Skip to content

Dacă îți dorești o vacanță mai lentă și mai relaxantă decât un city break, dar totuși presărată cu plimbări lungi, orașe zgomotoase și pline de personalitate, Andalusia este propunerea noastră.

Cea mai sudică regiune a Spaniei este celebră pentru arhitectura sa maură impresionantă, pe care o poți admira în fiecare oraș, show-urile spectaculoase de flamenco și, bineînțeles, gastronomia simplă și plină de arome, pe bază de tapas.

În Andalusia poți explora la pas orașe vechi, poți vizita o mulțime de muzee, pentru a cunoaște arta și cultura locale, poți face drumeții, dar poți și să te așezi la o terasă, cu o caña în față, bucurându-te de atmosfera relaxată și veselă.

Cum ajungi în Andalusia, Spania?

Dacă ți-am trezit interesul și cheful de călătorit, îți spunem și că poți ajunge destul de ușor în Andalusia.

Dacă vrei să vizitezi această regiune superbă, poți rezerva zboruri ieftine și directe spre Malaga și Sevilla din București și zboruri directe pe ruta Cluj-Napoca - Malaga cu Blue Air sau Wizz Air.

Pentru mai multe variante de zboruri spre Spania, intră pe Vola.ro. Consultă calendarul și alege opțiunea ideală pentru tine.

Cazare și transport local în Andalusia

Dacă optezi pentru unul dintre zborurile menționate mai sus, poți rezerva cazare în Malaga sau te poți caza în Sevilla, în funcție de destinația în care aterizezi.

Ambele orașe sunt minunate și te poți deplasa ușor pentru a face excursii în alte destinații vecine. Cu toate acestea, dacă vrei să guști cât mai mult din vibe-ul andalusian, optează pentru Sevilla – este capitala regiunii.

Pentru o vacanță în Andalusia mai lungă, care îți permite să faci și câteva excursii, îți recomandăm să faci un circuit. Rezervă cazare câte una sau două nopți în fiecare oraș, pentru a explora pe îndelete.

Te poți deplasa în regiune cu trenul sau cu autobuzele locale Alsa, care leagă cele mai mari orașe între ele. De asemenea, poți închiria și o mașină, dacă plănuiești să te plimbi mai mult; merită din plin!

Iar dacă preferi ca excursiile tale să fie organizate integral de către altcineva, poți rezerva online experiențe în Andalusia, precum excursii ghidate, care includ și biletele pentru atracțiile turistice.

5 orașe pe care să le vizitezi într-o vacanță în Andalusia

Indiferent de felul în care decizi să te organizezi, acestea sunt cele mai frumoase locuri în care îți recomandăm să ajungi.

1. Sevilla

Începe explorarea Andalusiei chiar din capitala regiunii, Sevilla, pentru care ar fi bine să-ți rezervi măcar două sau trei zile.

Este un oraș fermecător, unde se află una dintre cele mai mari și cele mai impotante catedrale gotice din lume, o piață impresionantă cu mii de dale ceramice colorate – Piața Spaniei – și un palat regal maur pe care trebuie neapărat să-l vizitezi, pe nume Real Alcazar de Sevilla. În Piața Spaniei vei găsi frecvent dansatori de flamenco, iar în palat au fost filmate și scene din Game of Thrones, palatul reprezentând în serial regiunea Dorne.

sevilla flamenco

Dacă ești aici, vizitează și Metropol Parasol, un complex unic de sculpturi uriașe din lemn, de unde poți admira o panorama perfectă a orașului, la apus. Iar dacă mai ai timp, fă și o plimbare în Parque Maria Luisa, printre palmieri și alte plante luxuriante.

2. Cordoba

Din Sevilla poți călători cu ușurință în Cordoba, aflată la aproximativ 140 km distanță. Nu vei petrece mai mult de o oră și jumătate pe drum, indiferent dacă pleci cu trenul sau cu mașina.

În secolul X, Cordoba era capitala califatului maur al-Andalus, un regat care controla mare parte din Peninsula Iberică. Astăzi poți vizita faimoasa Moschee din Cordoba, aflată în Patrimoniul UNESCO, cu arcadele și coloanele ei iconice. Este un must see dacă ajungi în oraș!

Apoi, ia la pas centrul vechi al Cordobei. Traversează Podul Roman și vizitează Alcazar de los Reyes Cristianos, palat din anii 1300, construit în stil Mudejar, cu grădinile sale superbe.

Extra tip: Nu rata Calleja de las Flores – este o străduță pitorească îngustă, plină cu ghivece cu flori, care se termină într-o piață tipică zonei.

3. Granada

Dacă vrei să vizitezi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Europei, rezervă-ți o excursie în Granada și un tur al Alhambrei, un complex impresionant de palate maure și grădini.

alhambra granada

Alhambra este formată din mai multe părți, printre care Palatul Nasrid și Generalife; toate pot fi vizitate, așa că nu le rata. Poți opta pentru un tur ghidat sau poți organiza pe cont propriu o vizită.

4. Ronda

Ronda este un alt oraș andalusian de care te vei îndrăgosti. Acesta este cunoscut pentru poziționarea sa pe deal și priveliștile unice, cu podul Puente Nuevo care traversează o prăpastie spectaculoasă de 100 de metri adâncime.

De asemenea, Ronda are al doilea cel mai mare ring de tauri, iar Plaza de Toros încă mai este folosită în fiecare an pentru celebrele lupte.

Iar dacă petreci mai mult timp în Ronda, explorează și străduțele pitorești ale centrului vechi - La Cuidad. Apoi, compară-le cu partea modernă a orașului, pe numele său El Mercadillo.

5. Setenil de Las Bodegas

Andalusia este renumită și pentru așa-numitele pueblos blancos, orășele pitorești definite prin clădiri albe și cochete și străduțe care de care mai ticsite cu magazine și cafenele.

Setenil de Las Bodegas este unul dintre cele mai frumoase și cele mai speciale dintre ele. Multe din aleile sale se află la umbra rocilor, într-un peisaj inedit, cum n-ai mai văzut până acum.

setenil de las bodegas

Așadar, pentru o vacanță în Andalusia de-a dreptul specială, folosește recomandările de mai sus și nu ezita să vizitezi cât mai multe orașe. Fiecare dintre ele are o poveste de spus!

Iar dacă vrei să te ajutăm cu recomandări pentru cazare, închiriere de mașini și cele mai potrivite zboruri, scrie-ne oricând. Vom găsi împreună cea mai bună variantă pentru o vacanță în Andalusia de neuitat!