Skip to content

Fie că ai mai fost în Regatul Unit al Marii Britanii sau nu, un city break în Edinburgh este întotdeauna o idee minunată. Da, s-ar putea să plouă sau să fie ceață, dar nu te speria. Vremea specifică Scoției parcă îi oferă acesteia și mai mult farmec. Ba chiar face parte din personalitatea locului!

Acum că am înlăturat această reticență, iată ce poți face în Edinburgh, în funcție de interesele tale. Ne-am gândit să te scutim de un research complex și să îți poți pune pe listă direct ce este pe placul tău.

Dacă ești pasionat de cultură și istorie…

Vizitează Castelul din Edinburgh

Cel mai probabil, vei vedea Castelul imediat cum ajungi în oraș. Acesta tronează deasupra Edinburghului și este un must see dacă iubești istoria și vrei să descoperi cultura locală. Bijuteriile coroanei pot fi văzute aici, precum și artefacte importante ale Scoției.

Vizitează Muzeul Național al Scoției

Dacă ploaia pare că nu se mai termină, intră gratuit în acest muzeu și explorează-l pe îndelete. Este potrivit și pentru adulți, și pentru copii, așa că poate fi locul ideal pentru a învăța lucruri noi și pentru a vă distra împreună.

Vizitează Catedrala St. Giles

Cu peste 900 de ani de istorie, Catedrala Sf. Egidiu nu poate fi ratată. Poți admira interiorul, pentru ca apoi să urci până în turn, pentru a te bucura de priveliștea Centrului Vechi.

catedrala st giles edinburgh scotia

Vizitează Galeriile Naționale de Artă ale Scoției

În cazul în care vrei să vezi și puțin din paleta artistică a orașului, vizitează Galeriile Naționale de Artă, unde vei găsi atât artă modernă, cât și exponate clasice. Pierde-te printre tablouri de Matisse, Dali, Picasso, dar și artiști scoțieni contemporani.

 

Dacă iubești natura și priveliștile spectaculoase…

Fă o scurtă drumeție în Holyrod Park, până la Arthur’s Seat

Chiar dacă ideea de drumeție sună intimidant, trebuie să știi că urcarea durează doar jumătate de oră, iar priveliștea din vârful vulcanului inactiv merită fiecare minut de efort.

Explorează Calton Hill

Calton Hill este dealul de pe care vei vedea Monumentul Național și o panoramă impresionantă asupra orașului. De această dată, nu trebuie să urci foarte mult – doar puțin peste o sută de trepte și o plimbare lejeră!

calton hill edinburgh scotia

Plimbă-te prin Grădina Botanică Regală

Pentru iubitorii de natură, care evită străzile aglomerate ale orașelor vizitate și se refugiază mai degrabă în parcuri, Grădina Botanică din Edinburgh este de pus pe listă. Aici poți găsi peste două mii de tipuri de plante, atât în aer liber, cât și în sere.

 

Dacă îți place să hoinărești și să te lași purtat(ă) de val…

Mergi pe The Royal Mile, Victoria Street și George Street

În cazul în care nu ai timp să explorezi toate obiectivele turistice de mai sus și nici nu ești foarte pasionat de natură, vei dori, probabil, să simți pulsul destinației tale și să intri în atmosferă cât mai repede.

Ia la pas The Royal Mile, o stradă celebră și plină de magazine și cafenele atractive, precum și Victoria Street și George Street, la fel de pline de viață.

royal mile edinburgh scotia

The Royal Mile leagă Parcul Holyrood de Castel. Așadar, poți bifa mai multe activități într-un timp scurt, mai ales dacă ai rezervat un city break în Edinburgh destul de scurt.

 

Dacă îți place să explorezi locuri inedite…

Descoperă Camera Obscura & World of Illusions

Dacă ai vizitat deja obiectivele turistice de neratat și vrei să găsești ceva cu adevărat fun, descoperă cinci etaje de instalații și proiecte pe bază de iluzii optice, care te vor ține ocupat până la două ore.

 

Dacă ești pasionat de gastronomie…

Gustă un mic dejun scoțian

Pentru o experiență cât mai autentică, nu pleca din Edinburgh fără să guști un mic dejun clasic. Acesta seamănă mult cu cel tipic englezesc. Totuși, dar include și haggis, o specialitate locală, precum și controversata budincă neagră, pe care unii o adoră, iar alții nu o înțeleg. Există doar o cale de a afla în ce tabără te situezi.

Iar dacă te-ai hotărât deja să pleci într-un city break în Edinburgh, rezervă bilete de avion ieftine pe Vola.ro și adresează-ne orice întrebări ai avea.