Skip to content

Regula de bază când vrei să călătorești mai mult este să urmărești cu atenție ce zile libere există în 2024, anul care tocmai a început. Doar așa poți profita la maximum de zilele de concediu – combinându-le cu zilele deja oferite de stat.

Partea bună este că nu trebuie să depui prea mult efort – am făcut noi deja calculele și îți arătăm mai jos ce oportunități de vacanțe ai, folosind inteligent zilele disponibile!

Cum să profiți de zile libere în 2024, în funcție de lună

Ianuarie

Deși ne aflăm deja la jumătatea lunii, încă mai ai timp să planifici o vacanță folosind Ziua Unirii – data de 24 ianuarie (miercuri) e liberă, astfel că poți folosi doar două zile de concediu pentru a obține o călătorie de cinci zile, de miercuri până duminică.

Noi îți recomandăm să alegi o destinație europeană plină de farmec pe timpul iernii, sau poate chiar o vacanță în Laponia, unde aglomerația și prețurile au scăzut imediat după Crăciun și Anul Nou.

Mai

Următoarea lună de care poți profita din plin pentru organizarea de vacanțe este mai. Zilele de 1 mai (miercuri), 3 mai (vineri) și 6 mai (luni) sunt libere, așa că poți pleca între 1 și 6 într-o călătorie de aproape o săptămână utilizând doar o zi de concediu, cu ocazia Paștelui ortodox.

Dacă ești în căutare de idei, ți-am pregătit un articol cu recomandări pentru Paște, ți-am povestit cum se sărbătorește Paștele prin Europa și ți-am arătat cum să-ți organizezi o vacanță în Madeira, insula ideală pentru perioada aceasta.

De asemenea, poți pleca și într-un scurt city break între 3 și 6 mai (vineri-luni), fără nicio cerere de concediu!

Iar dacă îți dorești o vacanță în toată regula, prelungește-o până pe 12 mai – obții 12 zile de vacanță cu 5 zile de concediu. Numai bine pentru o vacanță culinară sau chiar o excursie în Japonia – s-ar putea să prinzi încă cireșii înfloriți!

Iunie

Anul acesta, ziua de 1 iunie va fi într-o sâmbătă, însă unele companii compensează acest lucru oferind o zi liberă vineri sau lunea următoare. Dacă este și cazul jobului tău, poți pleca într-un city break rapid.

Dacă nu, poți folosi penultimul weekend din lună, căci ziua de 24 (luni) este liberă. Astfel, poți pleca fără să îți iei concediu de pe 22 pe 24 (de vineri până luni) sau poți extinde city break-ul cu una sau două zile de concediu.

Chiar dacă nu ai foarte multe zile la dispoziție, tot poți vizita un oraș ca Istanbul sau Bruxelles – ai deja ghidurile pregătite!

zile libere in 2024

August

Ca în fiecare an, ziua de 15 august este liberă. În 2024, aceasta va fi într-o joi, așa că poți organiza o vacanță de joi până duminică, folosind o singură zi din cele de concediu. Sfatul nostru este să găsești zboruri care decolează cât mai devreme pe data de 15, cu returul cât mai târziu în ziua plecării, pentru a extinde la maximum timpul de vacanță.

În materie de destinații, îți recomandăm aceste orașe răcoroase, unde vei scăpa de caniculă. Te mai sfătuim și să eviți locurile super faimoase în această perioadă, căci mijlocul de sezon vine la pachet cu aglomerație și, cu siguranță, nu îți dorești să-ți petreci zilele libere așteptând la cozi. Îndreaptă-te, mai degrabă, spre aceste destinații alese strategic de echipa Vola.ro!

Decembrie

Dacă vrei să pleci într-o vacanță la schi sau, dimpotrivă, să fugi de frig pe o insulă exotică, folosește cu încredere săptămâna 23-29 decembrie. Vei folosi doar trei zile de concediu pentru o săptămână întreagă. Iar dacă poți solicita concediu pe 30 și 31, poți lega aceste zile de primele ale anului viitor, pentru a începe 2025 în cel mai frumos fel: cu o călătorie!

În această perioadă, îți recomandăm insulele din Thailanda, dar avem și alte idei de vacanțe exotice pe blog.