Australia: Restrictii de calatorie

Toate persoanele care se intorc in Romania din Australia vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice. Zborurile sunt suspendate.

1. Pasagerii nu au voie sa tranziteze sau sa intre in Australia.

– Acest lucru nu se aplica cetatenilor din Australia.
– Acest lucru nu se aplica membrilor familiei imediate a cetatenilor Australiei.
– Acest lucru nu se aplica rezidentilor permanenti din Australia si membrilor familiei lor imediate.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor din Noua Zeelanda, cu domiciliul in Australia.
– Acest lucru nu se aplica echipajului aerian.
– Acest lucru nu se aplica diplomatilor acreditati in Australia si care locuiesc in prezent in Australia si membrilor familiei lor imediate.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor din Fiji, Kiribati, Insula Marshall, Micronezia (statele federative), Nauru, Noua Zeelanda, Niue, Palau, Papua Noua Guinee, Samoa (americana), Solomon Island, Tonga, Tuvalu si Vanuatu cand tranziteaza Australia, in drum spre tara de origine.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care locuiesc in insula Cook, Polinezia Franceza sau Noua Caledonie atunci cand tranziteaza Australia, in drum spre tara de origine.

2. Toti pasagerii trebuie sa se auto-izoleze pentru o perioada de 14 zile la prima lor locatie de sosire in Australia. Daca durata sederii lor este mai mica de 14 zile, ei trebuie sa se auto-izoleze pe intreaga durata a sederii.
Acest lucru nu se aplica echipajului aerian cu echipament individual de protectie adecvat.

3. Membrii echipajului companiei aeriene, care sunt cetateni sau rezidenti ai Australiei trebuie sa se autoizoleze la locul de resedinta (sau la hotel) intre zboruri sau timp de 14 zile, oricare dintre perioade este mai scurta.
Membrii echipajului companiei aeriene care nu sunt cetateni sau rezidenti ai Australiei trebuie sa se autoizoleze la hotelul lor imediat dupa sosire, pana la urmatorul zbor.

4. Toti pasagerii vor primi un card de pasageri de intrare (IPC) si o declaratie de izolare. Acestia sunt supusi unui control de sanatate la sosire.

5. Pentru zborurile charter de repatriere, companiile aeriene sunt sfatuite sa contacteze Forta de Frontiera Australiana (ABF) la OPBANDORA.Repatriation@abf.gov.au cat mai devreme in procesul de planificare.

Companiile aeriene nu ar trebui sa confirme sau sa planifice zboruri inainte de a discuta despre aranjamente cu echipa de repatriere ABF.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).