Skip to content

Ai auzit veștile bune pentru acest an? Dacă visai să-ți organizezi o vacanță în Miami în 2024, acum a devenit mai simplu.

Tarom, în colaborare cu Air Europa și ITA Airways, partenerii săi din alianța Sky Team, oferă din nou zboruri accesibile din București spre Miami, cu escală în Roma sau Madrid. Acestea sunt disponibile zilnic, dus-întors, iar prețurile variază în funcție de perioadă.

Astfel, pentru destinația de vis a multora, Miami, Florida, biletele de avion sunt mai accesibile și mai ușor de ales. Tot ce rămâne de făcut este să te informezi cu privire la condiții de călătorie pentru Miami, când este recomandat să călătorești acolo și, bineînțeles, ce nu trebuie să ratezi. Găsești toate informațiile de care ai nevoie mai jos.

Ghid de călătorie în Miami, Florida: Cum îți organizezi o vacanță în Miami?

Condiții de călătorie pentru vacanța în Miami

Condițiile de călătorie pentru Miami sunt aceleași ca peste tot în Statele Unite. Vei avea nevoie de o viză pentru America – vezi care este procesul în articolul nostru de blog. Te sfătuim să începi aplicația cât mai devreme, pentru a nu avea presiunea timpului.

Odată obținută viza pentru SUA, îndeplinești toate condițiile de călătorie pentru Miami și ești gata să rezervi biletele de avion și cazarea.

Când să mergi în Miami?

O vacanță în Florida este alegerea perfectă, în mare, pentru perioada noiembrie – aprilie, când vremea în Miami este plăcută și destul de blândă.

Pe timp de vară, umiditatea și căldura pot cauza disconfort, mai ales atunci când vrei să te plimbi mult și să-ți petreci toată ziua afară. În plus, între iunie și noiembrie este posibil să întâmpini ploi torențiale, căci este sezonul uraganelor.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de plajă în Miami, dar și de vreme ideală pentru explorat, alege lunile martie, aprilie sau mai.

Unde să te cazezi în Miami?

Există nenumărate de locuri de cazare în Miami și, cu siguranță, vei găsi ceva pe gustul tău. Dacă este prima oară când călătorești acolo, centrul (Downtown) poate fi o opțiune foarte bună, care îți permite să ajungi peste tot cu ușurință.

Dacă vrei să experimentezi viața de noapte, South Beach este o zonă de referință, plină cu baruri, cluburi, restaurante și localuri în care nivelul de energie nu scade niciodată.

Iar dacă pleci în vacanță în Miami cu familia, Key Biscayne poate fi alegerea ideală – o zonă unde natura este mai mult prezentă, liniștită, perfectă pentru un ritm mai relaxat.

Locuri de vizitat în Miami

Dacă te întrebi ce să faci în Miami, sperăm că ești pregătit(ă) pentru un răspuns lung. Deși este cunoscut, în principal, pentru plaje și distracție, orașul are atât de multe alte lucruri de oferit. Iată câteva dintre ele!

Wynwood Walls

Dacă ai căutat pe Instagram poze din Miami, cu siguranță multe dintre ele erau făcute aici. Wynwood Walls este, practic, o galerie de artă în aer liber, unde poți admira operele celor care fac graffiti și artă murală. Este o activitate pe care o poți face în doar jumătate de oră, însă poți admira pereții colorați oricând de mult dorești.

Vizcaya

Vizcaya este un muzeu minunat cu care să începi explorarea zonei. Situat într-o vilă construită în 1916 în stil renascentist, încă expune arta și mobilierul originale. În plus, grădinile din jurul muzeului sunt superbe și te poți plimba în voie admirându-le designul.

Design District

Un cartier întreg dedicat creativității și inovației – fashion, design, arhitectură, gastronomie și nu numai. Îl poți găsi în Miami. Se numește Design District și este centrul gândit de arhitecți și artiști de renume. Vei putea admira aici arhitectură modernă inedită, galerii de artă și magazine luxoase de design interior – inspirație pentru acasă sau, pur și simplu, câteva ore de plimbare și de descoperit lucruri complet noi!

design district miami

Little Havana

Miami are, în general, ceva din atmosfera latin-americană. Acest cartier este, de fapt, o enclavă cubaneză, unde poți face cunoștință cu această cultură specială. Calle Ocho este strada principală pe care trebuie neapărat să ajungi, ca să experimentezi ce înseamnă Cuba în materie de artă, cafea, cultură și gastronomie.

Muzeul de Știință Philip & Patricia Frost

Fie că te pasionează știința, ai copii cărora vrei să le arăți locuri educative sau ai prins o zi ploioasă în Miami și vrei să petreci timp de calitate în interior, acest muzeu este de neratat. Cu un planetariu, un acvariu și numeroase galerii, muzeul te va ține fascinat cel puțin o oră, explicațiile fiind interesante atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Încheie vizita cu urcarea pe terasa de la etajul 6, de unde poți admira centrul Miami în toată splendoarea sa.

O plimbare pe Ocean Drive

Ocean Drive este una dintre străzile iconice ale Miami, pe care trebuie neapărat să faci o plimbare, de preferat la apus. Bucură-te de palmieri, de clădirile Art Deco, de priveliște, de un cocktail sau o cafea și de atmosfera de vacanță într-unul dintre cele mai frumoase locuri.

Plaje pentru vacanța ta în Miami

South Beach

Bineînțeles că vacanța ta la Miami nu poate omite South Beach, locul în care s-au filmat probabil sute sau chiar mii de scene de film. South Beach este o plajă publică, în jurul căreia s-a format o cultură a clubbingului. Vei găsi aici cea mai animată atmosferă.

plaja miami beach florida

North Beach

Dacă plaja din partea de sud este animată și emană energie, cea din partea de nord este locul în care vei găsi calm, relaxare și mai multă liniște, într-un cadru natural. Totuși, vei găsi și aici cafenele și restaurante bune, pentru prânz sau o pauză de la plajă.

Între aceste două zone există și Mid Beach, unde poți gusta puțin din atmosfera celor două „extreme”.

Ce să mănânci într-o vacanță în Miami?

Dacă ajungi în Miami, trebuie să profiți din plin de preparatele de inspirație sud-americană, de la sandwichul iconic Cubano, arepas, până la cafea cubaneză. Încearcă și desertul local, key lime pie, o tartă fresh și delicioasă, care se prepară după rețeta originală.

Acestea fiind spuse, mai sus ai deja activități pentru o vacanță în Miami de câteva zile. Completează programul cu activități pe gustul tău, însă recomandarea noastră este să nu îți încarci itinerariul foarte mult. Odată ajuns la destinație, vei dori să admiri tot ce-ți iese în cale și să intri în atmosfera locală.

Iar dacă odată cu vacanța în Miami ți se deschide apetitul pentru călătorii în Statele Unite, avem pe blog și un ghid de vacanță pentru New York – zborurile către metropolă sunt și ele accesibile, așa că nu ezita să-ți lărgești orizonturile.