Skip to content

Când vine vorba despre vacanțe, călătorii se împart în două categorii anul acesta. Pe de o parte, sunt cei care își rezervă deja zboruri fără să se mai gândească la nimic altceva, căci au așteptat plecările cu sufletul la gură și cu trollerul lângă ușa de la intrare.

Pe de altă parte, sunt și cei care încă ezită și se tem de pierderea banilor pe bilete de avion și cazare, deși multe țări încurajează turismul în vara lui 2021.

Dacă te regăsești în a doua categorie, te înțelegem perfect; este normal să fii reticent. Totuși, vrem să te ajutăm să călătorești și tu fără griji, așa că îți oferim câteva sfaturi utile.

Iată cum poți evita pierderea banilor investiți în călătorii!

  • Rezervă cazare fără avans sau cu rambursare completă

Ți-ai rezervat camera de hotel, ai plătit integral sau parțial prețul cazării, iar acum aștepti cu nerăbdare data plecării. Între timp, regulile s-au schimbat, iar pandemia a făcut ca destinația ta să impună un set nou de restricții. Nu mai poți pleca, iar banii se recuperează greu sau chiar deloc.

Nu ești singurul care s-a gândit la acest scenariu. De aceea, foarte multe unități de cazare acceptă acum rezervări fără avans sau oferă călătorilor rambursare 100% în cazul în care intervine ceva. Ai la dispoziție sute de astfel de variante în fiecare destinație, așa că ține cont de acest aspect.

  • Colaborează cu o agenție de turism

Nu îți recomandăm acest lucru doar pentru că noi înșine reprezentăm o agenție, ci pentru că această variantă este cea mai sigură și cea mai simplă pentru tine în general, dar mai ales în contextul pandemiei.

În cazul în care un zbor este anulat, echipa Vola.ro va gestiona eficient situația și îți va găsi alte bilete de avion în cel mai scurt timp. Dacă plecarea devine imposibilă din cauza restricțiilor, agenții te pot ajuta să îți recuperezi banii cheltuiți pe zbor și cazare, mai rapid și mai eficient decât dacă ai fi nevoit să te ocupi de asta pe cont propriu.

  • Adaugă-ți opțiuni la rezervare

Fă-ți călătoria cât mai confortabilă încă de la început și evită cheltuieli suplimentare:

  • adaugă toate bagajele de care ai nevoie - se vor scumpi pe măsură ce te apropii de zbor
  • alege-ți locurile în avion chiar dacă este o opțiune plătită - nu vrei să prinzi locul din mijloc, nu?
  • adaugă check-in automat - lasă grija check-inului pentru agenție și nu mai trebuie să-ți amintești cu câte ore înainte se deschide sau să pierzi timp și bani în aglomerația din aeroport

 

  • Ia-ți asigurare 

Multe persoane se tem de pierderea banilor pe bilete de avion. Fie că zborurile tale se anulează sau în viața ta intervine o situație care te împiedică să mai pleci în vacanță, îți dorești să nu irosești sumele pe care le-ai investit în călătorie.

De aceea, îți oferim asigurarea Vola Rambursabil, pe care o poți adăuga în momentul în care cumperi biletele de avion. Aceasta te ajută să primești înapoi 90% din prețul biletelor cumpărate, în cazul în care nu mai poți călători din orice motiv documentabil.

Dar este la fel de important să adaugi și o asigurare medicală de călătorie: nimic nu-ți poate strica vacanța mai tare decât o problemă medicală la destinație sau pierderea bagajelor. 

  • Verifică atent condițiile de călătorie

Dacă vrei să eviți pierderea banilor pe bilete de avion și cazare, trebuie neapărat să fii foarte atent la toate condițiile impuse de autorități. Indiferent de locul în care vrei să-ți faci vacanța, documentează-te din surse oficiale înainte să faci orice rezervare.

Noi actualizăm frecvent secțiunea despre condiții de călătorie, așa că o poți consulta în orice moment, indiferent care este destinația pe care ai ales-o. Fii în special atent la condițiile de tranzit: poți avea o escală unde parăsești zona vamală și la efectuarea noului check-in să se aplice noi reguli de călătorie. Citește mai multe sfaturi aici.

De asemenea, consultanții Vola.ro îți stau la dispoziție oricând, cu recomandările și informațiile de care ai nevoie. Acestea fiind spuse, nu ezita să ne contactezi!