Skip to content

Cheful de călătorit îți dă din nou târcoale, deși de-abia te-ai întors dintr-o vacanță? Ei, bine, chiar dacă nu ți-ai pregătit un buget prea mare, tot te poți bucura de un city break ieftin prin Europa.

Chiar dacă unii spun cu vehemență că vacanțele sunt scumpe, această afirmație nu trebuie să fie universal valabilă. Astăzi vrem să-ți demonstrăm că te poți bucura de o destinație nouă și interesantă cu minimum de cheltuieli!

Top 5 destinații europene pentru un city break ieftin

1. Vilnius, Lituania

Vilnius este, cu siguranță, una dintre cele mai subestimate capitale europene. Deși nu se bucură de foarte multă atenție și nu se află în top 3 destinații pe lista călătorilor, capitala Lituaniei este cu adevărat unică.

În plus, costurile locale sunt printre cele mai mici de pe continent, așa că nu va trebui să-ți faci griji pentru cheltuieli. Iar dacă ești digital nomad, trebuie să știi că Vilnius este una dintre cele mai prietenoase destinații pentru freelanceri. Comunitatea locală este uriașă și foarte unită!

city break ieftin in Vilnius Lituania

Extra tip: Participă la unul dintre tururile gratuite ale orașului, care încep din Centrul Vechi și te poartă pe o mulțime de străduțe și alei, alături de ghizi locali.

Rezervă-ți bilete de avion spre Vilnius aici.

2. Napoli, Italia

Dacă vrei să te bucuri de un city break ieftin și plin de răsfăț, îndreaptă-te spre Napoli. Chiar dacă este aproape de celebra și luxurianta Coastă Amalfitană, prețurile sunt suficient de mici pentru o escapadă de câteva zile. Mult mai mici decât alte orașe din nordul Italiei.

napoli italia

De asemenea, biletele de avion spre Napoli sunt întotdeauna ieftine, cu precădere în afara sezonului estival. Așadar, profită și pleacă într-o vacanță binemeritată!

Extra tip: Pentru a rămâne în buget, mănâncă pizza la trattoriile autentice și evită marile restaurante turistice. De asemenea, pentru o cafea și o gustare servite la bar nu vei cheltui mai mult de 2 €.

3. Cracovia, Polonia

Polonia este o altă țară care ar putea fi considerată o comoară ascunsă, printre alte destinații celebre ale Europei. Orașe precum Cracovia au un farmec aparte, o arhitectură impresionantă și o cultură locală fascinantă.

Cracovia este un oraș aproape la fel de ieftin ca Bucureștiul, așa că nu trebuie să-ți faci griji pentru cheltuielile de la destinație. De asemenea, tot orașul este un muzeu în aer liber, cu intrare la fel de liberă. Explorează cartierul Kazimierz, Rynek Glowny (Piața Centrală), dar și zona Castelului Wawel.

Poți opta pentru zbor către Cracovia sau poți ajunge în oraș cu trenul din Berlin, Praga, Budapesta sau Viena, în cazul în care găsești o combinație avantajoasă de bilete.

4. Berlin, Germania

Berlin este un alt oraș perfect pentru un city break ieftin într-un weekend prelungit. Acesta nu seamănă prea mult cu restul Germaniei și are un farmec aparte, mai ales dacă adori cafenelele hip, barurile excelente și viața de noapte.

Un city break în Berlin nu te va costa foarte mult, în comparație cu alte capitale europene, așa că rezervă-ți biletele de avion pe Vola.ro și pornește la drum!

berlin germania

Extra tip: În fiecare primă zi de duminică a fiecărei luni, intrarea la toate muzeele este gratuită pentru toată lumea. Trebuie doar să intri pe site-ul dedicat și să îți rezervi locurile.

5. Istanbul, Turcia

Dacă vrei să vizitezi un oraș inedit, în care nu te vei plictisi nicio secundă, dar pentru care bugetul nu trebuie să fie unul uriaș, alege acest oraș.

Istanbul este o destinație superbă, plină de viață și de culoare, iar prețurile sunt destul de mici în comparație cu alte orașe.

Zonele principale precum Taksim, Galata și Sultanahmet pot fi explorate pe jos, deci costurile de transport vor fi minime. Iar dacă ai nevoie de bilete pentru metrou sau autobuz, cumpără un Istanbul Card. Este cea mai avantajoasă variantă!

Poți rezerva biletele de avion spre Istanbul pe Vola.ro.

Acestea sunt câteva dintre destinațiile perfecte pentru un city break ieftin în Europa. Așadar, dacă nu le-ai bifat pe toate, este timpul să o faci. Noi suntem aici când te decizi unde vrei să mergi mai întâi!