Skip to content

Fie că ai scris sau nu o listă cu rezoluții pentru noul an, știm deja că vrei mai multe vacanțe și te întrebi cum să călătorești mai mult în 2023. Altfel nu ai fi aici, în căutare de idei, nu-i așa?

Gașca noastră de Vola Flying Friends îți sare în ajutor din nou, cu recomandări utile pentru ca tu să bifezi pe hartă cât mai multe destinații noi.

Cum să călătorești mai mult anul acesta: Top 5 sfaturi

1. „Start cumpărăturilor în Ieftinuarie!” – Karmi

Dacă nu ne-am intersectat anul acesta pe Facebook, Instagram, în newsletter sau pe Vola.ro, te anunțăm aici că a început Ieftinuarie – luna cu cele mai mici prețuri la bilete de avion!

Vola Flying Friends deja fac planuri de travel, iar Karmi a început să lucreze la Excelurile de organizare pentru tot anul, pentru toată gașca. Îți recomandă să vezi ofertele de Ieftinuarie și să faci deja rezervările pentru mai multe vacanțe, căci poți cumpăra acum și călătorești când vrei.

Cumpărând toate biletele de avion în Ieftinuarie, vei economisi până la 60% și vei reuși să pleci, cu același buget, în mai multe destinații.

2. „Caută deja sărbătorile legale și stabilește-ți perioadele de care poți profita ca să pleci” – Stela

Stela adoră să călătorească, însă îi place, în egală măsură, să fie prezentă la birou și să nu rateze niciun meeting important. De aceea, își ia concediu întotdeauna folosind cel puțin o sărbătoare legală. Astfel, reușește și să plece de mai multe ori de-a lungul anului, chiar dacă zilele de concediu par puține.

Ea te sfătuiește și pe tine să profiți de zilele libere din oficiu și să-ți organizezi călătoriile în funcție de ele. De exemplu, în 2023, poți face un city break pe cinste de Paște, de vineri până luni, fără să-ți folosești deloc zilele de concediu.

Poți pleca și de pe 1 pe 5 iunie, cu o singură zi de concediu. Altă variantă de vacanță este de joi până duminică, de pe 30 noiembrie pe 3 decembrie – zero zile de concediu, doar zile libere legale!

3. „Vezi care sunt cele mai bune oferte în perioadele în care poți pleca și rămâi deschis la destinații noi, nu știi niciodată unde e cel mai tare party!” – Mike

Majoritatea călătorilor au o listă scurtă cu destinații pe care își doresc să le viziteze cât mai curând și caută bilete de avion doar către acele locuri. Nu și Mike – el preferă să se lase surprins și să stea cu ochii pe toate ofertele. Așa prinde cele mai bune oferte și reușește să plece de mai multe ori pe an.

Poți încerca și tu această tactică în 2023. Stai cu ochii pe newsletter și pe paginile noastre de social media și verifică orice ofertă care te face măcar puțin curios. Vei fi surprins să descoperi oportunități excelente de călătorie!

4. „Călătorește în extrasezon - e mai accesibil, sunt mai puțin turiști și poți să-ți faci liniștit/ă pozele pentru Insta” – Ofelia

Ofelia vrea o poză frumoasă cu fiecare obiectiv turistic faimos pe fundal. Nu o deranjează să aștepte zece minute pentru acel cadru perfect, totuși preferă, per total, să-și organizeze călătoriile în extrasezon, în general primăvara și toamna. Grupurile de turiști sunt mai puține atunci, iar ea reușește să-și facă ședința foto în liniște.

cum să călătorești mai mult în 2023

În plus, când pleci în extrasezon, totul este mai ieftin: zborurile, cazarea, experiențele locale. Prin urmare, îți poți permite să faci mai multe plecări decât dacă ai călători doar în sezon.

5. „...și nu uita să iei și Vola Flex!” – Horică

De obicei, după ce cumperi biletele de avion, restul detaliilor parcă se rezolvă de la sine. Dar cum Horică e foarte precaut, te sfătuiește să adaugi în coș, atunci când rezervi călătoria, și Vola Flex.

Este un serviciu unic gândit de echipa Vola.ro pentru cazurile în care vrei sau trebuie să anulezi călătoria, oricare ar fi motivul – fără explicații sau dovezi – și primești înapoi 90% din sumă. Sau reprogramezi gratuit altă dată, când dorești tu. Astfel, nu pierzi nicio călătorie!

Acum știi cum să călătorești mai mult în 2023, așa că nu-ți mai rămâne decât să pui recomandările în practică. Oricând te hotărăști, noi suntem aici cu ofertele și supportul de care ai nevoie!