți inspiră la fel de mult romantism precum alte orașe europene (ne uităm la tine, Paris!), dar ai fi uimit(ă) să afli că este locul perfect pentru un city break în cuplu.

Parcurile superbe și pline de verdeață, o arhitectură minunată în lumina apusului și un vin bun sunt doar câteva elemente pentru o vacanță în doi, de care vă veți bucura în fiecare secundă. Iar dacă ai nevoie de mai multe idei, ai ghicit – ți le-am pregătit deja mai jos.

Iată 7 activități romantice în Madrid, perfecte când vizitezi orașul cu persoana iubită!

1. Plimbați-vă (cu barca) în Parcul Retiro

Parcul Retiro este unul dintre cele romantice locuri pe care le puteți vizita în cuplu. Aici puteți vedea Palatul de Cristal și, dacă aveți nevoie de un set nou de poze de cuplu, tocmai ați găsit fundalul perfect.

parcul retiro madrid

Apoi, puteți opta pentru o plimbare cu barca pe lac sau, pur și simplu, pentru o plimbare pe alei, departe de agitația orașului.

2. Participați la un show și la o clasă de flamenco

Flamenco este un dans spaniol cu o istorie bogată. Pașii specifici și pasiunea dintre parteneri sunt captivante, așa că nu ratați un spectacol cât sunteți în Madrid.

Dacă vă place, poate chiar încercați o experiență specială, rezervând un workshop de flamenco și învățând câțiva pași de bază.

3. Vizitați împreună Palatul Regal

Palacio Real din Madrid este cel mai mare palat regal din Europa și unul dintre cele mai impresionante. De la arhitectură la arta clasică din interior, veți admira fiecare moment petrecut acolo.

Plimbați-vă și descoperiți picturi semnate de artiști celebri, sala tronului și cea mai veche bucătărie regală din Europa, care a fost păstrată aproape perfect de-a lungul anilor.

4. Gustați o porție de churros cu ciocolată

Romantismul este subiectiv, însă noi credem că nu poți da greș cu ciocolata. Iar dacă mergeți în cuplu în Madrid, nu trebuie să ratați Chocolateria San Gines, un loc cu o tradiție de peste o sută de ani. Aici puteți gusta churros autentici, cu un sos de ciocolată deja emblematic.

churros ciocolata

5. Relaxați-vă la Hamman Al Andalus

Poate că nu este ceva specific spaniol prin excelență, însă va fi o experiență de cuplu de care vă veți aduce aminte cu dor, într-un loc incredibil de frumos. Mergeți la Hamman Al Andalus și încheiați explorarea orașului cu o binemeritată pauză.

Acolo vă așteaptă piscine termale, terapii cu uleiuri parfumate, alei luminate doar cu lumânări și, per total, o atmosferă perfectă pentru o seară romantică.

6. Admirați apusul la Circulo de Bellas Artes

Circulo de Bellas Artes este un centru cultural care găzduiește numeroase evenimente artistice și expoziții care de care mai interesante.

Iar dacă nu vrei să-l vizitezi pentru picturi și filme, trebuie neapărat să urci pe acoperiș pentru a te bucura de priveliștea 360 asupra întregului oraș. Admirați împreună Gran Via și Palatul Regal în timp ce savurați un cocktail și priviți apusul.

apus madrid

7. Luați o cină cu tapas și vin

La finalul unei zile pline, nimic nu poate fi mai plăcut decât o cină bună și un pahar de vin sau sangria. Mergeți într-un bar autentic de tapas și împărțiți aperitivele delicioase. Încercați neapărat gambas al ajillo, un fel de tapas cu creveți și ustoroi, dar și o porție de patatas bravas – cartofi serviți cu un sos picant delicios.

Casa Toni, La casa del Abuelo și Casa Labra sunt printre cele mai autentice localuri în care puteți savura tapas ca la carte.

Acestea fiind spuse, credem că deja iei în considerare un city break în capitala Spaniei și ai deja o listă cu activități romantice în Madrid. Iar biletele de avion spre Madrid știi unde le găsești – pe Vola.ro!