Skip to content
  • Campania Ieftinuarie 2024 la Vola.ro s-a încheiat cu bilete de avion în valoare de aproximativ 9 milioane de euro cumpărate de români. S-au vândut cu 33% mai multe bilete decât în aceeași perioadă a lui 2023 conform datelor emise de companie.
  • Românii au profitat de cele mai ieftine bilete de avion din an și și-au planificat călătorii până la Revelionul 2025. Prețurile au pornit de la 10 euro pentru un bilet de avion.
  • 95% dintre biletele vândute de Ieftinuarie 2024 au fost către destinații din țările europene.

Preferata călătorilor din România, campania Ieftinuarie 2024, derulată pentru al șaselea an de agenția de turism online Vola.ro, s-a încheiat cu succes și cu bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro cumpărate de români.

Pasionații de vacanțe au așteptat din nou ianuarie, cea mai ieftină lună din an, și au profitat de cele mai mici prețuri la biletele de avion, astfel că, de Ieftinuarie 2024, Vola.ro a vândut cu 33% mai multe bilete decât în aceeași perioadă a lui 2023 conform datelor emise de companie.

Ieftinuarie 2024: prețul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creștere față de anul trecut

Considerată adesea echivalentul Black Friday-ului călătoriilor cu avion, campania Ieftinuarie a fost cea mai bună perioadă pentru cumpărarea biletelor de avion la prețuri mai mici decât în restul anului. De asemenea, Vola.ro a derulat și o promoție cu premii pentru cei care au achiziționat bilete de avion de Ieftinuarie: fiecare al cincilea client a fost câștigător. Cu această ocazie, Vola a pus în joc premii de peste 85.000 de euro care au constat în vouchere între 10 și 100 de euro, dar și o loterie la final de campanie, cu marele premiu în valoare de 5.000 de euro.

Cel mai ieftin bilet vândut de Ieftinuarie a fost de 10 euro, pentru un zbor Londra - București, pe când cel mai scump bilet a fost 2.508 euro, pentru un zbor București - New York.

În același timp, prețul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creștere față de anul trecut, când tariful mediu a fost de 118 euro/persoană.

„Am încheiat cu succes o nouă campanie Ieftinuarie și ne bucurăm că am putut da startul călătoriilor din 2024, la cele mai mici prețuri din an. Am avut vânzări în valoare de 9 milioane de euro, iar numărul biletelor achiziționate de clienții Vola.ro este semnificativ mai mare față de anul trecut, ceea ce înseamnă că oamenii au încredere în noi, în serviciile oferite, dar și în promoțiile pe care le-am propus de Ieftinuarie. Sunt multe rezervări înregistrate pentru zboruri din perioada imediat apropiată, dar avem și rezervări în avans pentru zboruri din lunile următoare, inclusiv pentru Revelion, o dovadă în plus a faptului că românii s-au pregătit din timp și au vrut să își planifice de pe-acum călătoriile din noul an, pentru a profita de tarifele accesibile din Ieftinuarie”, spune Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro.

Care sunt principalele destinații de călătorie ale românilor în 2024

Potrivite datelor Vola.ro, clienții care au achiziționat bilete de avion în timpul campaniei Ieftinuarie 2024 vor zbura în 345 de destinații și vor ateriza pe 377 de aeroporturi din întreaga lume. În ceea ce privește topul destinațiilor preferate, preferatele românilor se mențin în fruntea clasamentului și de această dată, fiind orașe din și spre care aceștia zboară frecvent: București, cu 17.78% din rezervările efectuate pe platformă, Londra, cu 5.17% din rezervări, Iași, cu 4.01% din rezervări, Bruxelles, cu 3.7% din rezervări, și Milano, cu 3.35% din rezervări. Pe această listă se află și destinații ca Dublin, Paris, Roma, Barcelona, Cluj-Napoca sau Madrid.

Durata medie de ședere la destinație este de 7 zile, semn că planificând în luna ianuarie, românii pot rezerva călătorii mai ieftine, deci și mai lungi, încercând să stea mai mult în vacanțe.

Europa este din nou continentul preferat al românilor, 95% dintre biletele vândute de Ieftinuarie 2024 fiind către țările europene. Urmează Africa, 3% din rezervările din ianuarie, Asia, cu 1.5% din rezervările din ianuarie, America de Nord și America de Sud.

Trendurile anului 2024: sărbătorile și evenimentele sportive vor influența semnificativ călătoriile românilor din acest an

Românii vor să călătorească mai mult în acest an, astfel că 56% dintre rezervările de zboruri din Ieftinuarie sunt pentru perioada imediat următoare: în mai puțin de 30 de zile. Pe de altă parte, călătorii au rezervat cu încredere zboruri în avans, dat fiind că acum există o predictibilitate mai mare a zborurilor în comparație cu anii anteriori. Statisticile arată că biletele au fost achiziționate astfel: 23% dintre ele cu 31-90 de zile înaintea zborurilor, iar 21% dintre ele cu mai mult de 90 de zile înaintea zborurilor, o dovadă a faptului că sunt și români care au planuri pe termen lung. De altfel, la acest capitol există și un record: o rezervare pentru Revelionul 2025, efectuată pe ruta București - Munchen, pentru două persoane.

Ca de obicei, călătoriile vor fi influențate de sărbătorile românilor, iar cum de Paște aceștia se vor bucura de o minivacanță de câteva zile, Vola.ro a înregistrat deja rezervări în perioada respectivă: cel mai ieftin bilet de Paște a costat 75 de euro, pentru un zbor București - Bologna.

Anul acesta vor fi și două evenimente sportive importante, Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice, care se vor desfășura în Paris, două ocazii semnificative de călătorie pentru români. De Ieftinuarie 2024, au fost efectuate deja rezervări pentru Euro 2024, iar cel mai ieftin bilet a costat 120 de euro, pentru un zbor Timișoara - Munchen. Nici Olimpiada nu a fost uitată de români: cel mai ieftin zbor în perioada Jocurilor Olimpice a costat 110 euro, pe ruta Cluj-Napoca - Paris.

Despre Vola.ro
In 2023 Vola a fost desemnata printr-un studiu Reveal Marketing drept cea mai cunoscuta, utilizata si cea mai recomandata agentie de turism online din Romania. Compania a avut, inca de la infiintare, o dinamica exploziva, atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de angajati si clienti. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion, hoteluri, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.

In ultimii ani, strategia Vola.ro s-a indreptat spre dezvoltarea unor servicii de calatorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clientii de incertitudinea din jurul calatoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor in diferite situatii.
De asemenea, Vola.ro este prima companie din Romania care a fost clasata pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, in topul Deloitte technology Fast 50, in Europa Centrala. In 2015, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3ts Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati la [email protected].