Skip to content
Am lansat “Vola Fast Refund”, un serviciu exclusiv Vola.ro

Am lansat un nou serviciu pentru clienții noștri: “Vola Fast Refund”. 

După o lună de testare pe site, de ieri, serviciul “Vola Fast Refund” este disponibil pentru toți clienții care fac rezervări pe Vola.ro.

 

Feedback-ul clienților și testele interne ne-au arătat că există un apetit considerabil pentru astfel de servicii, care vin să rezolve problemele reale cu care se confruntă clienții în călătoriile lor.

 
Ce problemă încearcă să rezolve acest nou serviciu ?

Pentru a explica ce problemă încearcă sa rezolve Fast Refund, vă ofer puțin context despre ce se întâmplă în cazurile nedorite în care compania aeriană anulează zboruri sau modifică drastic orarul de zbor (unde drastic înseamnă în general modificări de orar mai mari de 5 ore). În aceste cazuri, compania aeriană este obligată să ofere o re-rutare pe alte zboruri sau rambursarea sumelor plătite către clienți.

În primul rând, datorită fluctuațiilor de cerere de transport aerian cauzate de criza Covid-19 valurile pandemice, aceste situații de modificări/anulări de zboruri intervin mult peste media normală. Asta pentru că toate companiile aeriene încearcă să-și optimizeze profitabilitatea fiecărei curse pe care intenționează să o opereze și evită să zboare în pierdere, astfel preferând să anuleze anumite curse sau să re-ruteze clienții pe alte curse. Pe scurt, companiile aeriene încearcă să umple fiecare avion până la o capacitate care să le asigure un anumit profit.

Evident, astfel de situații de anulare/modificare îi fac pe clienți să-și reconsidere planurile de călătorie. În aceste cazuri se inițiază procedura de recuperare a banilor.

Și aici apare următoarea problemă: tot datorită crizei profunde cauzate de pandemie, procesele de rambursare nu urmează un flux normal, astfel încât clienții noștri sunt nevoiți să aștepte perioade mari de timp (30-60 de zile) pentru o soluție de rambursare. Acest lucru are un impact și asupra Vola.ro, ca intermediar.

Este evident că o așteptare lungă creează nemulțumirea clienților care își văd banii blocați la compania aeriană în loc să-i folosească pentru orice altceva, inclusiv pentru achiziția altor bilete de avion pe alte curse operate de alte companii aeriene, în cazul în care doresc totuși să călătorească la destinație.

 
Ce este “Vola Fast Refund”?

“Vola Fast Refund” este un serviciu care rezolvă această problemă prin garantarea rambursării contravalorii biletelor sau segmentelor de zbor anulate/modificate chiar a doua zi sub formă de cash sau imediat sub formă de voucher utilizabil pentru orice achiziție la orice companie aeriană. În fapt, voucherul este disponibil aproape instant.

Practic, clienții noștri evită blocarea banilor pe termen lung pentru că Vola.ro va efectua rambursarea chiar a doua zi, indiferent de timpul de așteptare al rambursării de la compania aeriană. Este un serviciu opțional și contra cost (prețul variază dinamic) și poate fi adăugat la orice rezervare efectuată pe Vola.ro.

 

De unde a apărut ideea acestui serviciu?

Ca majoritatea serviciilor și produselor noastre, “Vola Fast Refund” a apărut la cererea clienților noștri. În postura noastră legală de agent, ne-am văzut de multe ori puși într-o situatie ingrată, în care am fost nevoiți să explicăm clienților noștri că rambursarea biletelor anulate durează extrem de mult și nu este sub controlul nostru.

Așadar, am decis ca în cazul clienților care achizitionează acest serviciu să ne asumăm contractual și sa efectuăm noi rambursarea către client, deși nu este obligația noastră legală să facem acest lucru, urmând să asteptăm ulterior rambursările de la companiile aeriene, oricât ar dura ele. 

 
Cum funcționează Fast Refund?

Dacă zborul tău este anulat sau suferă o modificare mai mare de 5 ore:

  • Te notificăm rapid și îți oferim asistență pentru o alternativă de călătorie de la compania aeriană, fără alte costuri
  • Îți rambursăm contravaloarea zborului afectat dacă nu ești de acord cu soluția companiei aeriene
  • Primești valoarea zborului anulat în funcție de opțiunea ta: cash a doua zi sau și mai rapid un voucher pe care să-l folosești pe Vola.ro pentru a-ți cumpăra orice alt zbor

Serviciul se adaugă în pasul de completare a detaliilor pasagerilor (pasul de după alegerea zborului), înainte de a finaliza plata.

 

De ce să adaugi Vola Fast Refund la rezervarea ta?
  • Îți deblochezi banii pe biletul de avion anulat sau modificat, la alegere: în cash a doua zi sau voucher imediat
  • Ești scutit de procesul dificil de rambursare cu compania aeriană, de incertitudinea rambursării și de timpul lung de așteptare, în medie 30-60 de zile
  • Minimizezi riscul ca planurile tale să fie afectate și ai posibilitatea de a continua călătoria

Citește mai multe aici.

Sperăm ca te-am convins să încerci acest serviciu și îți mulțumim pentru încrederea acordată. Feedback-ul constructiv pe care ni-l oferă clienții noștri se transformă în soluții reale și a stat mereu la baza inovației Vola.ro.

Intră acum pe Vola.ro și rezervă un zbor fără griji.

Daniel Truica

CEO