Skip to content

Tot cauți destinații de iarnă pentru următoarea ta vacanță, dar harta parcă nu te inspiră deloc? Noi ne-am gândit să te ajutăm. Așa că vrem să aflăm, înainte de toate, ce fel de călător ești.

Nu îți vom pune prea multe întrebări; te vom lăsa pe tine să alegi din ce grup faci parte. Apoi, îți dăm câteva idei numai bune pentru sezonul de iarnă.

Spune-ne ce fel de călător ești, iar noi îți spunem ce destinații de iarnă ți-ar plăcea să vizitezi!

Exploratorul

Pentru tine, călătoriile nu se rezumă niciodată la vizitarea unor obiective turistice faimoase din orașe și mai faimoase. Îți place să mergi pe cărări nu foarte bătătorite, de preferat undeva în natură, în locuri pe care le poți explora cu adevărat. Cele de mai jos sunt ideale pentru vacanța ta de iarnă!

  • Golden Circle, Islanda

Dacă n-ai vizitat Islanda până acum, este momentul să o faci. O vei adora din prima secundă! Iar dacă nu știi de unde să începi, rezervă-ți bilete de avion spre Reykjavik, închiriază o mașină sau rezervă un tur și pornește pe circuitul Golden Circle.

destinații de iarnă Islanda

Pe lângă locuri celebre ca Gullfoss și Blue Lagoon, vei vedea geysere spectaculoase și priveliști naturale care îți vor tăia respirația. Iar dacă ai noroc, poți zări și aurora boreală. Citește aici tot ce trebuie să știi pentru a nu o rata.

  • Tromso, Norvegia

Dacă tot am menționat aurora boreală, o poți vedea și în cadrul unei călătorii în Norvegia. Tromso este zona perfectă pentru acest lucru.

Tot acolo poți explora și natura pe trasee de hiking, poți pleca în excursii pentru a vedea balenele, poți schia și te poți plimba cu sania trasă de câini. Concediul perfect pentru un explorator adevărat!

Rezervă-ți biletele de avion către Tromso pe Vola.ro.

Spiridușul Crăciunului

Ești acea persoană căreia nici măcar nu îi mai pasă dacă este social acceptabil să asculte colinde în noiembrie? Atunci, cu siguranță, vrei să profiți de vacanța de iarnă pentru a te plimba prin locuri pline de luminițe, cănuțe cu vin fiert și brazi împodobiți. Poți vizita târgurile de Crăciun din Europa sau poți opta pentru una dintre variantele de mai jos.

  • Rovaniemi, Finlanda

După această vacanță, îți garantăm că vei avea un zâmbet larg pe chip tot restul anului. Ce loc să fie mai potrivit pentru tine decât orașul lui Moș Crăciun însuși?

destinații de iarnă Rovaniemi

În Rovaniemi, capitala Laponiei, îl poți vizita pe Moșul (cu sau fără copii, nu te judecă nimeni!), poți face o plimbare cu sania trasă de reni sau de husky, poți face drumeții prin zăpadă și, la final de zi, te poți relaxa la spa sau într-o saună.

Pentru a ajunge acolo, zboară spre Helsinki sau alege un zbor spre Rovaniemi cu escală în Londra, Paris, Istanbul sau Milano.

  • Rothenburg ob der Tauber, Germania

Dacă vrei să rămâi mai aproape de casă, dar să intri complet în atmosfera de sărbătoare, nu există o țară mai potrivită decât Germania – locul în care târgurile de Crăciun au fost organizate prima oară.

Rothenburg ob der Tauber nu are grandoarea Vienei de Crăciun, însă are acel spirit unic, atmosfera intima și vibe-ul pe care îl cauți. Pregătește-te pentru sute de brăduți împodobiți la ferestre, un Muzeu al Crăciunului unde poți vedea cum arătau podoabele pentru pom în Germania în urmă cu sute de ani, dar și pentru fațade și magazine decorate ca în basme.

Poți ajunge în Rothenburg ob der Tauber din Nuremberg sau Stuttgart.

Frigurosul

Ok, trebuie să recunoaștem că zăpada nu este chiar pentru toată lumea. Dacă ți se face pielea de găină doar când te gândești la iarnă, probabil că vrei să o eviți pe cât posibil. Destinațiile de mai jos vor rezolva orice problemă.

  • Insulele Canare

Vrei să rămâi în Europa, dar totuși să fugi undeva departe de frig? Rezervă-ți zborul spre Tenerife, unde te așteaptă o temperatură medie de 18-20 de grade Celsius. Poți sta câteva zile, pentru a te încălzi puțin, sau poți rămâne chiar și o lună. De plictisit, nu te vei plictisi niciodată!

Poți zbura spre Santa Cruz de Tenerife, Lanzarote sau spre Gran Canaria. Insulele te vor primi cu plaje sălbatice, priveliști superbe și soare în fiecare zi.

  • Insulele Azore

Dacă nu te-ai putut hotărî ce să alegi dintre „Explorator” și „Friguros”, avem o soluție care le împacă pe amândouă: Insulele Azore.

Acestea se află în Oceanul Nord-Atlantic și aparțin de Portugalia, având constant între 16 și 18 grade Celsius – destinații de iarnă perfecte pentru un friguros care vrea să exploreze natura luxuriantă, lacurile fabuloase și punctele de belvedere pe care nu le va uita niciodată!

destinații de iarnă Azore

Poți ajunge pe Insulele Azore cu un zbor spre Lisabona sau Porto.

  • Sevilla, Spania

Sevilla se află printre cele mai calde orașe din Europa continentală și este perfectă pentru un city break de iarnă sau chiar pentru o vacanță în toată regula. Arhitectura, muzeele și vibe-ul local te vor fermeca din prima zi, așa că rezervă-ți cel puțin trei zile pentru explorare și relaxare.

Rezervă acum bilete de avion spre Sevilla!

Nu în ultimul rând, dacă ești friguros și cauță destinații de iarnă, poți călători și spre Portugalia, țara în care soarele este mereu prezent pe cer. Citește aici ce poți vizita și spre ce orașe te poți îndrepta.