Skip to content
Actualizat in: 06/12/2021

Distribuie pe:

Dacă și tu te-ai întristat enorm la gândul că pandemia va afecta organizarea târgurilor de sărbători și anul acesta, te înțelegem foarte bine. Vrem să îți spunem, totuși, că unele dintre cele mai iubite evenimente ale iernii vor avea, totuși, loc în Europa.

Chiar dacă târgurile din Germania au fost anulate, iar Austria a intrat în lockdown complet, încă te poți bucura de magia sărbătorilor vizitând alte târguri minunate. Nu știm cum vei reuși să alegi doar unul, însă noi îți vom prezenta o parte din ele și îți vom ura succes!

Ce restricții se aplică la târgurile de Crăciun din Europa?

Înainte să-ți povestim despre fiecare destinație în parte, trebuie să precizăm că fiecare eveniment poate stabili propriile sale reguli. Așadar, îți recomandăm să verifici restricțiile locale înainte de plecare.

Unele târguri permit simpla plimbare printre standuri și căsuțe fără certificat verde, însă cu purtarea măștii de protecție și respectarea distanței sociale impuse. Alte târguri solicită certificatul de vaccinare sau trecere prin boală chiar de la intrare, oferind brățări de acces.

De asemenea, majoritatea târgurilor impun certificatul verde în zonele în care se servesc băuturi și mâncare, precum și în zonele de entertainment (patinoar, parcuri de distracții etc.).

Acestea fiind spuse, înainte să pleci în vacanță, verifică atent condițiile specifice ale târgului spre care vrei să călătorești.

Iată câteva destinații superbe, de vizitat pentru târguri de Crăciun în 2021!

Strasbourg, Franța

Strasbourg este, poate, cel mai „crăciunistic” oraș din Europa. Arhitectura sa minunată este decorată din abundență; oriunde te uiți, inclusiv pe fațadele clădirilor, vei vedea pinguini, Moși Crăciun, steluțe și podoabe sclipitoare.

În plus, târgul de Crăciun din Strasbourg este unul dintre cele mai vechi din Europa, așa că tradiția își spune cuvântul. În 2021, târgul are loc în perioada 26 noiembrie – 26 decembrie, când vei putea să te plimbi printre peste 300 de căsuțe și standuri pline de magie.

Nu ai nevoie de certificate verde, însă purtarea măștii și dezinfectarea frecventă a mâinilor sunt obligatorii în perimetrul târgului.

Rezervă bilete de avion spre Strasbourg sau folosește transportul public/o mașină închiriată din Stuttgart.

Budapesta, Ungaria

Când vine vorba despre târguri de Crăciun, Budapesta a primit de multe ori titlul de cel mai frumos târg pentru evenimentul organizat lângă Basilica Sf. Ștefan. Acesta are loc anul acesta, în perioada 19 noiembrie - 2 ianuarie, după ce în 2020 a fost închis din pauza pandemiei.

Organizatorii promit să se întoarcă în forță, cu o mulțime de standuri ale producătorilor locali, un patinoar și un brad uriaș împodobit, un program muzical variat și un show de lumini pe fațada Basilicii.

târguri de Crăciun 2021 Budapesta Ungaria

Pe lângă acest târg, vor mai fi deschise încă două în oraș - târgul din Piața Vörösmarty (în aceeași perioadă) și târgul Advent Obudan (de pe 26 noiembrie până în Ajun).

Rezervă zboruri spre Budapesta pe Vola.ro.

Copenhaga, Danemarca

Pe timp de iarnă, Parcul Tivoli din Copenhaga se transformă în cel mai frumos și festiv spațiu pe care ți-l poți imagina. În perioada 19 noiembrie - 2 ianuarie te poți bucura de atmosfera hygge, poți mânca delicioasele castane coapte, poți bea un glogg tradițional și poți face o plimbare în roata pe care nu ai cum să o ratezi!

Pentru târgul din Tivoli nu este necesar cartificatul verde, însă este recomandată purtarea măștii și respectarea normelor de siguranță.

P.S.: Există un târg separat și în zona portului Nyhavn, deschis în aceeași perioadă.

 Rezervă-ți aici biletele de avion spre Copenhaga.

Basel, Elveția

Târgul de Crăciun de la Basel are loc între 25 noiembrie și 23 decembrie, iar accesul este posibil pe baza certificatului verde și al actului de identitate, pentru persoanele peste 16 ani. 

Evenimentul are loc în două piețe superbe din Basel, Münsterplatz și Barfüsserplatz, iar căsuțele de lemn cu magazine ale artizanilor locali te vor încânta, fără îndoială. În plus, ele vor fi poziționate într-un cadru superb, în care vei putea admira arhitectura perfectă a orașului.

Iar dacă adori sporturile de iarnă, poți profita de locație și poți prelungi vacanța pentru a da o tură pe pârtiile elvețiene!

Bruges, Belgia

Bruges este un orășel minunat, frumos în orice anotimp. Totuși, piațeta lui principală, înconjurată de case din turtă dulce, nu poate fi mai potrivită de atât pentru un târg de Crăciun perfect. Evenimentul se numește Winter Glow și are loc între 26 noiembrie și 9 ianuarie.

târguri de Crăciun 2021

Te vei putea plimba pe străduțele pline cu decorațiuni sclipitoare, vei putea încerca patinoarul, apoi vei putea lua o pauză la winter bar, pentru a te răsfăța cu o ciocolată caldă (doar belgienii sunt specialiști la acest capitol) sau un vin fiert.

Praga, Cehia

Praga este o capitală europeană care te va surprinde, cu siguranță. Fie că ai mai vizitat-o sau nu, aceasta este superbă în perioada sărbătorilor de iarnă, iar târgul de Crăciun va avea loc în 2021, începând cu 27 noiembrie. Evenimentul se va încheia pe 6 ianuarie 2022.

Atmosfera festivă va fi prezentă în tot orașul, cu accent pe piața Old Town Square și Piața Wenceslas. Pentru a putea participa la târgul de Crăciun, trebuie să prezinți certificatul verde (dovada vaccinării cu ambele doze).

Atenție!

Chiar dacă Austria este una dintre cele mai cunoscute destinații pentru târguri de Crăciun, autoritățile au anunțat că aceasta va intra în lockdown complet. Așadar, accesul turiștilor va fi restricționat până pe data de 13 decembrie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade.

De asemenea, și Germania a anulat târgurile de Crăciun, chiar și pe cele mai faimoase, precum târgul de la Dresden, Munchen sau Berlin.

În cele din urmă, Vola.ro îți recomandă ca, înainte de a-ți rezerva vacanța, să te asiguri că verifici condițiile de călătorie valabile la destinația aleasă, în perioada dorită.

Pentru a diminua complicațiile și pentru a primi imediat banii înapoi în eventualitatea anulării unei călătorii, optează pentru Vola Fast Refund, noul serviciu pe care ți-l punem la dispoziție atunci când rezervi biletele de avion și nu numai.