Skip to content

Canalele Amsterdamului, înconjurate de clădiri înalte, înguste și colorate, sunt superbe în orice anotimp. Prin urmare, fie că alegi un city break în Amsterdam pe timp de toamnă sau vară, te vei bucura la fel de mult de atmosfera locală.

Iar dacă vrei să faci cât mai multe lucruri interesante și să vezi cât mai multe locuri inedite în vacanță, Amsterdam este destinația perfectă.

Iată ghidul Vola.ro pentru un city break în Amsterdam!

  • Atracții turistice must see

Unii călători omit intenționat cele mai celebre locuri și monumente dintr-un oraș, considerându-le prea comerciale. Alții nici nu se gândesc să nu le bifeze pe toate. Indiferent din ce tabără faci parte, Amsterdam are câteva muzee pe care ar fi păcat să le ratezi.

Rijksmuseum

Acest muzeu este un must see pentru orice pasionat de artă și istorie. Rijksmuseum conține picturi semnate de Van Gogh și Rembrandt, dar și artefacte precum sculpturi, fotografii, arme și obiecte vechi, care spun povești captivante din trecut.

Rijksmuseum Amsterdam

Muzeul Van Gogh

Dacă vrei să vezi mai mult din operele lui Vincent Van Gogh, o oră petrecută în acest muzeu merită din plin. Te vei plimba printre sute de picturi și desene semnate de celebrul artist.

Anne Frank Museum

Fie că ai citit fascinantul jurnal al Annei Frank sau nu, trebuie neapărat să participi la un tur ghidat al casei în care Anne s-a ascuns în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, alături de familia sa.

Vei vedea cu ochii tăi camerele și ascunzișurile pe care Anne le-a descris în scrierile ei și vei afla mai multe detalii despre povestea ei uimitoare.

O plimbare cu barca pe canale

După ce te-ai plimbat ore întregi prin oraș, probabil că vrei să te relaxezi puțin. Rezervă un tur cu barca pe canalele Amsterdamului; vei afla lucruri noi despre clădirile din oraș pe care încă nu le-ai observat de pe uscat. Iar dacă plouă, poți alege o barcă acoperită.

plimbare cu barca city break Amsterdam

  • Locuri ascunse și muzee inedite

După ce termini de vizitat atracțiile principale, vei dori să-ți faci timp și pentru câteva dintre cele mai interesante și unice locuri din Amsterdam. Chiar dacă nu sunt la fel de faimoase precum cele de mai sus, îți garantăm că te vor surprinde plăcut!

Katten Kabinet (Muzeul Pisicilor)

Dacă ești genul de persoană care se oprește să mângâie fiecare pisică pe care o vede pe stradă, vei dori, cu siguranță, să vizitezi acest loc.

Este vorba despre o casă veche din inima orașului, plină cu piese de artă dedicate felinelor – picturi, sculpturi, postere și alte opere, care aparțin chiar și faimoșilor Pablo Picasso sau Rembrandt. Da, se pare că și ei iubeau pisicile!

Micropia

Te-ai gândit vreodată cum arată de (foarte) aproape mucegaiul? Chiar dacă nu sună foarte ispititor, lumea microbilor este fascinantă și, dacă o privești de la o distanță foarte mică, ai putea spune că e chiar artistică și frumoasă.

Micropia este singurul muzeu din lume unde poți vedea cele mai mici microorganisme existente pe planetă, așa că fă-ți timp pentru o vizită când ajungi în Amsterdam.

A’dam Lookout

Acest loc nu este chiar ascuns, fiind vorba despre o clădire cu o înălțime de 100 de metri. Ce poate fi considerat un hidden gem este, în schimb, cel mai înalt leagăn din Europa, aflat pe acoperiș. Acesta te poartă deasupra Amsterdamului, dacă ai suficient de mult curaj. Dacă nu, te poți mulțumi cu priveliștea 360 asupra orașului.

adam lookout Amsterdam

Cheese Museum (Muzeul Brânzeturilor)

Sperăm că nu ești intolerant la lactoză, căci acest muzeu dedicat brânzeturilor este un adevărat răsfăț. Da, exact: exponatele pot fi degustate! Vei avea ocazia să guști din brânzeturi premiate la competiții, precum și din sortimente inedite, precum brânza cu bere sau cu lavandă.

  • Unde să mănânci în Amsterdam

Olandezii au câteva preparate specifice, pe care turiștii și localnicii le apreciază deopotrivă.

Albert Cuyp Market

Dacă vrei o experiență autentică, mergi în Piața Albert Cuyp și gustă o porție de hering tradițional sau de stroopwaffles fierbinți, preparate pe loc. Acestea din urmă nu se compară cu cele din magazine.

Piața se află în cartierul De Pijp, zonă pe care trebuie neapărat să o iei la pas; vei găsi nenumărate comori ascunse!

Foodhallen

Dacă nu îți place heringul, Foodhallen este o piață acoperită unde vei găsi, cu siguranță, ceva pe gustul tău. Ai la dispoziție mai multe standuri cu mâncare preparată chiar în fața ta – de la preparate asiatice până la preparate iberice, vei putea încerca tot ce te atrage!

Așadar, dacă te atrage un city break în Amsterdam, rezervă-ți acum biletele de avion și cazarea, pentru a prinde cele mai bune prețuri. Iar pentru a călători în siguranță, citește aici despre Certificatul Verde European, necesar pentru a zbura în această perioadă.