Skip to content

Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara (TSR) este al treilea aeroport din România după numărul de pasageri care îl frecventează și singurul aeroport care deservește Timișoara.

Acesta se află în zona de nord-est a Timișoarei, la 12 km distanță de oraș. Accesul în aeroport se face de pe Drumul European E70.

De la finalul lunii martie 2024, Aeroportul Internaționa Traian Vuia Timișoara are un nou terminal, inaugurat odată cu intrarea României în spațiul aerian Schengen. Acesta va fi folosit pentru călătorii din și către zona Schengen, iar vechiul Terminal Plecări va fi folosit pentru zboruri non-Schengen.

Tot ce trebuie să știi despre Aeroportul Traian Vuia Timișoara:

Cauți zboruri ieftine din Timișoara spre alte destinații? Rezervă-ți bilete de avion aici.

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara:

Strada Aeroportului Nr. 2, Ghiroda, județul Timiș

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

Dacă vrei să te deplasezi între aeroport Timișoara și oraș cu autobuzul, ai la dispoziție două variante oferite de STPT (Societatea de Transport Public Timișoara).

Linia Expres nr. 4 (E4) conectează centrul orașului cu aeroportul, de la stația Bastion, de lângă Piața Unirii.

Stații principale: Bastion – Piața Badea Cârțan – Arena Aqua – VGP Park – UM Aeroport

Linia Expres. Nr. 4 barat (E4b) conectează gara Timișoarei cu aeroportul, prima stație fiind Gheorghe Barițiu.

Stații principale: Gheorghe Barițiu – Gara de Nord – Bastion – DN6 – Swoboda – Aeroportul Civil

Prețul unei călătorii cu autobuzul este de 2,5 lei.

Taxi

Dacă vrei să te deplasezi cu un taxi de la aeroport Timișoara în oraș, vei găsi mașini autorizate disponibile în fața celor două terminale.

Dacă vrei să ajungi la Aeroportul Internațional Traian Vuia cu un taxi, poți comanda unul din oraș, care te va lăsa rapid în zona terminalului Plecări; staționarea îndelungată este interzisă!

Servicii de ridesharing (Uber)

O altă opțiune de transport de la aeroport spre oraș sau viceversa este o cursă cu Uber. Rezervă în aplicație, iar dacă te afli la aeroport, urmează indicațiile oferite, pentru a putea aștepta șoferul în zonele special destinate.

De asemenea, poți rezerva online o cursă cu Uber, cu până la 30 de zile înainte de călătorie, pentru a fi sigur că totul este planificat.

Parcare

Aeroportul Timișoara oferă parcare călătorilor. Acesta dispune de două parcări, cu câte 490 (P1), respectiv 194 (P2) locuri disponibile.

Pentru zece minute de staționare, tariful este de 2 lei, pentru o oră vei plăti 5 lei, pentru două ore – 10 lei, iar pentru 24 de ore – 120 de lei. Taxa de parcare se plătește la aparatele de taxare din incinta parcărilor.

Pentru parcare pe termen lung, este necesar să achiziționezi un abonament de la ghișeul taxare-parcare de la terminalul A, de luni până vineri, între orele 07:00 și 15:00 sau via e-mail, la [email protected].

Tarifele pentru parcarea pe termen lung sunt cuprinse între 350 lei (P1), respectiv 250 lei (P2) pentru o săptămână și 1500 lei (P1) sau 1100 lei (P2) pentru un an întreg.

Închiriere mașini

Dacă vrei să închiriezi un automobil de la Aeroport Timișoara, vei găsi ghișeele rent a car în zona publică a aeroportului.

Poți închiria mașini de la Avis, Europcar, Budget, Enterprise, Hertz, Bavaria, Autonom sau Alana.

Telefoane utile

Call center: 0256/ 386089 (program luni-vineri, 08:00-16:00)

Poliția de Frontieră: 0256.200.220

Bagaje și obiecte pierdute

În cazul în care bagajul tău nu a ajuns la destinație sau a fost pierdut în aeroport, compania aeriană este cea care te poate ajuta să îl recuperezi. De aceea, odată ce observi că bagajul lipsește, contactează imediat linia aeriană care a operat zborul tău.

Dacă ai călătorit cu Tarom, sună la +40 256 494182.

Dacă ai zburat cu Lufthansa, sună la +40 21 2048410.

În cazul în care ai călătorit cu Wizz Air, sună la +40 256 386003.

Dacă zborul tău a fost operat de Eurowings, sună la +49(0)22159988222.

În caz că ai călătorit cu Ryan Air, sună la +40 256 386003.

Dacă ai zburat cu Blue Air, sună la +40 256 386003.

Alte informații utile

Check-in

Înainte de data călătoriei tale, verifică neapărat condițiile de check-in ale companiei aeriene cu care urmează sa zbori. Dacă aceasta nu ofera opțiunea de check-in online, va fi nevoie să efectuezi procedura în Aeroportul Internațional Traian Vuia, la ghișeele marcate.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: TSR (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRTR (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Aeroportul Internațional Traian Vuia (TSR) pune la dispoziția familiilor saloane Mama și Copilul, amenajate special pentru alăptare și schimbarea scutecelor infanților. Serviciul este gratuit, iar saloanele pot fi accesate non-stop.

Dacă ai nevoie să folosești saloanele, mergi la biroul de informații din zona publică a aeroportului sau adresează-te agenților de handling din aeroport.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Traian Vuia

Companiile aeriene care operează recurent rute via Aeroportul Internațional Traian Vuia (TSR) sunt Tarom, Wizz Air, Ryan Air, Lufthansa, Eurowings, Blue Air.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live