Skip to content

Poate că ai mai fost în Grecia și vrei să explorezi insule noi sau este chiar prima dată când iei contact cu Republica Elenă. Indiferent de caz, un lucru este sigur: nu ai cum să nu te îndrăgostești de plajele minunate, străduțele boeme, apusurile magice și mâncarea locală savuroasă.

Și chiar dacă ai auzit că o vacanță pe insulele grecești implică un buget destul de mare, întotdeauna există soluții low cost pentru orice.

Iată cum călătorești ieftin pe insulele grecești!

Tips & tricks pentru transport
1. Lasă mașina acasă și rezervă bilete de avion ieftine

Foarte mulți turiști români pleacă în Grecia cu mașina, din dorința de a călători economic. Adevărul este că, în 2022, această variantă nu mai este cea mai ieftină.

Din fericire, companiile aeriene low cost Ryanair, Wizz Air și Blue Air oferă acum zboruri directe spre Grecia, rapide și ieftine, către o mulțime de insule grecești care au propriul lor aeroport.

Astfel, ai rute cu plecare din București, Cluj-Napoca, Iași, Suceava sau Oradea către cele mai frumoase destinații: Creta, Corfu, Santorini, Zakynthos, Mykonos și așa mai departe.

2. Deplasează-te strategic cu feribotul

Local, dacă vrei să vizitezi mai multe insule sau să combini un city break în Atena cu câteva zile pe o insulă, te poți deplasa cu feribotul. Există nenumărate rute și variante de preț, pe care le poți verifica online, înainte să pleci în vacanță. Așa cum bănuiești, va fi mult mai avantajos să te miști cu feribotul fără mașina personală „la pachet”.

Ca regulă generală, trebuie să știi că, aproape întotdeauna, cel mai scurt drum te va costa cel mai mult. Așadar, dacă nu te deranjează să te plimbi mai mult pe mare, poți beneficia de cele mai mici prețuri.

Totodată, dacă vei călători pe timp de noapte cu feribotul, vei reuși să economisești semnificativ – verifică rutele Blue Star Ferries în acest sens.

feribot insule grecesti

Tips & tricks pentru cazare
1. Rezervă camera cât mai în avans

Locurile bune de cazare în Grecia se ocupă destul de repede, mai ales pe cele mai faimoase insule. Iar cu cât perioada călătoriei este mai aproape, cu atât vei plăti mai mult pentru câteva nopți. Așadar, organizează-te din timp și rezervă cazare cât mai devreme!

2. Optează pentru cazare de tip Bed & Breakfast

Dacă nu ai prins din timp o ofertă bună la un hotel, următoarea cea mai bună soluție este să cauți pensiuni sau cazări de tip B&B. Acestea au prețuri mai mici decât complexurile turistice. Iar dacă pleci într-o călătorie cu prietenii, poți cerceta și variantele locale de hosteluri.

3. Rezervă cazarea pe o insulă mai ieftină și fă island hopping

Știm că vrei să vezi acel apus magic din Santorini despre care vorbește toată lumea, însă prețurile de pe insulă te țin departe. Ei, bine, există și varianta în care te cazezi pe o insulă accesibilă, cu un buget mai mic, iar apoi faci vizite de o zi pe insulele dorite.

Calculează prețul feribotului dus-întors și, în multe cazuri, vei vedea că este mai avantajos să faci mici excursii.

cum să călătorești ieftin pe insulele grecești

Ce insule grecești să alegi pentru o vacanță low cost?

Așa cum ți-am povestit deja, dacă vrei să economisești, cea mai bună soluție este să îți stabilești „baza” pe o insulă cât mai ieftină, pentru a beneficia de prețuri mici la cazare, mâncare și servicii.

Astfel de insule sunt Thassos, Lefkada (de aici poți pleca spre Ithaca și Kefalonia), Poros (foarte aproape de Atena), Rhodos, Creta sau Alonissos (perfectă pentru iubitorii de natură și locuri autentice).

La polul opus în ceea ce privește bugetul necesar se află Santorini, Mykonos, Zakynthos și Ios. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să le eviți cu desăvârșire, ci doar să fii informat(ă) în cazul în care visezi la o vacanță mai lungă de câteva zile.

Nu în ultimul rând, pentru a beneficia de cele mai mici prețuri, organizează-ți vacanța din timp. Verifică tarifele zborurilor în calendarul Vola.ro, cu cel puțin o lună înainte!