Skip to content

F.C. Nana Juniors: Locul unde copiii își găsesc pasiunea pentru fotbal și dezvoltare armonioasă

F.C. Nana Juniors este o asociație non-profit, înființată de Falemi Nana Ngassam în vara anului 2018, având la bază experiența de peste 30 de ani în sport, la nivel de performanță. Gândul cu care Falemi a pornit la drum a fost acela de a oferi un cadru sănătos și un mediu competitiv copiilor pasionați de fotbal și sport, pentru a se întâlni, a face sport împreună și a crește sănătos.

MUNCA ÎN ECHIPĂ, ÎN SPORT ȘI ÎN VIAȚĂ

"Dacă doi copii nu se plac, nu vor juca împreună și echipa suferă, indiferent cât de buni sunt cei doi. În schimb, dacă cei doi se plac, vei vedea ce bine joacă împreună; iar echipa crește! În fotbal, rezultatele se obțin în echipă. Indiferent câte individualități are un grup, echipa întotdeauna este mai importantă, și doar munca în echipă duce grupul la performanțe!

Iată cum arată antrenamentele "Generație de suflet", viitorii campioni ai României, pe fundalul sonor al refrenului călătoriilor fericite.

Sportul este o frântură din viață. Este la fel ca într-o companie, în care pentru succesul organizației toate departamentele trebuie să funcționeze bine și mai ales relațiile dintre ele, felul în care se interconectează și relațiile cu partenerii din afară trebuie să funcționeze și mai bine!

Am crescut în fotbal, de mic... am crescut în București, în cartierul Militari și am început fotbalul la Steaua, cu Lajos Sătmăreanu. Părinții mei m-au inspirat și m-au încurajat cu putere, în permanență, chiar și atunci când șansele erau foarte mici să reușesc. Am avut modele de sportivi din Steaua mare: Belo, Bumbescu, Lăcătuș, Majearu, Tudorel Stoica, Pițurcă, Bărbulescu; de la Echipa Națională: Cămătaru, Iovan, Bölöni, Săbău, care m-au inspirat și profesori care au muncit cu mine, cu multă pasiune, la cluburile la care am jucat: Steaua, Rapid, Echipa Națională, Petrolul și în ligile inferioare la Popești-Leordeni, în liceul Lazăr, oameni buni care m-au modelat. Iar acum, după zeci de ani de fotbal la nivel de performanță, este rândul meu să dau mai departe experiența acumulată.

În 2018 am fondat FC Nana Juniors, și împreună cu colegii și partenerii noștri, continuu clădim un ecosistem, cu antrenamente, competiții oficiale, cantonamente, tabere, activități pentru copiii care vin la noi, astfel încât aceștia să crească bine. E timpul să transmitem mai departe valorile și cunoștințele acumulate în ani de sport. Un lucru pe care l-am simțit în carieră, mai ales în meciurile tari, în meciurile de uzură, în meciurile cu miză, a fost acela că este nevoie ca munca în echipă să funcționeze foarte bine. Mai mult decât atât, pentru câștigarea campionatelor, a curselor, obiectivelor pe distanță, am simțit că munca în echipă este determinantă.

Așa cum într-o companie de turism succesul organizației depinde ca ticketingul să meargă perfect, hotelurile să își facă treaba, companiile de zbor să ofere siguranță, de exemplu... și e limpede că mai sunt alte mii de lucruri determinante, în spate, așa și în fotbal, pentru succesul grupului, contează ca relația dintre antrenori și jucători să funcționeze foarte bine, ca fiecare jucător să își facă treaba bine pe postul lui, să își servească colegul la timp și precis, să fie o bună comunicare și armonie între coechipieri. Mai mult decât atât, cei din spate: maseurul, doctorul, delegatul, bucătarul, cizmarul și mulți alții să își facă treaba bine și să ofere prompt și calitativ serviciile de care răspund.

Rezultatele din teren depind foarte mult atât de munca echipei din teren, cât și de munca echipei nevăzute. Toți împreună formează o ECHIPĂ!

În urmă cu ceva timp, la noi la FC Nana Juniors, la grupa 2010, un puști, un mijlocaș tehnic și mai puternic decât media, puțin cam răsfățat acasă, care se credea mai bun decât ceilalți, tot nu dădea drumul la minge, iar colegii lui tot așteptau să primească balonul, și de la el nu venea nimic. Și am avut de ales, să îi limitez atingerile sau... L-am pus să joace singur împotriva celeilalte echipe, spunându-le celorlalți copii din echipa lui să stea jos pe margine și să privească. În felul ăsta să înțeleagă mai bine de ce îi cer să joace în echipă. Pe margine s-a făcut liniște, iar echipa adversă s-a ambiționat să îi dovedească că nu poate singur. După doar 2 minute, timp în care s-a zbătut pe teren, individualistul nostru s-a predat singur... A fost o lecție pentru el și totodată și pentru ceilalți copii. La reluare, dintr-o dată jocul s-a animat, a început să se lege mai bine, toată lumea a început să dea drumul repede la minge.

Astea sunt valorile cu care am crescut și pe care acum este rândul meu și al colegilor mei să le dăm mai departe copiilor. Ceea ce lucrăm pe teren cu copiii, eu nu le văd doar ca sport, sunt experiențe și momente de viață! Rolul acestora este să îi întărească și să-i facă mai buni pe copii! Munca în echipă este de bază, în sport, într-o companie de turism, de exemplu, în viață." a declarat Falemi Nana Ngassam.

DEZVOLTARE ȘI PERFECȚIONARE

Cei care doresc să se perfecționeze găsesc la F.C. Nana Juniors îndrumarea potrivită. Organizează antrenamente suplimentare atât pentru juniorii mici, cât și pentru cei care se pregătesc să devină profesioniști. Îndrumarea vine din partea lor, însă munca, efortul și determinarea aparțin celor care aleg să se alăture echipei.

Tabăra Urbană 2024

Noutatea acestui an este Tabăra Urbană 2024, care promite o vară plină de aventură și dezvoltare pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Tabăra va avea loc în Parcul Herăstrău în lunile iulie și august, oferind o combinație perfectă de distracție, instruire și dezvoltare. Activitățile includ fotbal, tenis, kaiac, judo, jocuri ale copilăriei și multe altele, toate sub supravegherea unor instructori profesioniști.

Înscrieri FCN Juniors

Înscrierile se pot face începând cu vârsta de 5 ani până la vârsta de 12 ani, la bazele din Parcul Herăstrău (Șos. Nordului nr. 7-9, lângă terenurile de tenis ale Complexului BTT) și Parcul Tineretului (B-dul Tineretului nr. 2, lângă Palatul Copiilor).

Structura Antrenamentelor:

Miercuri: Toate grupele și bazele fac atletism.
Restul zilelor: Antrenamente de fotbal între orele 16:30-18:00 (la ambele baze). Primele trei antrenamente sunt gratuite și au rolul de a ne cunoaște reciproc.
Pe durata vacanței școlare de vară, antrenamentele se vor desfășura dimineața, marți, miercuri și joi, între orele 9:00-10:30.

Parcul Herăstrău:

Grupa 2010-2012: Marți, miercuri și vineri, între orele 16:30-18:00.

Grupa 2013-2018: Luni, miercuri și joi, între orele 16:30-18:00.

F.C. Nana Juniors este locul ideal pentru copiii care doresc să își dezvolte abilitățile sportive și personale într-un mediu pozitiv și stimulativ. Aici, fiecare copil are șansa de a învăța, de a crește și de a face parte dintr-o comunitate unită și plină de energie.