Franta: Restrictii de calatorie

Incepand cu data de 25.03.2020, ora 23:00 (ora Romaniei), se suspenda toate zborurile din Franta catre Romania si din Romania catre Franta, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 14 zile, pana la 08.04.2020.

Persoanele care se intorc in Romania din Franta vor intra in carantina institutionalizata timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Pasagerii care sosesc din state care nu sunt membre Schengen nu au voie sa intre in Franta. Masura nu se aplica pentru:

– cetatenii francezi;
– cetatenii statelor membre SEE si ai Elvetiei, care se intorc acasa;
– pasagerii cu permis de sedere francez;
– pasagerii cu permis de sedere eliberat de un stat membru SEE, de Elvetia sau de Regatul Unit, care se intorc acasa;
– cadre medicale, cercetatori in domeniul sanatatii legate de Coronavirus (Covid-19).

Zborurile din Franta catre China continentala, Hong Kong si Taipei au fost suspendate temporar. Unele companii aeriene anuleaza sau suspenda zborurile catre sau dinspre Iran, inclusiv in tranzit. Mai multe rute aeriene comerciale dinspre Teheran catre Franta raman functionale. Air France a anuntat toate zborurile Franta – Italia pentru perioada 14 martie – 3 aprilie 2020. De asemenea, toate zborurile Air France pe rutele Franta – Tel Aviv, Tel Aviv – Franta sunt anulate pana la 28 martie 2020, inclusiv.

Pentru a fi la curent cu masurile luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus.iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerulul Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.