Germania: Restrictii de calatorie

Persoanele care se intorc in Romania din Germania vor intra in carantina institutionalizata timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Incepand cu data de 25.03.2020, ora 23:00 (ora Romaniei), se suspenda toate zborurile din Germania catre Romania si din Romania catre Germania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 14 zile, pana la 08.04.2020.

Pasagerii care sosesc din state care nu sunt membre Schengen nu au voie sa intre in Germania. Masura nu se aplica pentru:
– cetatenii statelor membre SEE si ai Elvetiei care se intorc acasa;
– pasagerii care detin pasaport britanic cu cetatenia „cetatean britanic”, „cetatean britanic al teritoriilor de peste mari” eliberat de Gibraltar, pasaport britanic cu certificat de drept sedere, eliberat de Regatul Unit, care se intorc acasa;
– pasageri cu drept de sedere pe termen lung (permis de sedere sau viza pe termen lung) in statele membre SEE, Elvetia sau Regatul Unit, care se intorc acasa;
– membrii familiilor cetatenilor statelor membre SEE, ai Elvetiei si ai pasagerilor cu pasaport britanic cu cetatenia „Cetatean britanic”, „Cetatean britanic al teritoriilor de peste mari” eliberat de Gibraltar, pasapoarte britanice cu certificat de drept sedere, eliberat de Regatul Unit, care se intorc acasa;
– profesionisti din domeniul sanatatii, cercetatori in sanatate sau profesionisti in ingrijirea varstnicilor;
– lucratori la frontiera;
– muncitori in transport, inclusiv echipaje angajate in transportul de marfuri;
– diplomati, personal al organizatiilor internationale, personal militar si lucratori umanitari care isi exercita functiile;
– pasagerii care calatoresc din motive ce tin de urgente de familie;
– pasagerii care au nevoie de protectie internationala sau din alte motive umanitare.

La sosirea in Germania, pasagerii trebuie sa prezinte un formular de localizare a pasagerilor din motive de sanatate publica, completat.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.