Skip to content

Aeroportul Internațional Mihail Kolgălniceanu (CND) deservește municipiul Constanța, aflându-se la 24 kilometri distanță de acesta, în comuna Mihail Kogălniceanu.

 

 

Cauți bilete de avion din Constanța? Vezi aici zboruri avantajoase pentru orice perioadă!

 

Aeroportul Internațional Constanța – Plecări

Poți vedea toate zborurile cu plecare din Constanța mai jos:

Aeroportul Internațional Constanța – Sosiri

Vezi zborurile care aterizează în Constanța mai jos:

Adresă și transport

Adresa Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu:

Strada Tudor Vladimirescu nr. 4

Vizualizează pe Google Maps

Accesul pe Aeroportul Internațional din Constanța se face de pe Drumul European E60 Constanța – Hârșova – București. Aeroportul se afla la aproximativ 24 de kilometri distanță de municipiul Constanța, în zona de nord-vest a acestuia.

Autobuz

Deși distanța dintre oraș și aeroport poate părea destul de mare, poți ajunge ușor dintr-un loc în altul cu autobuzul operat de compania Transevren. Acesta pleacă de la Autogara Centrală din Constanța.

Stații principale: Autogara Constanța – Ovidiu – I.A.S. – Aeroport Mihail Kogălniceanu

Taxi

Dacă vrei să ajungi de la aeroport în oraș cu un taxi, poți găsi mașinile autorizate în fața Terminalului Sosiri.

De asemenea, poți comanda un taxi și în Constanța, cu direcția aeroportului. Ține minte că timpul de staționare în zona Terminalelor este destul de scurt. Așadar, fii gata să cobori din mașină și să-ți iei toate bagajele în câteva minute.

Transfer privat

Pentru cei care doresc să aibă transportul asigurat odată ce aterizează și pentru cei care vor să se asigure că ajung la ora potrivită pentru decolare, există și opțiunea de transfer privat, oferit de Acvila Trans. Citește aici mai multe detalii despre curse și rezervări.

Servicii de ridesharing (Uber, Bolt)

Nu în ultimul rând, poți călători între aeroport și oraș și cu o mașină Uber sau Bolt. Comandă o cursă din aplicație.

Parcare

Aeroportul de lângă Constanța dispune de 300 de locuri de parcare gratuite, fără rezervare. Pentru a ajunge în parcare, trebuie să urmărești panourile de la intrarea în aeroport și marcajele de pe asfalt.

Administrația aeroportuară nu își asumă răspunderea pentru obiecte pierdute sau furate, așadar asigură-te că lași automobilul securizat.

Închiriere mașini

Poți închiria un automobil la sosirea pe aeroport de la una dintre următoarele companii: Autonom, Budget Rent-a-Car, Enterprise Rent-a-Car, Dollar Car Rental, Global Rent sau Avis.

Telefoane utile

Contact Aeroport: 0040 241 255 100

Bagaje și obiecte pierdute

În cazul în care ai pierdut obiecte personale sau bagaje, adresează-te cât mai repede biroului de bagaje pierdute din zona Sosiri.

De asemenea, poți contacta compania aeriană, aceasta fiind responsabilă de gestionarea bagajelor tale.

Centru de testare COVID-19

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (CND) nu are un centru propriu de testare. De aceea, dacă ai nevoie de un test, va trebui să efectuezi unul în Constanța. Poți merge la unul dintre centrele Complet Medical, OK Medical sau altele aflate în zona ta de interes.

Alte informații utile

Check-in

În cazul în care compania aeriană care operează zborul tău nu îți oferă opțiunea de check-in online, va trebui să te prezinți la ghișeul companiei din aeroport, pentru a efectua formalitățile și pentru a preda bagajele de cală.

Codurile de identificare ale aeroportului

Cod IATA: CND (folosit pe biletele de avion, boarding pass etc.)

Cod ICAO: LRCK (folosit de serviciile de trafic aerian)

Călătorii cu copii

Dacă printre pasageri se află și copii, însoțitorii lor pot solicita agenților de handling din aeroport accesul la camerele speciale pentru îngrijirea infanților.

Aceste camere pot fi accesate în mod gratuit, non-stop, după controlul securității și al documentelor, în zona de așteptare. Spațiile sunt dotate cu toate facilitățile necesare schimbării scutecelor și alăptării.

Companii aeriene care operează zboruri din Aeroportul Internațional Constanța

Zborurile de pe Aeroportul Internațional Constanța (CND) sunt operate de companiile Wizz Air, Turkish Airlines și Blue Air.

Flight Radar – Vezi traficul aerian live