Skip to content

Dacă ai întreba un membru al echipei Vola.ro câte zboruri a gestionat în total pentru clienți de-a lungul carierei, calculele ar dura foarte mult. Și pentru că ne ocupăm cu asta în fiecare zi, te-ai aștepta să avem trucurile noastre cu privire la când și cum e cel mai bine să rezervi pentru a beneficia de bilete de avion ieftine.

Ei, bine, chiar avem aceste trucuri și vrem să le împărtășim și cu tine. În timp, am observat cu atenție fluctuațiile prețurilor în diferite contexte, așa că acum îți putem spune ce să faci pentru a obține cele mai avantajoase tarife.

 

Iată cele mai bune sfaturi pentru a găsi bilete de avion ieftine de fiecare data când călătorești

 

Există un moment strategic perfect pentru a rezerva zborurile?

Da, există chiar mai multe reguli pe care le poți aplica simultan:

  • Rezervă biletele de avion cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. Dacă amâni mai mult, biletele se pot scumpi și cu 60%.
  • Dacă decolezi din România, cele mai ieftine bilete de avion vor fi cele rezervate în zilele de duminică, apoi de sâmbătă. Evită să cumperi bilete de avion miercuri și joi – atunci sunt cele mai mari prețuri.
  • Cea mai bună perioadă din zi pentru a rezerva bilete de avion ieftine este intervalul orar 18:00-20:00.
  • Când călătorești singur, vei găsi cele mai bune prețuri la zborurile ce au loc marți. Când călătorești cu cineva, cele mai mici tarife vor fi la zborurile de sâmbătă.

Așadar, de exemplu, pentru un city break cu prietenii, rezervă biletele de avion cu o lună înainte, într-o zi de duminică, între orele 18 și 20, alegând zboruri ce au loc sâmbăta.

 

Cumpără bilete de avion în zilele cu promoții

Multe companii aeriene oferă frecvent reduceri spontane, de 10%, 20% sau chiar 30%. Aceste discounturi durează, de regulă, doar o zi, așa că trebuie să te hotărăști repede.

Noi îți recomandăm să te abonezi la newsletterul Vola.ro și astfel vei primi vești despre toate promoțiile speciale care apar. Dacă știi deja ce zboruri vrei să rezervi și pentru ce perioadă, cu atât mai bine. Vei putea să te miști rapid și să profiți de prețurile mici.

 

Alege zboruri matinale sau foarte târzii

De cele mai multe ori, zborurile cu un orar în afara intervalului 08:00-21:00 au prețuri semnificativ mai mici. Așadar, dacă nu te deranjează să te trezești foarte devreme sau să adormi mai târziu, acestea sunt opțiunea ideală.

 

Evită lunile din sezonul turistic, mai ales în destinațiile populare

Un city break spontan în Londra, o vacanță de vară în Spania sau un sejur boem în Italia în luna august – toate sună bine, însă au în comun două lucruri: aglomerația excesivă și tarifele extrem de mari.

Dacă îți dorești să vezi destinații populare, te sfătuim să le vizitezi în afara vârfului de sezon. De exemplu, în lunile aprilie-mai sau octombrie. Nu numai biletele de avion vor fi ieftine, dar și cazarea, închirierea unei mașini sau alte servicii locale.

 

Descoperă alternative smart la zborurile clasice

Un zbor direct până la destinația ta poate fi extrem de scump, dar o combinație de două zboruri conectate avantajos îți poate reduce semnificativ cheltuielile de transport. Pe Vola.ro poți rezerva ușor combinații unice de rute operate de companii aeriene diferite, care nu colaborează altfel.

De asemenea, nu uita că poți ajunge într-o destinație și pe aeroporturi din apropiere, la prețuri mai mici. De exemplu, dacă pleci în regiunea Toscana, poți ateriza în Pisa, Florența, Lucca sau chiar Roma. Iar dacă pleci la schi în Alpii austrieci, poți zbura în Innsbruck, dar și în Milano, Torino, Veneția, Munchen sau Viena, mult mai convenabil.

 

Când e mai avantajos un zbor cu escală?

Există două situații în care un zbor cu escală este mai bun decât unul direct:

  • Dacă au rămas mai puțin de două săptămâni până la data plecării, un zbor cu escală poate fi deseori mult mai ieftin decât unul direct.
  • Iar dacă zborul direct nu există din orașul tău până la destinație sau nu există o rută în zilele în care dorești tu să zbori, un zbor cu escală îți oferă flexibilitatea de care ai nevoie.
 
Cum rămâne cu bagajele?

Probabil ți s-a întâmplat de câteva ori să vezi un preț foarte bun pentru zborul tău, să te entuziasmezi, pentru ca apoi să observi că suma a devenit mult mai mare după ce ai luat în calcul și bagajul.

Bineînțeles, recomandarea noastră e să călătorești, pe cât posibil, doar cu un rucsac sau un troller mic, pentru a economisi. Pentru un city break, e mai mult decât suficient!

Totuși, când ai nevoie de mai multe bagaje pentru o plecare mai lungă, te sfătuim să le adaugi chiar la momentul rezervării zborului. A doua zi, le vei obține cu 20% mai scump, iar mai aproape de data călătoriei se pot scumpi cu 50%. În sfârșit, dacă le lași pe ultima clipă, vei cheltui cu 70% mai mult.

 
A plăti sau nu locurile în avion?

O altă modalitate de a economisi când zbori cu linii aeriene low cost este să accepți locurile generate aleatoriu în aeronavă. Iar dacă pleci alături de cei mici, nu trebuie să-ți faci griji, căci ei vor fi alocați din start lângă tine.

În plus, dacă vrei să ai șanse maxime de a prinde loc lângă partenerii de călătorie, faceți cu toții check-in-ul imediat ce acesta devine disponibil.

În final, după ce ai rezervat bilete de avion ieftine, rezervă și un produs care să-ți asigure soluțiile potrivite în caz că intervine ceva neplanificat: Trip Protect, Fast Refund sau Vola Flex. Călătorie plăcută!