Skip to content

Când ajungi într-o destinație atât de ofertantă cum este Londra, ești tentat să vizitezi fiecare colțișor. De la monumente celebre și muzee faimoase, până la cartiere boeme și localuri cu preparate și cocktailuri delicioase, nu vrei să-ți scape nimic!

După câteva zile de umblat în lung și-n lat prin metropolă, vei simți nevoia să incluzi în program și câteva ore de relaxare. Din fericire, Londra este plină de parcuri și grădini, așa că poți bifa două lucruri în același timp: vezi ceva nou și te și odihnești, pentru a fi gata de o nouă zi plină petrecută prin oraș!

Top 5 cele mai frumoase parcuri din Londra

1. The Regent’s Park și Primrose Hill

The Regent’s Park este unul dintre parcurile regale ale Londrei și se întinde pe o suprafață de aproape 200 de hectare. Este locul perfect pentru o plimbare relaxantă sau, de ce nu, o sesiune de jogging la apus.

În parc poți admira și grădinile cu mii de trandafiri ale Reginei Maria, înainte să te așezi la una dintre cafenele și să te relaxezi complet, cu privirea către copaci, flori, lac și păsări.

În imediata apropiere se găsește și Grădina Zoologică a Londrei, dar și Primrose Hill, un deal înverzit de unde vei avea o priveliște superbă asupra orașului. Noi îți recomandăm să vii aici la răsărit sau la apus.

2. Victoria Park

Victoria este cel mai vechi parc public din oraș, dar care încă atrage o mulțime de londonezi și de turiști, indiferent de sezon. În fiecare an sunt înregistrate aproximativ 9 milioane de vizitatori!

Dacă ești în vacanță cu cei mici, aceștia se vor bucura din plin de numeroasele locuri de joacă, în timp ce tu poți sta la cafenea sau poți face o plimbare pe aleile pline de verdeață și flori.

Tot în parcul Victoria poți găsi și terenuri de tenis și cricket, dacă ai chef să te deconectezi și să faci puțină mișcare.

3. Hyde Park și Kensington Gardens

Dintre toate spațiile verzi ale Londrei, majoritatea turiștilor vizitează Hyde Park. Acesta se află chiar între Palatul Buckingham și Palatul Kensington, două atracții turistice faimoase ale metropolei.

Dacă vrei să te relaxezi, poți aloca o zi întreagă acestui parc. Poți face o tură completă de lac, poți admira păsările din sanctuar și diferitele monumente și statui.

Apoi, traversează spre Grădinile Kensington și continuă plimbarea. Nu rata grădina italiană și statuia lui Peter Pan!

4. Kew Gardens

Chiar dacă nu este vorba despre un parc în adevăratul sens al cuvântului, Grădina Botanică Kew reprezintă unul dintre cele mai verzi colțuri ale Londrei. Grădina adăpostește peste 50.000 de plante de diverse soiuri, pe care le poți descoperi plimbându-te pe alei.

Dacă vizitezi Londra pe timpul iernii, te vei bucura de un spectacol inedit de lumini și instalații artistice, întinse pe toată suprafața grădinilor.

5. St. James’s Park

În cazul în care vrei să te destinzi și să te relaxezi între vizitarea obiectivelor turistice, fără să te abați prea mult de la traseu, fă o plimbare rapidă prin St. James’s Park.

Parcul se află în inima Londrei, în apropierea Big Ben, Westminster Abbey și Trafalgar Square. Așadar, poți da o tură de lac, poți admira pelicanii și poți respira adânc, înainte să te întorci la planul tău de explorat.

Pe lângă aceste locuri, orașul mai are și alte spații verzi, însă cele cinci de mai sus sunt cele mai frumoase parcuri din Londra. Indiferent de zona în care ești cazat, vei găsi cel puțin un parc în apropiere, așa că fă-ți timp să te relaxezi.

Dacă încă nu ți-ai rezervat călătoria, verifică atent condițiile de călătorie, apoi ia-ți biletele de avion spre Londra!