Cehia: Restrictii de calatorie

Toate persoanele care se intorc in Romania din Cehia vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Pasagerii nu au voie sa intre in Cehia.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor cehi.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor cu permis de sedere ceh pentru sedere de peste 90 de zile sau pentru sedere permanenta.
– Aceasta nu se aplica pasagerilor cu viza ceha de lunga sedere (fara a include autocolante de viza cu un comentariu national D / VR / XX).
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor cu cardul european de asigurari sociale de sanatate eliberat de Cehia.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor cu pasapoarte diplomatice si de serviciu emise de Cehia.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care sunt minori mai mici de 18 ani, daca parintele lor este cetatean al Cehiei; si un parinte al unei minore mai mici de 18 ani, daca acest minor este cetatean al Cehiei.
– Acest lucru nu se aplica membrilor misiunii din Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice si membrilor posturilor consulare din Conventia de la Viena privind relatiile consulare acreditate in Cehia, si oficialilor organizatiilor internationale cu sediul in Cehia inregistrati la Ministerul Afacerilor Externe al Cehia, inclusiv membrii familiei lor.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care sunt cetateni ai unui alt stat membru al UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia sau Regatul Unit, care sunt sotii cetatenilor din Cehia si care prezinta un certificat de casatorie sau o copie a acestuia.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care sunt cetateni ai unui alt stat membru al UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elvetia sau Regatul Unit, cu confirmarea oficiala de catre o ambasada a statului lor de origine sau de catre o ambasada a Cehiei care confirma acceptarea unui zbor pentru scopul repatrierii in statul lor de origine si un transfer organizat sau intentia lor de a transfera din teritoriul Cehiei in statul de origine.

Strainii nu vor putea intra in tara pe durata starii de urgenta de 30 de zile declarata pe 12 martie.

Grupul aerian ceh Smartwings / Czech Airlines va suspenda luni toate zborurile catre si dinspre Republica Ceha, ca raspuns la restrictiile de calatorie ale guvernului menite sa combata raspandirea coronavirusului, a declarat compania aeriana vineri.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.