Skip to content

Nu a trecut mult timp, că personajele din serialul nostru, Vola Flying Friends, s-au apucat să facă și recomandări de travel. Doar la asta se pricep cel mai bine!

Astăzi, Ofelia a vrut neapărat să vă scrie ce locuri să nu ratați dacă plecați în vacanță la Viena de Crăciun. Sunt perfecte pentru pozele și story-urile de pe Instagram, iar dacă nu ești neapărat genul care postează pe social media, tot te vei bucura de cele mai frumoase locuri pe care capitala Austriei le are de oferit în perioada sărbătorilor de iarnă.

Iată care sunt cele mai frumoase locuri din Viena de Crăciun, selectate de Ofelia:

1. Târgul de Crăciun din fața Primăriei – Rathausplatz

Începând cu finalul lunii noiembrie, Piața din fața Primăriei din Viena (Rathausplatz) se transformă în cel mai frumos târg de Crăciun din oraș.

Iar dacă vrei să ai o privire de ansamblu înainte să hoinărești printre căsuțe, luminițe și oameni de zăpadă, traversează până în fața clădirii Burgtheater. De aici, vei avea priveliștea perfectă și fundalul ideal pentru poze.

Vei vedea clădirea Primăriei, încadrată de bolta luminoasă și decorată și mesajul „Frohe Weihnachten!”, care strălucește peste tot târgul.

2. Catedrala Sf. Ștefan și târgul din Stephansplatz

Viena are aproximativ douăzeci de târguri de Crăciun în fiecare an. Probabil de aceea este una dintre cele mai iubite destinații de iarnă din Europa. Toate au propriul lor farmec, însă dacă vrei și o imagine spectaculoasă, îndreaptă-te către Catedrala Stephansdom.

Imediat lângă catedrală vei găsi bradul înalt, împodobit în fiecare an, și căsuțele cu produse locale. Catedrala în sine este superbă, iar acum o vei găsi luminată în mai multe culori – fundalul perfect pentru o postare de mii de like-uri pe Insta.

3. Strada Kohlmarkt

Viena ia în serios Crăciunul și se pregătește an de an cu mii de luminițe sclipitoare. Una dintre cele mai frumoase și mai Instagramabile străzi este Kohlmarkt. În fiecare sezon de iarnă, este acoperită cu o ploaie de luminițe mici și aurii, pe sub care te poți plimba savurând un vin fiert sau o ciocolată caldă.

4. Strada Graben

După plimbarea pe sub plasa de lumini, vei găsi imediat o altă stradă parcă scoasă din cele mai frumoase filme de Crăciun. Graben este o stradă decorată mereu cu candelabre luminoase imense, unde poți găsi și o mulțime de magazine, pentru o sesiune rapidă de shopping.

5. Clădirea cu fundiță de lângă Opera vieneză

Cu siguranță, ai văzut cel puțin o fotografie superbă cu acest loc și te-ai întrebat unde este. Ei, bine, Ofelia le știe pe toate și își împarte secretele și cu tine.

E vorba despre magazinul Popp & Kretschmer, situat chiar vis-a-vis de Operă. Adresa exactă este Strada Kärntner, numărul 51. Cu plăcere!

6. Café Sacher

Dacă vrei să te încălzești puțin, să guști o felie de tort specific vienez și să faci câteva poze superbe într-o clădire inedită, Café Sacher este locul ideal pentru o oprire, cu arhitectura sa elegantă și accentele din catifea roșie. Găsești cafeneaua la parterul hotelului cu același nume.

7. Parcul de distracții Prater

Pentru poze geniale și distracție cât cuprinde, mergi într-unul dintre cele mai fun locuri din Viena – Prater! Aici are loc Wintermarkt, un adevărat festival al Crăciunului, care începe din noiembrie și ține până la început de ianuarie. Prinde în fotografii un carusel, roata uriașă, precum și gustările delicioase de la standurile festive.

8. Palatul Imperial Hofburg și Michaelerplatz

Ce poate fi mai frumos decât un palat elegant, înconjurat de calești cu cai și decorațiuni de sărbătoare? Piața din fața Hofburg, Michaelerplatz, găzduiește un mic târg și oferă cel mai bun view pentru poze de iarnă!

9. Palatul Belvedere și Christmas Village

Palatul baroc impresionant servește ca background excelent pentru unul dintre târgurile de Crăciun cele mai îndrăgite ale Vienei. Este una dintre priveliștile de neuitat pe care le vei pune în cutia cu suveniruri.

10. O plimbare prin Spittelberg

Cartierul vienez Spittelberg poate fi considerat o comoară ascunsă a orașului. Pe lângă târgul de Crăciun de aici, vei găsi o mulțime de clădiri superbe decorate de sărbătoare, pe care le poți admira sau folosi drept fundal pentru pozele de Instagram.

Acestea fiind spuse, dacă pleci la Viena de Crăciun, nu uita să-ți iei cu tine outfiturile cele mai bune pentru iarnă. Vei avea o mulțime de oportunități pentru poze!