Skip to content
Actualizat in: 29/12/2023

Distribuie pe:

De cele mai multe ori, destinațiile uimitoare sunt mai aproape decât credem. Nu trebuie să străbați neapărat mări și țări pentru a găsi locuri fascinante. Uneori, e de-ajuns să te urci în avion și să zbori mai puțin de o oră.

Un astfel de loc este și Cluj-Napoca. Da, de această dată nu îți prezentăm nicio destinație exotică, ci una locală și mai mult decât accesibilă.

Poate că ți-ai cumpărat bilete de avion spre Cluj-Napoca în scop de serviciu, iar acum stai în camera de hotel și te întrebi ce poți să faci în timpul liber rămas. Sau poate că vrei să descoperi mai mult din România, iar Clujul pare o idee bună (chiar este!).

Oricare ar fi cazul, mai jos îți oferim 7 motive pentru care să-ți rezervi un zbor către Cluj-Napoca!

1. Fă cunoștință cu orașul în Parcul Cetățuia

Clujul este un oraș destul de mare – se află în top 5 orașe ale României, după mărime și număr de locuitori. De aceea, explorarea poate fi intimidantă, la început.

Așadar, dacă vrei să-ți faci o imagine generală și să simți pulsul locului din prima zi, îndreaptă-te spre Parcul Cetățuia și caută punctul de belvedere. Priveliștea asupra întregului oraș este superbă!

2. Plimbă-te prin Grădina Botanică Alexandru Borza

Grădina botanică din Cluj-Napoca este una dintre cele mai apreciate atracții ale orașului. Atât turiștii, cât și localnicii adoră acest loc! Aflată chiar în centru, nu ai cum să o ratezi.

gradina botanica cluj napoca

În grădină vei găsi floră autentică specifică tuturor colțurilor lumii – de la deșerturi africane la Munții Himalaya, de la Japonia la zona mediteraneană.

3. Vizitează Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Parcul „Romulus Vuia”

Dacă ai chef să vizitezi și câteva muzee, începe cu acestea. Muzeul Etnografic este cel mai vechi muzeu de acest fel din România și conține sute de mii de artefacte care spun povestea populației transilvănene.

Parcul „Romulus Vuia” este primul muzeu în aer liber din țară, care imită excelent un sat real, prin care te poți plimba în voie, descoperind o bucățică de istorie la fiecare pas.

4. Bucură-te de experiențe culinare moderne

Dacă ți-e dor de localurile hip de prin Europa, Clujul îți va stinge dorul, măcar parțial. Poți savura un mic dejun sau un brunch perfect la Eggcetera, apoi poți mânca un prânz vegetarian sau vegan delicios la Samsara.

5. Admiră Piața Unirii și vizitează Catedrala Sf. Mihail

Dacă ți-ai rezervat bilete de avion spre Cluj-Napoca, nu rata o vizită a Catedralei Romano-Catolice Sfântul Mihail, construită în stil gotic. Aceasta se află chiar în Piața Unirii, epicentrul Clujului și un loc în care ar fi păcat să nu bei o cafea și să privești trecătorii.

catedrala cluj napoca

6. Vezi casa în care s-a născut Matia Corvin

Această casă este, de fapt, un palat, palat în care s-a născut regele maghiar Matia Corvin, în anul 1443. Este unul dintre monumentele importante ale orașului. Admiră-i arhitectura din exterior, căci momentan clădirea nu este deschisă pentru public, ci este folosită de Universitatea de Arte și Design.

7. Aventurează-te în Pădurea Hoia-Baciu

La doar jumătate de oră față de centrul Clujului, se află un loc celebru în toată lumea. Un fel de Triunghiul Bermudelor autohton!

Pădurea Hoia-Baciu a fost explorată de mii de turiști curioși să-i afle misterele și să-i simtă aerul mistic pe propria piele. Se spune că locul are o energie aparte, iar fenomenele inexplicabile sunt la ele acasă. Aventurează-te pe propria răspundere! ;)

Cum ajungi în Cluj-Napoca?

Dacă te-am convins să vizitezi orașul, acum probabil că te întrebi cum poți ajunge cel mai rapid la destinație. Ei, bine, există o mulțime de zboruri spre Cluj-Napoca, mai ales din București – Tarom și HiSky operează rute directe, cu durata de 55 de minute.

Iar dacă vrei să citești mai multe despre Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, ți-am pregătit un articol special pe blog.