Skip to content

Aeroportul Internațional Sibiu (SBZ) deservește orașul cu același nume, fiind situat în vestul său, la doar 5 kilometri distanță de centru. Accesul se face ușor, de pe Drumul European E68, atât cu mașina/taxi-ul, cât și cu autobuzul.

 

 

Dacă ești în căutare de bilete de avion ieftine cu plecare din Sibiu, poți rezerva zboruri avantajoase aici.

 

Aeroportul Internațional Sibiu– Plecări

Poți consulta mai jos zborurile care decolează de pe aeroportul din Sibiu:

Aeroportul Internațional Sibiu – Sosiri

Vezi mai jos zborurile care aterizează pe aeroportul din Sibiu:

 

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Sibiu:

Șoseaua Alba Iulia nr. 73, Sibiu

Vizualizează pe Google Maps

Autobuz

Aeroportul de lângă Sibiu este conectat direct la rețeaua de transport public. Astfel, poți ajunge cu ușurință de la aeroport în oraș și viceversa.

Stația de autobuz este situată chiar în dreptul Aeroportului, iar biletele pot fi cumpărate de la automatul din stație. O călătorie costă 2 lei.

Linia 11

Această linie trece prin centrul orașului Sibiu, pe traseul Calea Cisnadiei - Sc Continental.

Linia 112

Autobuzul 112 circulă pe traseul Zona Industrială Est - S.c. Continental, trecând prin zonele Broscărie, Hipodrom I și II, apoi mergând pe E68 până la aeroport.

Linia 116

Această linie conectează sudul orașului, de la zona Valea Aurie și Ștrand II, ajungând până la aeroport.

Linia 117

Autobuzul 117 circulă din zonele Tereziam și Ferneziu până la aeroport, oprindu-se la Zona Industrială Vest.

Linia 118

Acest autobuz conectează aeroportul cu zonele Lazaret și Gușternița, trecând prin centrul Sibiului.

Taxi

Dacă vrei să ajungi de la aeroport în oraș cu un taxi, poți lua unul din stația de taxi din partea stângă a zonei Sosiri din Terminalul pentru pasageri.

Dacă nu există niciun taxi disponibil în stație, te poți adresa Biroului de Informații din zona publică a aeroportului, pentru a efectua gratuit o comandă pentru tine.

De asemenea, poți ajunge și din oraș la aeroport cu un taxi, comandat din zona în carete afli. Mașina te va lăsa în dreptul Terminalului.

Parcare

Parcarea aeroportului din Sibiu dispune de peste 300 de locuri de parcare, cu acces rapid către check-in, fără rezervare în avans. Primele 10 minute de parcare sunt gratuite.

Apoi, prima oră se plătește cu 5 lei, pentru 1-2 ore vei plăti 10 lei, pentru 3-4 ore vei plăti 15 lei, iar pentru intervalul cuprins între 12 și 24 de ore parcarea te va costa 45 lei.

Prețul pentru 1-7 zile de parcare este de 45+20 de lei pentru fiecare zi, iar prețul pentru peste 15 zile este de 285+10 lei pentru fiecare zi. Pentru a calcua mai ușor suma totală, poți folosi calculatorul de aici.

Parcarea pe termen lung se plătește astfel: abonament pentru 6 luni – 1400 lei, abonament pentru 12 luni – 2100 lei. Suplimentar, vei plăti și cartela de acces în parcare, în valoarea de 100 lei.

Închiriere mașini

Când vrei să închiriezi o mașină direct de la aeroport, o poți face la unul dintre ghișeele partenerilor, în zona Sosiri:

Telefoane utile

 Contact aeroport: +40 269 253 135

Bagaje și obiecte pierdute

Compania aeriană care a operat zborul tău este responsabilă în totalitate de bagajele tale. Așadar, dacă ai pierdut ceva, adresează-te cât mai rapid companiei, la ghișeul din aeroport sau telefonic.

Centru de testare COVID-19

Aeroportul Internațional Sibiu nu are un centru propriu de testare, însă poți ajunge cu ușurință în oraș, în aproximativ 20 de minute, la centrul de testare COVID-19 OK Medical, în apropierea Shopping City Sibiu. Poți vedea programul și prețurile aici.

Alte informații utile

Check-in

Înainte de a ajunge la aeroport, verifică dacă linia aeriană care operează zborul tău oferă opțiunea de check-in online.

În cazul în care nu oferă, va trebui să mergi la ghișeul alocat în aeroport, pe care îl vei găsi cu ușurință în fața intrării principale în Terminalul Plecări. Urmărește monitoarele și panourile de afișaj pentru a găsi ghișeul la care trebuie să ajungi.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: SBZ (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRSB (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copiii

Grupurile sanitare din aeroport sunt dotate cu facilități necesare celor care călătoresc cu infanți. În plus, în zona Terminalului Plecări, există o cameră specială pentru îngrijirea celor mici, accesibilă în mod gratuit.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Sibiu

Zborurile de pe Aeroportul Internațional Sibiu (SBZ) sunt operate de Austrian Airlines, Blue Air, Ryan Air, Lufthansa și Wizz Air.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live