Skip to content

Te gândești de mult timp la o vacanță în Japonia și, în sfârșit, a venit momentul să o organizezi? Perfect! Entuziasmul este mare, poate chiar direct proporțional cu nenumăratele locuri de văzut în Japonia.

Dacă nu știi cu ce să începi, ce să vizitezi în Japonia mai întâi și ce să pui pe listă pentru data viitoare, te ajutăm noi cu un top al celor mai frumoase locuri.

Ai nevoie de viză pentru Japonia?

Pe scurt, dacă vei sta mai puțin de 90 de zile, nu. Dar, înainte să pleci în Japonia, MAE este site-ul pe care trebuie să-l verifici pentru informații oficiale și condiții de călătorie în Japonia, actualizate.

Totodată, citește articolul nostru despre vacanța în Japonia, unde am inclus toate detaliile logistice pe care vrei să le știi, de la când să vizitezi Japonia și cum ajungi acolo, până la activități deosebite pe care le poți face la destinație pentru relaxare completă. Însă, dacă nu mergi doar pentru relaxare, ci mai degrabă vrei să descoperi cultura japoneză, citește mai departe acest articol.

Ce să vizitezi în Japonia – Obiective turistice, orașe și locuri de neratat

1. Tokyo

Nicio excursie în Japonia nu poate fi completă fără a vizita capitala. De fapt, dacă ai doar puțin timp la dispoziție, îți recomandăm să-ți rezervi bilete de avion spre Tokyo și să-l petreci aici. Metropola are câte puțin din tot – temple impresionante, precum templul budist Sensoji, dar și cartiere iconice marcate de sigle luminoase, neoane și străzi pline de energie și farmec. Nu rata Shibuya, posibil cea mai aglomerată intersecție din Japonia – energia sa este uimitoare!

Tokyo Japonia

Tot din Tokyo poți organiza excursii în alte părți ale Japoniei, pentru a vizita temple sau locuri iconice, pline de istorie și însemnătate. Muntele Fuji, Lacul Kawaguchi (de unde se vede perfect Fuji) și Hakone sunt excursii de o zi care merită, cu siguranță.

2. Kyoto

Se scrie cu aceleași litere, dar are un farmec diferit de Tokyo. Kyoto a fost și el oraș capitală pentru Japonia, iar acum este considerat una dintre destinațiile de neratat pentru a vizita temple japoneze – peste o mie la număr.

Dintre ele, Fushimi-Inari este cel mai cunoscut; este dedicat zeului orezului și se află în partea de sud a orașului, plină de natură și arhitectură de admirat ore întregi.

Dacă ajungi în Kyoto, nu rata nici pădurea de bambus Arashiyama – plimbă-te în timpul dimineții, pentru a evita aglomerația și pentru a admira în liniște arborii inediți.

3. Muntele Fuji

Dacă organizezi o vacanță în Japonia în 2024, trebuie neapărat să vezi priveliștea Muntelui Fuji, o imagine celebră peste tot în lume, care are și mai mult farmec văzută live. Sunt multe locuri în care poți merge pentru o panoramă perfectă. Uneori, vârful se vede chiar și din Tokyo, din locuri înalte precum Mori Tower.

Dar, dacă vrei să mergi la sigur, Lacul Kawaguchi este locul ideal. Poți admira Muntele Fuji de peste tot din jurul lacului. O idee la fel de bună este și Lacul Saiko, și el parte din cele 5 lacuri ale Fuji. Iar pentru acea poză perfectă, care include 3 elemente iconice japoneze – cireșul, templul și Muntele fuji – vizitează Akakurayama Sengen Park.

Muntele Fuji Japonia

4. Osaka

Dacă ești gurmand și călătorești pentru a descoperi gastronomiile lumii, Osaka este o destinație cheie în vacanța ta în Japonia. Ea poartă numele de „Bucătăria Japoniei”, iar motivele sunt bine întemeiate.

Nu rata specialitățile locale, precum takoyaki – un fel de gogoși umplute cu caracatiță și ghimbir – sau okonomiyaki – pancakes cu fructe de mare, carne și tot felul de legume, pe care în unele restaurante le poți prepara chiar singur, pe o plită încinsă.

Pe acestea și alte specialități le vei găsi în special în zona Dotonbori, foarte animată și diversă, dar și în Shinsekai, un cartier clasic, ca pe vremuri.

Totodată, Osaka este un oraș viu, cu o energie aparte, așa că nu te vei plictisi nicio secundă. Aici se află Studiourile Universal, un acvariu impresionant, un castel și nenumărate străzi pline de viață, unde poți face shopping pentru acasă.

5. Nara

Dacă ai mai mult timp de explorat Japonia, o excursie în Nara este binevenită. Este un loc bogat în istorie – prima capitală reală a Japoniei și locul în care se află nu mai puțin de opt obiective turistice japoneze ce fac parte din Patrimoniul UNESCO.

Așa cum bănuiești, printre ele se află templele budiste spectaculoase, Palatul Nara, dar și cea mai mare statuie de bronz a lui Buddha din întreaga lume.

În inima orașului vei găsi un parc minunat, unde te vei întâlni, probabil, și cu căprioarele locale. Tot în parc se află și temple superbe, ca Todaiji – locul în care vei găsi statuia lui Buddha, Kasuga – unul dintre cele mai vechie temple Shinto cu mii de candelabre și Kofukuji – un templu iconic, cu o pagoda de cinci etaje.

6. Hiroshima

Deși poartă o încărcătură istorică grea, Hiroshima se numără printre cele mai populare obiective turistice din Japonia. Așadar, dacă ești pasionat de istorie, o vizită aici trebuie neapărat să se găsească pe lista ta.

Aici încă poți vedea Domul Genbaku sau Memorialul Păcii – singura structură care a rezistat bombei atomice din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, poți vizita parcul memorial și poți afla povești reale și informații noi, într-un loc emblematic pentru istoria mondială.

7. Hakone

Dacă vrei să ieși puțin din mediul urban și te întrebi ce să faci în Japonia rurală, Hakone poate fi o idee foarte bună. Este o destinație populară atât printre călători, cât și printre japonezi. Cu izvoare termale, muzee în aer liber, Castelul Odawara, o grădină botanică și Lacul Ashinoko, de unde poți admira Muntele Fuji, n-ai cum să nu te bucuri de această regiune minunată.

Așadar, cu ce începi? Noi te sfătuim să cumperi biletele de avion către Japonia, ca apoi să explorezi ce te atrage cel mai mult din lista de mai sus.

Dacă înainte te întrebai de ce să vizitezi Japonia, acum, cel mai probabil, de-abia aștepți să faci cunoștință cu ea. O vacanță în Japonia în 2024 este o idee excelentă, așa că apucă-te de planificare. Noi suntem aici pentru orice întrebare!