Skip to content

Se apropie Crăciunul și deja ai reușit să alegi câteva cadouri potrivite pentru familie și colegi. Totuși, mai ai câteva idei de găsit, pentru acei prieteni care călătoresc non-stop. De fapt, nici nu știi când le vei putea dărui cadourile, pentru că sunt plecați într-o călătorie chiar și când citești acest articol.

Dacă nu-ți vine nicio idee bună în minte, te ajutăm noi. Inspiră-te din cele de mai jos – toate sunt ideale pentru pasionații de călătorii.

Iată top 10 idei de cadouri de Crăciun pentru călători, care îi vor surprinde plăcut pe toți pasionații de travel din viața ta!

1. Un voucher cadou pentru bilete de avion

Dacă vrei să mergi la sigur, nimic nu este mai potrivit decât un voucher ce poate fi cheltuit pe bilete de avion spre orice destinație. Dacă vrei să te ajutăm, suntem aici!

Compania low cost Ryan Air oferă posibilitatea de a cumpăra vouchere cadou tematice, începând de la 25€. Un voucher poate fi utilizat pentru mai multe zboruri, până la epuizarea sumei.

De asemenea, și Wizz Air oferă tichete cadou personalizabile, în valoare de 25€ sau 50€.

2. O experiență

Călătorii adoră experiențele și le preferă oricând în locul oricărui alt cadou.

Așadar, dacă știi că prietenul tău pleacă în curând într-o altă aventură, caută online și rezervă o experiență de călătorie unică pentru el, la destinația pe care deja a ales-o. Se va bucura enorm!

3. Un organizator pentru bagaje

Fie că destinatarul cadoului este un călător începător și entuziasmat sau un adevărat guru al vacanțelor planificate eficient, un asemenea cadou se va dovedi mereu a fi extrem de util și de apreciat.

cadouri de Crăciun pentru călători organizator bagaje

Dăruiește cutii sau alte recipiente modulare, care se pot adapta în orice troller sau rucsac și care îl vor ajuta pe prietenul tău să împacheteze tot ce are nevoie, de fiecare data. Iar când va purta acea cămașă neșifonată datorită organizatorului, se va gândi la tine. Poate chiar vei primi și un suvenir când se întoarce din vacanță!

4. O borsetă practică

Rămânem în zona de bagaje și îți recomandăm să pui pe lista de cadouri de Crăciun pentru călători și o borsetă practică, ușor de accesat și de securizat.

Va deveni piesa esențială în orice călătorie și locul perfect pentru păstrat cele mai importante lucruri: actele de identitate, banii, cardurile, aprecierea pentru un prieten atât de bun care face cadouri frumoase și utile…

5. O etichetă de identificare pentru bagaj

Etichetele sau tag-urile pentru bagaje sunt extrem de utile și ele, mai ales atunci când trollerul sau geanta ajunge în cala avionului, dar nu numai.

O etichetă cu numele și datele de contact ale călătorului poate rezolva cu ușurință o situație neplăcută, precum pierderea bagajului. În plus, poți găsi niște tag-uri foarte drăguțe, potrivite pentru fiecare prieten.

6. O eșarfă cu buzunare ascunse

Dacă ai prieteni care călătoresc singuri sau cărora le place să se aventureze în cele mai interesante destinații, o eșarfă sau un fular cu buzunare ascunse și securizate poate fi o idee excelentă.

7. Un aparat foto instant

Amintirile din vacanțe sunt de neprețuit, mai ales pentru cei care trăiesc la maximum fiecare călătorie. Pentru a-i ajuta să surprindă cât mai bine momentele speciale, dăruiește-le un aparat foto instant, precum un Polaroid sau un Instax. Va fi o surpriză foarte plăcută!

cadouri pentru călători aparat foto instant

8. O hartă răzuibilă

Rămânem în zona de păstrare a amintirilor din călătorii și îți sugerăm unul dintre acele cadouri de Crăciun pentru călători cu care nu poți da greș.

Chiar dacă nu recunoaște, fiecare călător are o satisfacție imensă de a răzui încă o destinație descoperită și „cucerită” pe harta lumii.

cadouri de Crăciun pentru călători hartă răzuibilă

9. O baterie externă

În cazul în care călătorul tău preferat este o persoană pragmatică, ce adoră cadourile practice, o baterie externă cu putere mare va fi un dar excelent.

O va putea lua cu el peste tot, pentru a nu rămâne niciodată în situația neplăcută de a nu putea imortaliza un loc pe care tocmai l-a descoperit.

10. O carte ca o călătorie

Când persoana care urmează să primească o carte cadou din partea ta are o pasiune puternică, ești tentat să îi dăruiești o carte tematică, exact despre domeniul respectiv. În acest caz, un atlas, un ghid sau o carte cu destinații de bifat într-o viață.

Ieși puțin din zona clasică și dăruiește o carte a cărei acțiune se petrece într-un loc frumos, iar autorul descrie cu lux de amănunte regiunea respectivă. Va fi o delectare pentru orice călător, fie că a vizitat deja sau nu locul respectiv.