Skip to content

Deși ți-am arătat cum îți poți rezerva o vacanță ieftină în Alpi, poate că ai fost deja acolo, ești curios să călătorești în altă zonă sau vrei să economisești și mai mult. În acest caz, ți-am pregătit încă un ghid cu informații utile, la timp pentru sezonul de schi și snowboard care e în plină desfășurare!

Nu numai Alpii și Dolomiții au pârtii fabuloase, chiar dacă poartă un renume în acest sens. Ai o mulțime de variante de destinații pentru schi și snowboard în Europa – trebuie doar să le cauți. Iar dacă nu ai timp, îți povestim noi în cele ce urmează.

Iată care sunt cele mai accesibile destinații pentru schi și snowboard din Europa!

Borovets, Bulgaria

La doar 70 de kilometri distanță de Aeroportul din Sofia, stațiunea Borovets se află în Munții Rila, cel mai înalt lanț muntos al Bulgariei. Așadar, vei găsi aproape mereu zăpadă bună pentru schi și snowboard și prețuri mult mai mici decât în alte părți ale Europei, atât pentru ski pass, cât și pentru închirierea de echipament și lecții.

Așadar, dacă vrei o vacanță la schi ieftină și rapidă sau în care să pui bazele abilităților tale pe pârtie, zboară spre Sofia și bucură-te de o săptămână plină de aventură pe pârtiile bulgărești. Ai 60 de kilometri de pârtii pe care le să testezi!

Extra tip: Tot în Bulgaria poți merge la schi și în Pamporovo sau Bansko, alte două stațiuni cu prețuri mici, aflate la o distanță mult mai mică de casă. De exemplu, Pamporovo se situează la 80 de kilometri distanță de Plovdiv, oraș deservit de aeroport.

Jasna, Slovacia

Jasna – sau pe numele complet, Jasna Nizke Tatry – este o stațiune de schi situată în Munții Tatra și, totodată, cea mai mare și cea mai celebră din Slovacia. Aici vei găsi peste 50 de kilometri de pârtii pentru toate nivelurile, precum și peisaje desprinse din povești. Dacă vrei să înveți să schiezi sau să te dai cu placa, este locul ideal.

jasna slovacia

Nu în ultimul rând, pe unele pârtii din complex se poate schia după lăsarea întunericului, iar apres-ski-urile din Jasna sunt frecventate des de DJi și artiști locali, așa că atmosfera poate deveni imediat ceva mai distractivă.

Vogel-Bohinj, Slovenia

Slovenia te duce cu gândul la acea priveliște celebră asupra Lacului Bled, însă știai că poți admira un asemenea view și pe timp de iarnă, de pe o pârtie? Parcul Național Triglav te așteaptă cu puțin peste 20 de kilometri de pârtii, potrivite pentru primele coborâri pe schiuri sau placă, dar și un parc special pentru snowboard.

Vogel-Bohinj nu este nici cea mai spectaculoasă, nici cea mai mare zonă pentru schi și snowboard, însă este o variantă accesibilă, pentru un buget redus, cu variante de cazare foarte bune, cum sunt hotelurile panoramice. În plus, Lacurile Bohinj și Bled, situate în apropiere, adaugă un bonus frumos excursiei!

Livigno, Italia

Deși stațiunile italiene de schi sunt, de regulă, considerate printre cele mai scumpe, există și variante pentru o vacanță ieftină pe pârtie. De exemplu, Livigno, o stațiune din Dolomiți, oferă 115 kilometri de pârtie și prețuri mai mici decât majoritatea punctelor de interes din aceeași zonă. Cazarea și mâncarea sunt accesibile, iar ca să ajungi în Livingo, poți zbura spre Milano la un preț bun.

Les Menuires, Franța

Nu te așteptai ca o destinație din Franța să se afle în topul cu destinații accesibile pentru schi și snowboard, nu-i așa? Mai mult, Les Menuires se află chiar în zona Les Trois Vallées (Cele trei văi), celebră în toată lumea pentru pârtiile sale excelente.

„Secretul” este că această stațiune nu este la fel de impresionantă ca vecinele sale, Meribel sau Courchevel. Nu arată la fel de bine, însă poți găsi cazare la preț mic și poți accesa cu ușurință cele mai frumoase pârtii din Alpii francezi.

Pentru a ajunge aici, poți zbura către Geneva sau Lyon.

Rezervă-ți următoarea vacanță la schi pe Vola.ro în perioada următoare și bucură-te de locuri noi. Poate chiar îți vei găsi noua destinație preferată pentru sporturi de iarnă!