Skip to content
Actualizat in: 03/06/2024

Distribuie pe:

Ești părinte și cauți cele mai bune destinații de vacanță cu copii? Probabil că deja poți auzi „mami, cât mai e până ajungem?”, „ce facem aici?”, „de ce stăm atât?” și, bineînțeles, clasicul „vreau acasă!”.

În timp ce tu de-abia aștepți să descoperi pe îndelete locurile în care ajungeți, cei mici își doresc un singur lucru: să se distreze (sau să plecați acasă!). Soluția pare simplă și o știi și tu. Trebuie să găsiți o destinație de călătorie potrivită pentru fiecare membru al familiei, inclusiv – și mai ales – pentru copii.

Dacă încă ești în faza de cercetare și planificare, îți recomandăm și noi câteva idei bune de destinații de vacanță cu copii în România. Iată 3 locuri numai bune pentru tine și cei mici!

1. Salina Praid și Club Aventura

Dacă nu ați fost împreună într-o salină până acum, poate că este timpul să organizați o excursie. Și nu oriunde, ci într-un loc unic, în care fiecare dintre voi va găsi ceva interesant.

Salina Praid se află la 120 de metri adâncime față de suprafață, iar interiorul său cuprinde o gamă mult mai mare de activități decât te-ai aștepta. Ai atât restaurant și cafenea, cât și spații de joacă pentru copii sau cinema.

Poți face degustări de vin, dar poți vizita și o capelă ecumenică, pentru atunci când vrei să te rogi ca prichindeii să mai fie cuminți încă 2-3 ore, până terminați voi de încercat vinurile.

Lăsând gluma la o parte, cei mici se vor distra pe cinste la Club Aventura, care aduce un concept unic în Europa. Acesta este singurul parc de aventură amenajat într-o salină, unde cei mici se pot cățăra și pot face trasee pe diferite niveluri de dificultate. Crede-ne, nu vor avea timp să se plictisească!

salina praid copii

2. Cetatea Râșnov și Dino Parc

Dacă vrei să-i scoți pe cei mici la o plimbare în natură, dar vrei să te asiguri și că vor găsi la destinație ceva mai mult decât priveliști frumoase, îndreptați-vă împreună spre Râșnov.

Urcați până la cetate, unde voi, adulții, veți putea afla povestea interesantă a ansamblului fortificat, iar copiii vor putea să alerge, să se bucure de peisaj și să își imagineze povești cu prințese și cavaleri.

După vizitarea cetății de la Râșnov, mergeți spre Dino Parc, probabil punctul culminant al zilei pentru micuți. Acolo vor putea vedea 100 de dinozauri în mărime naturală, printre care și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată: un exemplar uriaș, de 45 de metri lungime.

Pe lângă dinozauri, cei mici se vor bucura și de căsuțe în copac, spații de joacă, cinema și, per total, trei hectare de natură în care se pot distra în voie.

rasnov dino parc

3. Vulcanii noroioși și Focul Viu

În cazul în care copiii tăi sunt niște mici exploratori, vor adora această excursie unică. Este activitatea perfectă pentru a descoperi împreună ceva nou, pentru a le capta atenția și pentru a le încuraja curiozitatea în ceea ce privește lumea care-i înconjoară.

Începeți prin a vizita rezervația naturală de la Pâclele Mari, unde și tu, și cei mici veți putea privi conurile vulcanice formate și micile explozii de noroi. Este o zonă inedită, atât pentru tine, cât mai ales pentru copii, care își vor imagina că au ajuns pe Lună sau pe o altă planetă.

Dacă vreți să continuați explorarea, îndreptați-vă spre zona numită Focul Viu. Acolo veți putea descoperi un fenomen foarte rar și de-a dreptul magic pentru cei mici. Mici flăcări ard direct din pământ, din loc în loc, aparent fără o explicație.

Bineînțeles, de vină este metanul care ajunge la suprafața pământului în mod natural, ieșind de la o adâncime de trei kilometri. Le poți explica celor mici acest lucru sau îi poți lăsa să viseze. Tu alegi.

destinatii de vacanta cu copii

Acestea fiind spuse, acum ai pe listă trei destinații de vacanță numai bune pentru întreaga familie. Data viitoare când nu știi unde să mergeți, iar copiii așteaptă să vii cu cea mai tare idee, scoate lista, rezervă un hotel pe Vola.ro și surprinde-i!  Sau caută printre alte destinații frumoase din România.