Skip to content

Deși este cunoscut drept un oraș de legătură excelent, Bruxelles nu reprezintă doar un punct bun din care să călătorești în întreaga Europă.

Capitala Belgiei are nenumărate atracții mai mult sau mai puțin turistice, pe care le poți descoperi într-un city break rapid, dinamic, distractiv și, nu în ultimul rând, foarte avantajos.

Cum ajungi în Bruxelles?

Înainte de orice, trebuie să te anunțăm că biletele de avion spre Bruxelles sunt extrem de ieftine cam în orice perioadă a anului.

Poți zbura direct mulțumită companiei low cost Ryanair, care oferă rute cu plecare din București, Sibiu, Suceava.

Iar dacă locuiești în Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Suceava sau Timișoara, ai zboruri directe și low cost spre Bruxelles operate de Wizz Air.

Ca de obicei, găsești toate variantele de zboruri pe Vola.ro!

Ce să vizitezi în Bruxelles?

1. Absoarbe energia locului în Grande Place

Orice city break în Bruxelles, dar chiar și o vizită foarte scurtă, trebuie să înceapă din acest loc – probabil și cel mai celebru în rândul călătorilor.

Grande Place este exact ceea ce sugerează denumirea: o piață imensă, cu o arhitectură fabuloasă, pe care nu te vei mai sătura să o admiri și să o pozezi din toate unghiurile. În cadrul Pieței vei găsi Primăria și Muzeul Orașului, pe care le poți vizita dacă dorești.

De aici, te poți aventura pe străduțele din jur, descoperind zeci de alte locuri interesante.

2. Vizitează Muzeul Ciocolatei (și ia neapărat și o mostră!)

Belgienii sunt recunoscuți în toată lumea pentru ciocolata lor de cea mai înaltă calitate. Fie că o guști sub formă de praline, de ciocolată caldă sau de tabletă cu diferite toppinguri, ciocolata belgiană îți va rămâne în suflet pentru totdeauna.

Iar dacă vrei să aprofundezi și să ai parte de o experiență inedită, vizitează și muzeul dedicat special ciocolatei – Choco Story.

Acolo vei putea afla mai multe informații despre istoria, cultura și fabricarea ciocolatei – de la cultivarea boabelor de cacao până la turnarea în formă de pralină. Iar dacă nimerești ora potrivită, vei putea asista și la o demonstrație!

3. Fă shopping sau doar admiră Galeriile Regale Saint Hubert

Nu îți recomandăm acest loc doar pentru magazinele cu vitrine irezistibile (deși acestea pot fi un motiv suficient de bun), ci și pentru arhitectura minunată a galeriilor cu tavan din sticlă.

ce sa vizitezi in bruxelles galerii

Inaugurarea acestui loc a fost făcută în 1847, cu scopul de a repopula un fost cartier sărac al orașului. Astăzi, arcadele superbe acoperă zeci de magazine și ciocolaterii.

4. Găsește-l pe faimosul Manneken Pis (și pe prietena lui)

Celebra statuie a băiețelului dezbrăcat naște reacții contradictorii – unii turiști sunt amuzați, alții spun că aveau așteptări mai mari (la propriu, căci statuia este foarte mică și o poți rata foarte ușor).

Noi îți oferim două ponturi. În primul rând, găsește-l pe băiețel în preajma sărbătorilor naționale, când este îmbrăcat sau costumat tematic. În al doilea rând, pleacă și în căutarea prietenei lui, o statuie a unei fetițe care... întreprinde aceeași acțiune. O cheamă Jeanneke Pis și o găsești lângă berăria Delirium (pe care ți-o recomandăm, de asemenea!).

5. Explorează Mini Europa și vezi Atomium

Cu siguranță, dacă vei căuta online imagini cu Bruxelles, vei găsi poze cu Atomium, o clădire cel puțin interesantă, formată din 9 sfere de metal. În interiorul său se află diferite expoziții ce pot fi vizitate, iar cea mai înaltă sferă găzduiește un restaurant panoramic.

mini europa bruxelles belgia

Imediat lângă Atomium vei găsi și Mini Europa, un muzeu cu peste 300 de machete ale obiectivelor faimoase de pe întregul continent. Acestea sunt suficient de mici pentru a le putea vizita pe toate într-o plimbare de două ore, dar suficient de mari încât să te fascineze și să îți creeze senzația celor reale. Așadar, vei putea face o vizită rapidă unor atracții celebre din orașe precum Londra, Paris, Berlin și multe altele.

6. Savurează o porție de gofre

Poate că magazinele cu gofre nu sunt obiective turistice și nu se încadrează perfect în lista cu ce să vizitezi în Bruxelles, însă trebuie neapărat să le includem aici.

waffles buxelles belgia

Orașul este plin de astfel de magazine, cu waffles proaspete, acoperite cu tot felul de toppinguri; de la fructe de sezon la ciocolată, de la zahăr pudră la frișcă. Ar fi păcat să nu le încerci!

7. Vizitează Muzeul Benzilor Desenate

Bineînțeles că Bruxelles este plin de muzee, catedrale și clădiri impunătoare pe care le poți admira cât e ziua de lungă. Totuși, noi îți propunem să încerci ceva mai puțin turistic de această dată și să vizitezi un centru dedicat artei benzilor desenate belgiene.

Acestea sunt extrem de apreciate și chiar pe poți găsi prin anumite zone ale orașului, sub formă de muraluri imense pictate pe clădiri. Explorează-le pe îndelete!