Skip to content

Ai visat luni sau chiar ani de zile să vizitezi această zonă superbă. Ai aterizat, ți-ai lăsat bagajele la cazare și ai ieșit entuziasmat(ă) să explorezi destinația.

Te-a lovit un val intens de căldură, la cafenea toate mesele sunt ocupate, e coadă la gelato și acea poză de Instagram pe care voiai să o faci a devenit brusc imposibilă – îți blochează cadrul vreo douăzeci de turiști. Este clar, ai ales perioada greșită.

Sună cunoscut, nu-i așa? Cu toții am pățit-o măcar o dată, însă noi ne dorim să te ajuți să eviți astfel de experiențe.

Iată câteva destinații de vizitat primăvara, înainte să înceapă sezonul cald și turistic!

1. Lisabona, Portugalia

Capitala portugheză este de vis și nu ne-ar ajunge nici zece articole pentru a-ți povesti de ce trebuie neapărat să o vizitezi.

Cu toate acestea, te sfătuim să o eviți cu desăvârșire începând cu luna iunie, căci temperaturile urcă semnificativ, iar tu vei urca la fel de mult pe străduțele înclinate și supraaglomerate.

Așadar, rezervă-ți bilete de avion spre Lisabona și vizitează orașul cu încredere pe timp de primăvară. Îl vei putea cutreiera și te vei putea îndrăgosti de el în voie.

2. Riviera Franceză

Nisa, Cannes, St. Tropez, Menton, Villefranche-sur-Mer… Atât de multe orașe superbe care de-abia așteaptă să fie vizitate! Riviera Franceză este o destinație de top, unde soarele stă pe cer aproape zilnic.

riviera franceza

Tocmai de aceea, ar fi înțelept să nu mergi acolo mai târziu de iunie, căci atmosfera va fi mult prea caldă, chiar și pentru cei mai mari fani ai verii. Alege luna aprilie sau mai, pentru cea mai plăcută vacanță!

3. Roma, Italia

Când vorbeam despre coada la gelato în introducere, gândul ne zbura la Roma, un oraș care se aglomerează foarte rapid în lunile de vară. În fond, nu ești singurul turist care vrea să descopere o destinație atât de celebră!

Capitala Italiei este un veritabil muzeu în aer liber, ceea ce înseamnă că îți vei petrece mare parte din timp afară. Din acest motiv, îți recomandăm să incluzi Roma pe lista cu destinații de vizitat primăvara, când aerul este suportabil, iar orașul nu a fost încă asaltat chiar de toată lumea.

4. Veneția, Italia

Canalele și străduțele cochete ale Veneției sunt o încântare – oricând în afara verii, când orașul este sufocat de grupuri de turiști, iar experiența se transformă, mai degrabă, în câteva zile de stat la coadă la temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Dacă vrei să faci cunoștință cu orașul în tihnă, vizitează-l în aprilie sau mai. Atunci vei prinde o vreme excelentă și o Veneție liberă, liniștită și boemă.

5. Andaluzia, Spania

Andaluzia este una dintre cele mai frumoase zone ale Spaniei. Sevilla, Malaga, Marbella, Cordoba sunt doar câteva dintre orașele minunate, cu o arhitectură impresionantă și o cultură locală bogată, ce merită să fie descoperită într-o vacanță mai lungă.

Trebuie să știi, totuși, că temperaturile pe timpul verii pot atinge peste 40 de grade Celsius, iar plajele vor fi pline de turiști pe tot parcursul sezonului, mai ales în Marbella și Malaga, dar și în orășelele mai puțin celebre de pe coastă.

andaluzia spania

Așadar, vizitează Andaluzia până în luna iunie, pentru a te bucura pe îndelete de experiență. Va fi suficient de cald, cerul va fi senin, iar portocalii te vor întâmpina cu parfumul lor intens pe fiecare alee.

6. Dubrovnik, Croația

Dubrovnik reprezintă unul dintre cele mai celebre orașe din Croația. „De vină” pentru această popularitate este serialul Game of Thrones, filmat aici, însă farmecul locului nu se rezumă la asta.

dubrovnik

Tot mai mulți turiști din întreaga lume se îndreaptă către Dubrovnik vara, așa că evită mulțimile și căldura excesivă organizând o vacanță aici pe timp de primăvară, în lunile aprilie și mai.