Skip to content

Unor anumite orașe le stă mai bine îmbracate în iarnă. Nu că nu ar fi superbe și în restul anului, însă anotimpul rece parcă le oferă un farmec aparte.

De aceea, ne-am gândit să-ți facem câteva recomandări pentru următoarea vacanță, în cazul în care plănuiești să pleci undeva în curând, dar nu ai ales încă destinația.

Top 5 orașe de vizitat iarna, când sunt mai frumoase ca niciodată

1. Strasbourg, Franța

Cei ce iubesc atmosfera festivă se îndreaptă, de regulă, spre marile capitale europene, pentru a vizita târgurile de Crăciun din Europa. Ceea ce mulți nu știu este că adevăratul oraș al Crăciunului este undeva în estul Franței, în Alsacia. Este vorba despre Strasbourg.

Nimeni nu poate concura cu talentul localnicilor de a împodobi orașul. Pe timp de iarnă, fiecare clădire devine o poveste de Crăciun, spusă cu nenumărate luminițe și decorțiuni. Atmosfera festivă continuă chiar și după sărbători, iar dacă ratezi podoabele de sezon, nu este nicio problemă. Strasbourg este la fel de frumos și fără beteală sau luminițe!

Sfatul nostru: Vizitează zona Petite France, cu clădirile și canalele sale superbe, unde vei găsi și câteva comori ascunse.

Cum ajungi în Strasbourg: Rezervă bilete de avion spre Stuttgart, apoi ia trenul până în oraș.

2. Colmar, Franța

Rămânem în Franța, relativ aproape de Strasbourg. Colmar este un orășel la fel de fermecător, chiar dacă nu este la fel de faimos. De aceea, s-ar putea să îl prinzi și mai puțin aglomerat.

Plimbă-te neapărat prin Quartier de la Krutenau (sau „Mica Veneție”) și apoi oprește-te pe Pont Saint-Pierre pentru o priveliște magică.

colmar franta

Sfatul nostru: Dacă pleci în Colmar alături de cei mici, vizitați împreună Muzeul Jucăriilor. Acesta conține o colecție imensă de jucării din secolul 19, ordonate cronologic, pe care copiii vor fi curioși să le descopere.

Cum ajungi în Colmar: Orașul se află la 35 de minute de mers cu trenul din Strasbourg, la 45 de minute de Basel și la două ore de Zurich.

3. Hallstatt, Austria

Chiar dacă este minunat în orice zi a anului, Hallstatt este, cu siguranță, unul dintre acele orașe de vizitat iarna, când priveliștea spre munți și lac este fermecătore, iar cabanele și căsuțele superbe sunt mai confortabile și mai primitoare ca niciodată.

orașe de vizitat iarna Hallstatt

În plus, în zonă poți face și drumeții prin zăpadă, iar dacă adori sporturile de iarnă, stațiunile montane celebre sunt destul de aproape.

Cum ajungi în Hallstatt: Zboară spre Salzburg, apoi ia autobuzul 150 pentru o oră și jumătate.

4. Bergen, Norvegia

Cu siguranță, ai mai văzut imaginea de mai jos. Căsuțele colorate norvegiene sunt deja iconice, iar Bergen este orășelul în care le poți vede în toată splendoarea, mai ales pe timp de iarnă.

orașe de vizitat iarna Bergen

Ascuns printre fiordurile Norvegiei, Bergen are un port vechi absolut minunat, un cartier înscris în Patrimoniul UNESCO pe care îl vei descoperi cu uimire (se numește Bryygen), dar și o atracție cu adevărat specială – un sat din turtă dulce.

Pepperkakebyen este cel mai mare oraș făcut din turtă dulce din lume și evenimentul are loc iarnă de iarnă, în Bergen, în luna decembrie. La construcția lui participă sute sau chiar mii de persoane, de la copii la adulți.

Cum ajungi în Bergen: Rezervă-ți bilete de avion spre Oslo, apoi ia trenul direct până în Bergen.

5. Zurich, Elveția

Ne întoarcem în Austria, căci Zurich este un alt oraș de vizitat iarna pe care nu trebuie să-l ratezi. În perioada sărbătorilor și chiar și după Anul Nou, atmosfera din Zurich este mai primitoare și mai frumoasă ca oricând.

Plimbă-te pe străduțele împodobite, savurează un fondue cu brânzeturi locale, gustă din ciocolata elvețiană și, apoi, patinează pe unul dintre numeroasele patinoare din oraș -  Dolder este unul dintre cele mai populare.

Când ți se face frig, ai la dispoziție 50 de muzee și o sută de galerii de artă în care poți intra.

Cum ajungi în Zurich: Ai zbor direct spre Zurich pe Vola.ro, pe care îl poți rezerva acum.