Skip to content

„De la călători pentru călători” este o serie Vola.ro lansată special pentru tine, pasionatul de călătorii care își caută inspirația peste tot. Prin această serie ne dorim să îți împărtășim experiențe reale ale unor călători care și-au documentat vacanța pe scurt. Vei descoperi aventura acestora așa cum au trăit-o ei la destinație.

Oana Ghervan a mers de curând în Brazilia și ne oferă câteva informații utile, sfaturi și recomandări care te vor inspira și te vor ajuta să ai o vacanță reușită.

Bilete de avion spre Brazilia 

Biletele de avion către Sao Paulo au fost cu plecare din Milano Malpensa. Cea mai ieftină variantă la vremea aceea a fost compania aeriană Air France (am fost surprinși pozitiv de condițiile de zbor ținând cont că am zburat și cu companii de 5*). Preț-360€/ persoană. Am plecat din Suceava, iar prețul biletului de avion Suceava-Milano a costat 40€/persoană, cu bagaj suplimentar.

"De ceva vreme mă tot mâncau tălpile să zbor spre Brazilia! Dar parcă nu se așezau stelele. Până într-o zi când…găsit ofertă, luat bilete, eu happy! 🎉

Am început sa creionez traseul ce inițial arată așa: Sao Paulo➡️Foz do Iguacu (posibil o intrare scurtă și în Paraguay)➡️Rio de Janeiro ➡️Sao Paulo➡️Acasă

Însă, până m-am frăsuit eu să caut cazările perfecte și în buget, s-a anunțat mutarea datei Carnavalului și….Buuum!!! prețurile la cazările din Rio au explodat. Așa că modificăm itinerariu. Sao Paulo➡️Rio de Janeiro ➡️Sao Paulo➡️Foz do Iguacu ➡️Sao Paulo➡️Acasă

Acum să împărtășesc câteva opinii despre siguranță și experiențe de călătorie.

✅Sao Paulo

2-3 zile sunt mai mult decât suficiente

Transport

Ca mijloc de transport am folosit metroul. Totul super Ok dacă ai grijă la buzunare (ca peste tot).

Musai să aveți bani Cash! Nu se poate plăti cu cardul, însă sunt case de bilete în toate stațiile.

Cazare

Cazările au fost super Ok, cu mic dejun bogat și tot ce-ți trebuie în cameră. Însă, în zone sigure pentru călători (găsiți pe Booking un astfel de filtru). Prima cazare a fost într-o zonă Ok dar care parca nu-ți permitea să ieși pe străzi noaptea așa ca …Cum apunea soarele eram în cameră. Oricum rupți de picioare 😉.

Următoarea a fost la Ibis Sao Paulo Paulista pe renumitul Bulevard Paulista. Aici viață… Poți sta liniștit până târziu la o plimbare și o terasă. Este foarte populat și foarte multă poliție. Deci, alege bine zona de cazare.

Sa trecem la...

Rio de Janeiro

Cu mâna pe inimă vă spun ca este cel mai FRUMOS oraș pe care l-am văzut vreodată. Chiar sunt curioasă ce oraș îl va devansa….

Transport

Din Sao Paulo am călătorit cu Flex bus, timp de aproximativ 6 ore. Foarte Ok raport calitate-preț.

In Rio faza cu transportul e mai ciudată. Cumperi o cartelă unică (Rio Card) ce poate fi folosită pe toate mijloacele de transport, însă paradoxal nu poate fi încărcată la automatele din toate stațiile. La fel și aici, banii Cash în bancnote mici te salvează, majoritatea automatelor nu dau rest.

Dar sincer…chiar nu merită să-ți bați capul. Uber-ul e foarte ieftin și safe! O cursă ne costa exact cât biletele de metro (3 persoane). Setați în aplicația Uber plata CASH, noi inițial am setat cu cardul și abia dupa 3-4 anulări din partea șoferilor prindeam o mașină. După ce am trecut pe cash…nici măcare o anulare. 😁

Cazare

Dacă te cazezi pe Copacabana, Ipanema sau Leblon ai libertatea de a face plimbări seara și e foarte animată zona. Dacă te îndepărtezi înspre alte stațiuni, se cam aplică regula, beter save then sorry, ieșiți seara doar în locuri populate!

Intrarea la obiective am făcut-o undeva la ora prânzulul când se merge la masă 😉. Mai puțini oameni și mai multă libertate să te bucuri de atracții. Toate sunt absolut MINUNATE!!!

Cascada Iguacu e o minune! Merită din plin acestă destinație dar nu mai mult de 2 -3 zile, 3 zile îmi pare plictisitor. Dar e părerea mea…

Transport

Cum prețurile biletelor de avion au luat-o razna (mai scump decât cel de venire în Brazilia), am ales varianta de sleeper bus. La capitolul asta ating nivelul superlativ. Deși drumul e unul lung de 16 ore și te strânge în spate ideea că te vei afla într-un bus pentru atâta timp, lucrurile nu stau deloc așa.

Am călătorit cu o companie pe care o recomand din tot sufletul: BRASIL SUL.

❗️Atenție la tipul de scaun . Noi am achiziționat “leito”, se transforma într-un fel de pat. Prețul biletului a fost echivalentul a 450 lei/pers/dus-întors. Este și o variantă mai scumpă, adică dublă ca preț dar nu cu o mare diferență. Achiziționarea biletelor se poate face din gară sau de pe site.

Se vorbește pe grupuri de compania PLUMA, daaar practică prețuri muuult mai mari și sincer nu se ridică peste Brasil Sul!

La cascada se ajunge cu autobuzul local 120 ce costa 4,3BR=4 RON și te lasă exact în fața intrării. De acolo ești preluat de un bus ce te duce cât mai aproape de cascade. Bus-ul intră în prețul biletului de intrare.

Cu uber-ul cam greu în acestă zona😑, iar taxiul cere destul de mult, profită.

Cazare

Am stat la un hotel super Ok în centrul orășelului Foz do Iguacu, orășel super safe. Liniștit te plimbi pe străduțe seara. În pofida faptului ca este un oraș de graniță cu Paraguay, este sigur și liniștit.

Pentru câteva ore puteți trece în Paraguay. Este un autobuz ce face această rută, însă noi am luat o mașină.

Distanță până la graniță este de 20 km, dar mare grijă la ștampilele de ieșire și intrare. Trebuie luate vizele!
Ciudad de Este, Paraguay este un oraș foarte comercial cu puține de oferit. Deși, dacă te îndepărtezi de centrele comerciale oamenii sunt tare calzi.

Cam atât am avut să vă povestesc. Sper să vă fie de ajutor!

PS: nu se vorbește engleză, puțină spaniolă și cam atât. Am folosit degetele la greu😂😂😂.

Atenție dacă arați numărul pe degete NU iau în calcul degetul mare.

Mâncarea, mâncarea ne-a deprimat. Noi suntem cu papa bun și gustos din care nu lipsesc legumele. Aici am suferit grav.

 

Aaaa…am uitat! Este singura destinație din care nu ne întoarcem cu condimente."

Dacă vrei să afli mai multe detalii sau vrei să îi mulțumești Oanei pentru că a împărtășit această experiență cu tine, dragă cititorule, o găsești la următorul cont de Facebook: Ghervan Oana-Emilia.