Coreea de Sud: Restrictii de calatorie

Persoanele care se intorc in Romania din zonele rosii din Coreea de Sud vor intra in carantina institutionalizata timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Incepand de duminica, 15 Martie 2020, ora 21.00, ora de intrare in Romania, pe cale aeriana sau rutiera, toate persoanele asimptomatice care vin din alte zone ale Coreei de Sud, vor fi nevoite sa se izoleze la domiciliu timp de 14 zile.

1. Vizitatorii care au fost în provincia Hubei (Republica Populară Chineză) în ultimele 14 zile nu au voie să tranziteze sau să intre în Coreea (Republica).
2. Cetățenii Chinei (Republica Populară) cu pașaport eliberat în provincia Hubei nu au voie să intre în Coreea (Republica).
3. Vizele coreene emise de Consulatul Wuhan din provincia Hubei sunt invalidate.
4. O viză este necesară pentru a tranzita Coreea (Republica) pentru: – resortisanții Chinei (Republica Populară) care sosesc din China (Republica Populară); și – viza necesară cetățenior care sosesc din China (Republica Populară)
5. Vizitatorii care sosesc din Japonia care au fost în vasul de croazieră „Diamond Princess” nu au voie să tranziteze sau să intre (Republica Coreea).
6. Vizele emise resortisanților Japoniei (la misiunile diplomatice coreene din Japonia) înainte de 9 martie 2020 sunt invalidate.
– Acest lucru nu se aplică vizelor emise în afara Japoniei. Astfel de vize rămân valabile.
– Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
7. Cetățenilor Japoniei care nu dețin o viză coreeană eliberată la 9 martie 2020 sau ulterior acestora nu li se va permite intrarea.
8. Pasagerii care sosesc din orice țară vor fi supuși procedurilor de carantină. Aceștia trebuie să instaleze o aplicație de autodiagnosticare în dispozitivul personal și un formular de declarație de sănătate completat și un formular special de declarație de carantină trebuie să fie prezentat la biroul de carantină la sosire.
– Acest lucru nu se aplică echipajului aerian.
9. Pasagerii care sosesc din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda (Republica), Italia, Letonia Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția sau Regatul Unit vor fi supuse unei verificări diagnostice. Pasagerii cu rezultat negativ vor fi sub 14 zile auto-carantine sau vor fi monitorizați prin sondajul activ.
Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile)

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.