Fly Dubai: informații generale de călătorie

FlyDubai va opera 23 de rute începând cu luna iulie, printre care se numără și ruta București – Dubai (operabilă începand cu 7 iulie). Poți consulta condițiile de călătorie pentru Emiratele Unite Arabe aici.

Poti consulta mai multe rute operate de compania aeriana aici.

Proceduri și sfaturi Fly Dubai:

Înainte de calatorie

 • Efectuează check-în-ul online.

Dacă este disponibil, te rugăm să efectuezi check-în-ul online pentru zbor pentru a ajuta la reducerea contactului cu personalul aeroportului și pentru a sprijini măsurile de distanțare socială.

 • Pregătește o trusă de igienă pentru călătorii

Poartă propria trusa de igienă pentru călătorie la aeroport. Include suficiente măști pentru întreaga durata a călătoriei, împreună cu soluția de igienizare a mâinilor (mai puțin de 100ml) și șervețele antibacteriene.

 • Limitează bagajul de mână

Bagajul de mână va fi extrem de restrâns. Ți se va permite să transporți o singură piesă de bagaj de mână, care ar trebui să fie de dimensiunea unei genți mici de mână, servietă sau geantă de laptop și să cântărească mai puțin de 7 kg.

Include numai elemente esențiale. Asigura-te că ai trusa de igienă pentru călătorie, precum și toate documentele necesare pentru călătorie, inclusiv pașaportul și alte obiecte de valoare: declarația de sănătate completată, itinerariul complet și permisul de îmbarcare dacă ai făcut check-în-ul online. Trolerele și alte bagaje de mână de dimensiuni mari nu vor fi acceptate în cabină.

 • Poartă masca

Înainte de a pleca de acasă, spăla-te pe mâini și pune-ti masca.  Va fi necesar să o porți în fiecare etapă a călătoriei dvs. din momentul plecării de acasă până la destinația finală.

La aeroport:

 • Vino cu 3 ore înainte la aeroport

Pentru a permite screening-ul termic și alte proceduri suplimentare, ar trebui să ajungi la aeroport (purtând masca) cu 3 ore înainte de zbor. Verificările de temperatură pot avea loc înainte de check-in dar și în alte puncte din aeroport.

 • Prezentați formularul de declarație de sănătate

Te rugăm să ai pregătită declarația de sănătate completată pentru a putea fi prezentată personalului când intri în clădirea terminalului.

 • Lasă bagajul la Bag-drop desk

Dacă ați efectuat check-în-ul online și ați imprimat cartea de îmbarcare, puteți să va lăsăți bagajul la Bag-drop Desk.

 • Traversează punctele de securitate și emigrare

Poartă masca în timp ce treci prin filtrele de securitate și emigrare și continuă să păstrezi distanța socială urmând însemnele pentru păstrarea distanței ce au fost amplasate pe podele și în zonele de așteptare evitând zonele aglomerate.

Nu uitați să folosești stațiile de igienizare pentru mâini instalate în aeroport.

Te rugam să reții că porțile Smart Gates din aeroportul DubaiInternational nu pot fi folosite în prezent.

 • Aștepteaptă îmbarcarea

Când ajungi la porțile de îmbarcare, continuă să  porți masca și să păstrezi distanța socială așteptând în locurile desemnate. Pe aeroportul Dubai Internațional numărul magazinelor de alimente și băuturi va fi redus, iar zona destinată fumatului va fi închisă. Te rugăm să reții că Business Lounge-ul flydubai din aeroportul Dubai Internațional este în prezent închis.

 • Îmbarcarea

Păstrează distanța socială față de ceilalți pasageri și față de personalul din aeroport. Pentru că îmbarcarea să se desfășoare în condiții optime, va rugăm să aveți pașaportul deschis la pagină cu fotografia. Pentru a va putea urcă în avion trebuie obigatoriu să purtați masca.

 • La îmbarcarea în autobuz

Ti se va permite să urci în autobuz doar dacă porți o mască. Capacitatea autobuzului va fi limitată, astfel încât să poți menține o distanță socială de 2 metri față de ceilalți pasageri.

La bordul aeronavei:

 • Urcarea în aeronavă

Continuă să porți masca în timp ce urci în aeronavă.

Ține cartea de îmbarcare la distanță de un braț, pentru că un membru al echipajului să îl poată verifică. După verificarea cărții de îmbarcare, depozitează-ți  bagajul de mână și ocupa-ți locul rezervat.

 • Ocuparea locului prealocat.

În timpul zborului,trebuie să rămâneți pe scaunul atribuit și să va mențineți centură de siguranță fixată. Limitați-va mișcarea în aeronava pentru a evita contactul apropiat cu echipajul și alți pasageri. Va rugăm să nu intrați în zona destinată doar echipajului aeronavei. Apăsăți butonul pentru apelarea echipajului dacă doriți să atrageți atenția unui membru al echipajului.

 • Mâncarea la bordul aeronavei

Pentru a minimiza contactul între echipaj și pasageri, nu se vor servi mese în timpul zborului. Vei găsi cutia cu mâncare pe scaunul prealocat împreună cu șervețele pentru igienizarea mâinilor. Te informăm că la bordul aeronavei nu se vor mai putea cumpără gustări sau băuturi.

 • Duty free și serviciul de divertisment la bordul aeronavei

Serviciile de duty free și divertisment nu vor mai fi disponibile la bordul aeronavelor flydubai. 

 • Toaletele de la bordul aeronavei

Te rugăm să folosești pe cât posibil toaletele din spatele aeronavei și doar când este strict necesar. Dacă este necesar vă rugăm să folosiți toaleta din spatele aeronavei, dar încearcă să reduci vizitele la toaletă pe cât posibil pentru a proteja echipajul și pasagerii.

 • Protejează echipajul și ceilalți pasageri

Poartă masca pe toată durata zborului și igienizează-ți mâinile în mod regulat. Dacă trebuie să stranuți sau să tușești, te rugăm să faci asta într-un șervețel.

 • Urmează instrucțiunile echipajului

Urmează întotdeauna instrucțiunile echipajului nostru de cabină și respectă orice solicitare de a va lua temperatura sau de a completa formularele cerute de autoritățile din țara de destinație.

 • Anunțați echipajul dacă te simți rău

Dacă începi să te simți rău în orice moment în timpul zborului sau ai dificultăți de respirație, trebuie să informezi imediat un membru al echipajului și să urmezi instrucțiunile primite.

Sosirea la destinație:

 • Părăsirea aeronavei

Continuă să porți masca în timp ce părăsești aeronava, preluându-ți propriul bagaj de mână. Dacă există aglomerație pe culoar, rămâi așezat până când puteți pleca și menține în continuare o distanță sigură față de alți pasageri.

 • Fii pregătit  pentru investigarea medicală

Screening-ul medical (inclusiv testarea temperaturii) poate avea loc și la sosirea la destinație. Deasemenea, ți se poate solicita să prezinți documentația care să indice că ești negativ pentru Covid-19. În plus, s-ar putea să ți se impună să rămâi în carantină sau autoizolare. Este posibil că aceste cerințe să fie îndeplinite cu costul propriu. Costurile aferente carantinarii este posibil să fie suportate de pasager.

 • Filtrul de securitate-emigrare

Continuați să va purtați masca în timp ce treceți prin filtrul de securitate și emigrare și continuați să păstrați distanță socială, urmând însemnele pentru păstrarea distanței ce au fost amplasate pe podele și în zonele de așteptare evitând zonele aglomerate. Nu uitați să folosiți stațiile de igienizare pentru mâini. Va rugăm să rețineți că Smart Gates în Dubai Internațional nu pot fi solosite în prezent. Dacă va transferați pe un alt zbor și nu aveți carte de îmbarcare, va trebui să mergeți la biroul de transfer.

 • Ridica-ți bagajul

Continuă să  porți masca în timp ce aștepți bagajul. Pentru a evita aglomerația stai departe de banda de bagaje pentru a permite și altor pasageri să își recupereze bagajul. După ce ați recuperat propriul bagaj, șterge mânerele acestuia cu un șervețel antibacterian.

Toate informările făcute de către compania aeriană legate de acest aspect le poți verifica pe pagina oficială flydubai.