Skip to content
Actualizat in: 04/03/2024

Distribuie pe:

Nu poți să pleci într-o călătorie mai lungă, dar vrei neapărat să faci măcar o mică escapadă de sâmbătă, aproape de casă? Dacă locuiești în capitală, ai la dispoziție o mulțime de destinații de weekend lângă București, în care poți ajunge suficient de repede pentru a te întoarce seara sau a doua zi.

Fie că iubești să te plimbi în natură sau îți place să explorezi clădiri care ascund povești fascinante, vei găsi, cu siguranță, ceva pe gustul tău și al familiei tale.

Cel mai probabil, fiind plecat în călătorii mai lungi și în zări mai îndepărtate, nu ai apucat să explorezi aceste locuri minunate, care te așteptau la doar 100 sau 200 de kilometri distanță de canapeaua de pe care citești acest articol.

Așadar, care sunt top 5 destinații de weekend, cu plecare din București?

1. Lacul și pădurea Snagov

Probabil că aceasta este cea mai la îndemână opțiune, atunci când vrei să evadezi din gălăgia orașului, dar fără să te îndepărtezi prea tare de casă.

Poți ajunge la Snagov în mai puțin de o oră de condus și îți poți petrece întreaga zi plimbându-te prin pădure, pe jos sau cu bicicleta, bând un ceai pe malul lacului sau luând prânzul într-unul dintre localurile din zonă. În plus, când vremea permite, poți face chiar și o plimbare cu barca, la apus.

2. Domeniul Știrbey

Tot în mai puțin de o oră poți ajunge și la Domeniul Știrbey, un loc perfect pentru o plimbare de weekend aproape de casă. Deși în zonă se află mai multe localuri pentru evenimente, locul nu se rezumă la acestea.

Te poți plimba printr-un parc plin cu arbori seculari, poți admira o Capelă ce datează din 1859, cu o arhitectură unică, precum și un turn de apă, proiectat de Anghel Saligny. Bineînțeles, atracția principală rămâne superbul Palat Știrbey, pe care îl vei adora!

3. Drumul Vinului

În caz că vrei să te plimbi mai mult cu mașina și să ai parte de priveliști pitorești aproape tot drumul, te poți îndrepta spre Tohani, pentru a parcuge așa-numitul drum al vinului. După cum poți intui din denumire, vei avea ocazia de a admira podgoriile și dealurile superbe ale zonei. Dacă dorești, te poți opri și pentru a vizita câteva mănăstiri și Conacul Matac, loc unde a fost filmată producția „Secretul lui Bachus”.

Tot traseul nu îți va lua mai mult de câteva ore, așa că poți face oricând o excursie de weekend. Îndreaptă-te spre Filipeștii de Pădure, apoi mergi pe ruta Băicoi – Plopeni – Valea Călugărească – Urlați – Tohani. Oprește-te la Urlați, pentru a vizita crama și pentru a lua un suvenir aromat pentru acasă.

4. Târgoviște

Poate că Târgoviște nu este primul loc care îți vine în minte când te gândești la un city break. Totuși, orașul merită din plin o vizită de weekend, mai ales că vei ajunge acolo în mai puțin de două ore.

Dacă te hotărăști să mergi, vizitează neapărat Curtea Domnească, un ansamblu monumental fermecător, care include și Turnul Chindiei. Acesta din urmă a servit drept punct de observație, dar și drept închisoare. El a fost construit pe vremea lui Vlad Țepeș, iar astăzi se poate urca până în vârful său, pentru a avea o priveliște completă asupra Curții.

Tot în Târgoviște poți vizita frumoasa Casă Dionisie Lupu, Casa Doamnei Bălașa, precum și Muzeul de Artă sau Parcul Chindia.

5. Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Mici

weekend langa bucuresti

Dacă vrei să vezi ceva cu adevărat special în weekend, fără să conduci foarte departe de București, îndreaptă-te spre Buzău și oprește-te la Pâclele Mari și Pâclele Mici, pentru a vizita vulcanii noroioși.

Această arie este protejată prin lege, rezervația naturală fiind foarte des vizitată atât de turiști români, cât și de călători străini. Peisajul din zonă este spectaculos, iar cele 25 de hectare de dealuri sunt unice prin forma lor, dar și prin flora și fauna specifice zonei.

Drumul până la Pâclele Mari durează în jur de două ore și jumătate, așa că pleacă dimineața, pentru a te putea bucura din plin de destinație.

Iată, acum știi cel puțin cinci destinații de weekend lângă București, care te așteaptă să le descoperi oricând ai o zi liberă și puțin chef de explorat! Dacă ai nevoie și de cazare, aruncă un ochi pe Vola.ro pentru sute de hoteluri și pensiuni în România.

Pentru alte idei de călătorie în țară, vezi și alte articole de pe blogul nostru.