Skip to content

Dacă nu ești la prima ta călătorie în Asia, atunci știi, cu siguranță, că sunt foarte multe locuri frumoase ce merită explorate pe acest continent superb. Dacă e prima oară când te gândești la o vacanță exotică, va trebui să ne crezi pe cuvânt.

Thailanda a fost și încă este cea mai vizitată țară din Asia, după China. Milioane de turiști explorează anual partea continentală, dar mai ales una sau câteva dintre cele 1430 de insule.

Da, ai înțeles bine, Thailanda are peste o mie de insule minunate. Pentru că nu le vei putea vizita pe toate, noi îți recomandăm șapte variante perfecte cu care să începi.

Iată cele mai frumoase insule din Thailanda și pe care să o alegi în funcție de activitățile tale preferate!

Insule celebre și turistice

Vom începe lista cu acele insule despre care, cel mai probabil, deja ai auzit și care reprezintă un must see odată ce ajungi în Thailanda.

1. Phuket

Aceasta este cea mai mare insulă a Thailandei și una dintre cele mai faimoase în rândul turiștilor. În Phuket, oricine găsește ceva pe placul său: viață de noapte, plaje superbe, locuri ceva mai liniștite, resorturi de lux pentru luna de miere, dar și bungalow-uri accesibile.

Phuket are propriul său aeroport, așa că îți poți lua bilete de avion din România, cu aterizare direct pe insulă. Iar dacă ești în căutarea unui loc de cazare, Phuket poate fi alegerea ideală. De pe insulă pleacă o mulțime de ambarcațiuni către alte insule. Astfel, poți explora cât mai mult în vacanța ta.

2. Koh Samui

O altă insulă mare și celebră a Thailandei este și Koh Samui. Aceasta poate fi destinația perfectă pentru iubitorii de natură și de peisaje romantice, dar și pentru cei care doresc să rezerve un sejur la un resort de lux.

Totodată, dacă vii pentru prima oară în Thailanda, Koh Samui este o insulă cu aer internațional și turistic, care te va face să te simți confortabil și să explorezi cu ușurință zona.

3. Koh Phi Phi

Dacă ai venit în Thailanda pentru distracție și adori să te plimbi prin mulțimi la fel de entuziasmate ca tine, Phi Phi este destinația ideală pentru acest lucru.

Ea a căpătat popularitate după ce a servit drept platou de filmare pentru filmul The Beach, iar acum mii de grupuri de turiști curioși vin să admire cu ochii lor stâncile spectaculoase, jungla deasă și plajele superbe. Am menționat petrecerile de pe plajă care nu se termină niciodată?

4. Koh Chang

A doua insulă thailandeză ca mărime, după Phuket, este ceva mai sălbatică și mai puțin frecventată față de cele trei de mai sus.

Koh Chang are un relief puțin diferit, cu aspect muntos și câteva cascade înalte ce merită o vizită. Dacă ajungi aici, nu rata piața de noapte de pe insulă!

Insule mai puțin explorate, dar la fel de minunate

5. Koh Lanta

Dacă Phuket și Phi Phi sunt prea aglomerate și gălăgioase pentru gusturile tale, în apropierea lor poți găsi Koh Lanta. Aici, atmosfera este mult mai relaxată, iar peisajele sunt absolut sublime. Nu rata Long Beach, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă.

P.S.: Evită perioada iunie-octombrie, căci condițiile meteorologice determină închiderea parțială sau totală a insulei.

6. Koh Lipe

Dacă ai fost deja pe insula Lanta, probabil că ai văzut, în depărtare, o insulă mică și interesantă. Este vorba despre Koh Lipe, o oază de liniște, cu apă calmă și nu foarte adâncă, perfectă atunci când vrei câteva zile de relaxare completă.

7. Koh Tao

Poate că petrecerile gălăgioase pe plajă nu sunt pentru tine, dar nu vrei nici să stai toată ziua la plajă, în liniște totală. Poate că adori să faci mișcare și nu vrei să iei pauză nici măcar într-o vacanță exotică în Thailanda.

În cazul în care vrei să încerci să faci snorkeling, scuba diving sau drumeții, Koh Tao este locul perfect. Aici vei găsi cele mai bune zone pentru scufundări!

Indiferent ce insulă (sau insule) vei alege, cu siguranță te vei bucura din plin de vacanța ta exotică în Thailanda. Noi suntem aici să te ajutăm cu bilete de avion, cazare și cele mai bune recomandări!