Skip to content

Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare (SCV) este situat în orașul Salcea, în imediata apropiere a municipiului Suceava, la 12 kilometri distanță de centrul acestuia.

Accesul pe aeroport se face de pe drumul European E58 (DN29), drum care leagă Suceava de orașul Botoșani.

Informații despre Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava:

Cauți zboruri ieftine din Suceava spre alte destinații? Rezervă-ți bilete de avion aici.

 

Adresă și transport

Adresă Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava:

 Strada Aeroportului Nr.1, Salcea, județul Suceava

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

Linia 171

Pentru a ajunge de la Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava în oraș, ai la dispoziție autobuzul 171, operat de compania de transport public Trans CM. Stația se află în fața aeroportului, prima plecare fiind la ora 07:45, iar ultima la ora 20:30.

Stații principale: Aeroport – Gara Burdujeni – Orizont – Piața Mare – Autogară – Mărășești – Bloc IRE – Obcini

În sensul opus, traseul este același, iar primul autobuz pleacă de la stația Obcini la 07:00, iar ultimul la ora 19:45.

Pentru a verifica programul și pentru a primi informații actualizate, poți contacta compania de transport la numărul de telefon 0744 501 762.

Taxi

Dacă dorești să te deplasezi, mai degrabă, cu un taxi, poți găsi mașini autorizate în fața aeroportului, de la companiile Taxi CSV, Eurotaxi sau Tin Taxi.

De asemenea, dacă vrei să ajungi din oraș la aeroport, poți comanda un taxi, care te va lăsa în fața aerogării. Nu uita că mașina nu va putea staționa mai mult de câteva minute!

Parcare

În cazul în care vii la aeroportul din Suceava cu mașina personală sau cu un însoțitor, există 140 de locuri de parcare cu plată, cu acces rapid în aeroport.

Prima oră de parcare în aeroport Suceava costă 5 lei, iar fiecare oră suplimentară se taxează cu 1 leu în plus. Fracțiunile de oră se consideră o oră întreagă. Pentru parcare timp de 7 zile, tariful este de 172 lei.

Taxa de parcare se achită la automatul de plată, în numerar.

Pe lângă parcarea aeroportului, ai la dispoziție și mai multe parcări private, situate în imediata apropiere.

Închiriere mașini

Dacă dorești să închiriezi o mașină de la aeroportul Suceava, poți face acest lucru de la ghișeele dedicate, de la mai multe companii rent-a-car: AutoBoca, Autonom, Enterprise, Alamo, Travis sau Sixt.

Telefoane utile

Administrație aeroport: +4 0230.529.999 sau 0727.712.988 (Luni-Vineri, 07:30-15:30)

Bagaje și obiecte pierdute

În cazul în care bagajele tale nu au ajuns la destinație, va fi nevoie să contactezi operatorul zborului tău, la următoarele numere de telefon:

TAROM: (004) 021 9978

Blue Air: 031 821 0120

Wizz Air: 0 900 310 020

Ryanair: +44 1279358438

De asemenea, ai la dispoziție și adresa de e-mail [email protected], unde poți contacta agentul de handling responsabil de bagaje.

Alte informații utile

Check-in

Multe dintre companiile aeriene oferă posibilitatea de check-in online sau mobil. În acest caz, înregistrarea în aeroport nu mai este necesară.

Cu toate acestea, dacă zbori cu o companie care nu oferă aceste facilități, urmărește panoul de afișaj al zborurilor din Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava și mergi la ghișeul de check-in alocat zborului tău.

Înainte de a pleca în călătorie, verifică întotdeauna condițiile companiei aeriene cu care vei zbura în ceea ce privește dimensiunea, greutatea și conținutul permis și interzis al bagajelor.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: SCV (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRSV (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Salonul Mama și Copilul este amplasat în incinta aeroportului Suceava și este disponibil non-stop, în mod gratuit, fiind echipat corespunzător pentru alăptarea și schimbarea scutecelor bebelușilor.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare Suceava

De pe aeroportul din Suceava poți zbura cu Tarom, Wizz Air, Ryan Air, Blue Air.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live