Skip to content

Aeroportul Internațional Transilvania (TGM) se află la 14 kilometri distanță de centrul orașului Târgu Mureș, exact la nodul rutier dintre ieșirea autostrăzii A3 din Ungheni și Drumul European E60 (DN15).

Acesta poate deservi atât județul Mureș, cât și Harghita, Covasna, Alba, Bistrița, Brașov, Cluj, Suceava și Sibiu.

 

 

Dacă ești în căutare de bilete de avion cu plecare din Târgu Mureș, click aici și rezervă-ți zborul!

 

Aeroportul Internațional Transilvania – Plecări

Vezi toate zborurile cu plecare din Aeroportul TGM mai jos:

Aeroportul Internațional Transilvania – Sosiri

Vezi toate zborurile cu sosire pe Aeroportul TGM mai jos:

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Transilvania (TGM):

Vidrasău, Șos. Târgu-Mureș – Luduș km 14.5, județul Mureș

Vizualizează pe Google Maps

Tren

Pentru a ajunge din Târgu Mureș cât mai aproape de aeroport, poți lua trenul până în localitatea Vidrasău. Călătoria durează 40 de minute și costă 3,90 lei.

Taxi

Poți ajunge din oraș la aeroport sau viceversa cu un taxi, apelând la unul dintre numerele afișate pe site-ul oficial al aeroportului.

Transfer privat

Dacă nu vrei să iei un taxi, poți apela la un serviciu de transfer privat cu microbus din Târgu Mureș la aeroport și invers. O cursă costă 30 lei pe sens. Pentru mai multe detalii, click aici.

Parcare

Parcarea aeroportului are 180 de locuri disponibile pentru călători și însoțitorii lor. Primele zece minute de staționare sunt gratuite.

Apoi, tarifele sunt următoarele: 3 lei/10-30 minute, 4 lei/30 minute - 1 oră, 6 lei/1-2 ore, 10 lei/2-5 ore,15 lei/5-24 ore, 35 lei 24 ore - 3 zile, 65 lei/3-7 zile.

Parcarea pe termen lung se plătește astfel: pentru 7-15 zile vei plăti 65 lei+10 lei/zi, iar pentru mai mult de 15 zile vei plăti 250 lei+5 lei pe zi.

Închiriere mașini

Dacă vrei să închiriezi o mașină de la aeroport, o poți face de la una dintre companiile Autonom, Enterprise Rent-a-Car, BDV Bestauto sau AXA Rent-a-Car Mureș. Caută în aeroport ghișeele și vezi ofertele disponibile.

Telefoane utile

Contact Aeroport:

Birou vamal: +40-265-328.276

Bagaje și obiecte pierdute

În cazul în care bagajele sau obiectele tale personale au fost pierdute sau nu au ajuns pe banda de bagaje, contactează cât mai repede compania aeriană care a operat zborul tău.

Centru de testare COVID-19

Aeroportul Internațional de lângă Târgu Mureș are în incinta sa un centru propriu de testare COVID-19, unde poți efectua teste rapide antigen și teste PCR. Acesta se află în zona publică a Terminalului Plecări. Rezultatul testelor antigen este gata în 15 minute și este eliberat atât în limba română, cât și în limba engleză.

Programul de funcționare al centrului de testare este de luni până vineri, între orele 08:00 și 20:00.

Alte informații utile

Check-in

În Aeroportul Internațional Transilvania sunt disponibile 7 ghișee de check-in. În funcție de compania aeriană și de zbor, vei fi direcționat la unul dintre ele, în cazul în care nu ai avut opțiunea de a efectua check-in online.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: TGM (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRTM (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copii

Mamele care călătoresc alături de copii au acces în Salonul special amenajat în Terminalul Plecări internaționale. Acesta este disponibil non-stop, în mod gratuit, fiind dotat cu toate facilitățile necesare alăptatului și schimbării scutecelor.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Târgu Mureș

Cursele aeriene care decolează și aterizează pe aeroportul de lângă Târgu Mureș sunt Tarom, Wizz Air, Animawings și HiSky.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live